Vírusvideó TOP 6 – 2009 január-február

Van az úgy, hogy ez ember le-leragad pár videónál böngészgetés közben, még akkor is ha azok reklámok. Én ezeknél időztem el az elmúlt 2 hónapban… Neked melyik jön be leginkább?

Durex

Volt már a Durexnek hasonló kampánya kb 2 éve, de most emberek helyett, a gyorsan szaporodó (kondom)nyulakat alkalmaztak. Hanggal együtt a legjobb!

T-mobile

Jópofa “street dance” a liverpooli pályaudvaron a T-csoport jóvoltából. A felvételt rejtett kamerákkal rögzítették,  és 400 utasnak álcázott táncos szerepel benne.  A filmben valódi utasok, ill. várakozók is táncra perdültek. Kíváncsi vagyok mikor rukkol elő itthon is valami ilyesmivel a magenta multi (vagy valamelyik konkurense).

Pedigree

Február első vasárnapján került sor a Super Bowl-ra, az amerikaifutball-bajnokság döntőjére, ami hagyományosan a legnézettebb tévéműsor az Egyesült Államokban, ráadásul a nézők nagy százaléka annak a 18-49-es korosztálynak tagja, akiknek tulajdonképen a reklámok szólnak. Ezért a hirdetők mindent megtesznek annak érdekében, hogy igazán kreatív reklámokkal kápráztassák el a korosztályt. Az idei Super Bowl-os reklámok (szinte) teljes arcivuma itt!

Dove

Annyira nem új, de mindenképpen említést érdemel a Dove által készített, a szépségipar álságos hazugságait “feltáró” reklámfilmje. A sokszorosan felgyorsított képsoron bemutatják, hogyan lehet egy átlagos külsejű lányból plakátra kitehető szupermodell pár óra alatt. A kampány sikerét jól mutatja, hogy azóta már kijött egy anti Dove reklám is…

Heineken

A másik weboldalamon korábban már kipécéztem magamnak egy sörreklámot, és hiába valahogy az ilyen témájú reklámok között mindig jók születnek (lásd pl. a most a magyar TV-kben futó Soproni-spot). Most azonban egy Heineken hirdetés fogott meg. Remek ötlet, kreatívan becsomagolva.

Audi

Audi R8 reklám még 2008 decemberéből. Csak nem lövünk bele! :)

***

Jó vírusvideót csinálni nem könnyű. De ha nincs sok pénzünk filmet leforgatni, akkor is vannak lehetőségek, egy-egy jó ötlet kivitelezésére, és terjesztésére (hogy minél több embert “fertőzzön meg”). Erről hamarosan írni fogok még…

A fentiek közül melyik a legjobb szerinted?

Comments

  1. Janó szerint:

    Heineken, Durex, T-mobile. nálam a sorrend, De nagyon jóóók!!!! :))

  2. Viki szerint:

    Nagyokat nevettem, köszönöm!
    Mindegyik remek példány.
    Bocs a kis témaelterelésért, de épp most kaptam őket,
    sajnos nem vidám a vége…

    Elöször ezt megnézni!
    http://www.youtube.com/watch?v.....re=related

    Aztán most ezt!!!
    http://www.youtube.com/watch?v.....annel_page

    és most egy kis jókedvért újra megnézni a Haineken, T-mobil és Durex klippekett !!!!!
    Mosolygós szép napot!

  3. Köszi, nagyon jók, egy kis felüdülés munka közben:-) Az én toplistám: T-mobile, Heineken, Durex, Audi.
    Szép napot!

  4. Heineken, T-mobile
    És várom a levelet, hogy hogyan lehet nekünk is valami hasonló :)

  5. Helló Zsolt!

    Nálam a T-mobile reklám volt a nyerő… Ebben a esős időben kész felüdülés volt… :-)

  6. Napsugár szerint:

    Hát igen!
    Sok pénz, nagy stáb …
    Azonban mit szóljunk ehhez:
    http://videa.hu/video_kereses/Igazi+v%F6r%F6s
    Szerintetek életképes, az ilyeneket szerethetik?
    Barátsággal

  7. Zsolt szerint:

    Az én sorrendem: Heineken, Audi, T-mobile
    De Viki linkjei is nagyon tetszenek. A Soproni reklámfimje nagyon jó, sok hasonló kellen..sajnálatos, hogy nem a politikusainknak jutott eszébe.

  8. A korábbi minőségekhez képest kezdenek tömegtermékek lenni a vírusvideók is. A Durex, és a Heineken még megmosolyogtató, de a T-mobil, és az Audi filmeken kifezetten látszik, hogy a trend miatt készült.

Trackbacks

  1. […] februárban gyűjtöttük össze a friss vírusvideókat, azóta eltelt pár hónap, és megint összegyűlt egy csokorra való, […]

Szólj hozzá!

*