6 ok, hogy megköszönd.

Sok weboldalon találkozom azzal, hogy a látogató kitölti az űrlapot, rákattint az elküld gombra, és nem történik semmi. Azaz csak annyi, hogy az űrlap kitörlődik, és visszaáll az eredeti rend.

Nálad is így van ez? Hiba!

Az a minimum, hogy megköszönjük a látogatónak hogy fáradozott az űrlap kitöltésével, de ezen kívül egy jó köszönőoldalt még más, fontos célra is használhatunk.

Most épp 6 ilyen jutott eszembe:

OMA Blográdió: Ha nem akarod elolvasni, hallgasd meg!
[audio:0901_koszono_oldal.mp3]

Egy jó köszönő oldal:

  • pontosan ismertesse a látogatóval, mi fog történni most, hogy elküldte az űrlapot. (Bár igazság szerint ennek már csak ismétlésnek szabad lennie, hiszen az űrlap kitöltése előtt meg kell neki mutatni a folyamatot: “mi fog történni ha kitöltöm az űrlapot?”)
  • írja le, hogy számíthat-e megerősítő e-mailre, és ha igen, mikor.
  • mondja el, mennyi ideig tart az általa kezdeményezett folyamat (pl. mikor veszik fel vele a kapcsolatot; mikor kapja meg, amit megrendelt; mikor töltheti le az ingyenes anyagot, vagy mikorra várhatja az ajánlatot, amit kért stb).
  • legyenek ott az oldalon a kontaktok arra az esetre,ha a látogatónak kérdései lennének.
  • legyen lehetőség kinyomtatni az oldalt (legyen egy nyomtatható verzió). Ha fontos információk, adatok vannak az oldalon, esetleg javasolhatja is a kinyomtatást, amivel igazolni tudja a jövőben hogy az űrlapot kitöltötte.
  • megjelenít további hasznos információkat vagy promóciókat. Mivel a küldőnek sok tulajdonsága ismert lehet az űrlapküldés után, jól személyre lehet szabni az ajánlatokat:  akár a nevén lehet szólítani, egyedi promóciót kínálhatunk neki, attól függően milyen téma iránt érdeklődik stb…

A köszönő oldalakkal kapcsolatban a legjobb tapasztalataim a légitársaságok weboldalain vannak, sajnos screenshotom nincs róla. Egy-egy relülőjegy foglalása után rendszerint előjönnek a személyre szabott hotelajánlatok (a foglalásom miatt ugye tudják hogy hova megyek), vagy hogy hol tudok autót bérelni.

Remek ötlet.

Gondolkodj rajta Te is, mire tudnád felhasználni AZONNAL a weboldaladon begyűjtött adatokat. Szólja a programozódnak, hogy még a héten programozza le, és kezd el alkalmazni.

Ha bejött írd le kommenntbe!

Comments

  1. Nekem minden feliratkozásomhoz vannak külön köszönőoldalak. Nem is tudom milyen lenne ha nem lenne, mindig is így csináltam. Láttam már pár olyan oldalt, ahol nincs és őszintén szólva jobb ha részletesen, szájbarágósan el van magyarázva, hogy mire számíthat. Majd ugyanúgy a hírlevélben is, ha esetleg elfelejtette volna, hogy a sok hírlevélfeliratkozásból most pont melyikhez kapta meg a visszaigazoló levelet. Kis pluszmunka, igaz, de ennyit mindenképpen megérdemel a potenciális ügyfél.

  2. Remek ötletnek tartom, hogy meg lehet hallgatni, ha nincs kedvem olvasni. Nekem is azonnal kell ilyen lehetőség a weboldalamra. Tudnának benne segíteni? Bár biztosan nem olcsó egy ilyen jó hangú dublőr. A címsorban időközönként változó ikonra is vevő lennék.

    • @Anita: persze tudunk benne segíteni, ezt az oldal is mi csináltuk. Nem kell ehhez dublőr :)) A favicon egy egyszerű animált gif, bármelyik grafikus összehozza percek alatt! Valaki utálja, valakinek tetszik, de az biztos hogy figyelemfelkeltő.

      • Én pl. rendszeresen becsukom miatta az oldalt, neha meg elolvasas elott…
        (firefox, kb. 30-80 oldal folyamatosan nyitva van, es a google chat az, amit szeretek, hogy odavonzza a figyelmemet a valtozassal, minden mas animaltat viszonylag gyorsan becsukok.) De ez csak egy szavazat :)

  3. Tisztelt Uraim.Nagyon örülök a lehetőségnek,hiszen alapfokon sem tudom jóformán használni a számító gépemet.
    Megtiszteltetésnek veszem,hogy önöknél tanulhatom ingyen ezeket a dolgokat.

    Előre is köszönöm türelmüket,valamint megtisztelésüket a tanításommal kapcsolatban.

    Tisztelettel : Zoltán

  4. Ilona szerint:

    phu, azonnal megnezetm a keszülö weboldalamat a 6 pont alapjan 4 pontban jo vagyok…..nagyon örülök ennek a weboldalnak, rengeteget lehet tanulni ingyen…igazan nagyleküek vagytok …..köszönöm

  5. Minden űrlap kitöltése után egyedi köszönőoldal jelenik meg, külön az Ajánlatkérés, külön a kapcsolat illetve egyéb helyeken a weboldalon.

Trackbacks

  1. […] Ezek után hozd létre a “köszönő oldalad”, azaz azt a lapot ahova a megrendelési vagy az ajánlatkérési űrlap elküldése után megérkezik a látogató, és megköszönöd az űrlap kitöltését. (A jó köszönő oldal megírásához olvasd el korábbi bejegyzésünket: 6 ok, hogy megköszönd!) […]

Szólj hozzá!

*