Online Marketing Akadémia

Hogyan változtatta meg az internet az életed?

Még valamikor a nyáron kaptam egy felkérést, hogy írjam meg a címben feltett kérdésre a saját válaszom, azzal a  céllal, hogy ebből (és mások ugyanerre a kérdésre adott válaszaiból) egy könyv szülessen. Pár napja jártam “A világhalóba keveredett ember” című esszékötet bemutatóján.

A világhálóba keveredett ember

A felkérésre azért mondtam igent, mert egy olyan kérdésen kellett elgondolkodnom, amiről a hétköznapjaimban eszembe sem jutna magamtól elmélkedni, miközben az életem része.  Sőt ha belegondolsz a kérdés feltevésnek aktualitása is van, hiszen (ahogy a szerző, Veszelszki Ágnes írja is a könyv borítóján) talán lassan itt az utolsó alkalom erről a kérdésről beszélni, mert nő fel egy olyan generáció, akik számára ez a kérdés már értelmezhetetlen. Nincs ugyanis összehasonlítási alapjuk az internet előtti időkről, ők már beleszülettek, ebbe az “új világba”.

Tényleg, megváltoztatta?

Véleményem szerint igen. Én ugye még abban a korban születtem, amikor az emberek még levélben kommunikáltak, a vezetékes telefon sem volt napi használatban, a mobiltelefonról pedig még hallani sem lehetett. Autók (a mai helyzethez képest) még csak elvétve jártak az utakon, és a rádiós kívánságműsorban azt kértük, hogy adják le végig a számot, hogy rögzíthessük a magnókazettára. Más világ volt, nem?

Talán kétségek nélkül állíthatom, hogy internet nélkül más ember lennék.

Biztosan nem osztanám meg emberek ezreivel az online marketingben szerzett tapasztalataimat.
Biztosan nem is lennének online marketing tapasztalataim.
Biztosan nem is lenne online marketing.

Szóval, ha nem lenne internet, valószínűleg teljesen mást csinálnék… Most sem pötyögném egy blogban a világhálóba keveredett ember gondolatait.

A könyv érdekes lett, olvasmányos, bátran ajánlható kategória, akár karácsonyra is. 77 személyes válasz a kérdésre, meghatározó magyar közszereplőktől, a tudományos, a gazdasági és a művészeti élet kiemelkedő résztvevőitől. Köztük Réz András, Bőgel György, Majtényi László, Vekerdy Tamás, Tari Annamária, Ómolnár Miklós,  Dobó Mátyás és még sokan mások.

A kötetről bővebben itt.

Engem azonban az ő véleményük mellett érdekel valami, ami számomra fontosabb, méghozzá a Te válaszod a kérdésre!

És a Tiéd megváltoztatta?

Hogyan hatott a Te életedre az internet? Mit lennél ma, ha nem lenne net, hol tartanál? Mennyi plusz szabadidőd lenne, vagy éppen mennyivel több feladatot? Megváltozna-e az életed, ha egyszer csak megszűnne létezni a világháló?

Nagyjából ezeket a kérdéseket feszegettük a könyvbemutatón, és már akkor ott, eldöntöttem, hogy én bizony megkérdezem a Te véleményed is erről.