Online Marketing Akadémia

Hogyan lesz valaki vállalkozó?

Sokan úgy kezdenek el online marketinget tanulni – egyébként nagyon helyesen – hogy még nincs saját vállalkozásuk, hanem az indulás előtt megpróbálnak begyűjteni minden fontos információt. Viszont időnként látjuk, hogy valahogy mégsem megy olyan könnyen a vállalkozóvá válás folyamata.

Vajon mi kell az induláshoz? Mi gátol meg sok embert abban, hogy belevágjon álmai üzletébe? Összeszedtünk néhány gondolatot ezzel kapcsolatban. Ha épp most készülsz vállalkozást indítani, akkor úgy gondoljuk hasznos lehet, ha pedig már van működő vállalkozásod, akkor gondold végig, Te hogyan kezdted!

Ne akarj tökéletes lenni mindjárt az elején!

Természetes, hogy a maximumra próbálsz törekedni. De ne várj arra, hogy minden tökéletes legyen az indulás pillanatában, mert úgysem lesz az. Indítsd be fokozatosan vállalkozásod és folyamatosan javíts rajta. Sokszor látjuk, hogy a “megnyitás” pillanata rengeteget húzódik, mert nem egészen olyan a honlap, amilyet a gazdája szeretne, nem elégedett a szövegezéssel, a honlap elindulásának pillanatában azt szeretné, hogy az email marketingje is tökéletes legyen, valamint előkészített Facebook oldallal is rendelkezzen stb., és ezért a lehetséges indulás helyett fél-1 évvel később indul.

Ezzel szemben azt javasoljuk, indulj el egy olyan honlappal, ami már azért vállalható, kezdjen el dolgozni a keresőoptimalizálás, a tartalmat folyamatosan töltsd, fejleszd és terjeszd ki fokozatosan marketinged minden lehetséges csatornára. Ez azért jobb megoldás, mert előbb kezd el bevételt termelni a marketinged, az első tapasztalatokat már rögtön a felépítés során fel tudod használni és nem utolsó sorban inspirációt meríthetsz a kezdeti sikerekből is!

A megfelelő pillanatra vársz?

Ha a megfelelő pillanatra vársz, akkor soha nem lesz vállalkozásod. Ha megvan a jó ötlet, ne dédelgesd sokat, mert valaki más meg fogja helyetted valósítani és akkor sajnálni fogod. Kezd el kicsiben, teszteld le egy egyszerű honlappal, és egy AdWords hirdetéssel, hogy működik-e az elképzelésed és ha azt látod, hogy igen, akkor kezd el kidolgozni részletesen!

Nagy hiba, ha hagyod elsikkadni az ötleteid, de az is, ha mindent 1 lapra teszel fel és túl sokat invesztálsz olyan ötletbe, amely nem biztos, hogy működőképes.

Félelem a kudarctól

A félelem nagyon alattomos érzés. Képes teljesen megbénítani az embert és a cselekvőképességét teljesen elvenni. Ha a kudarcra koncentrálsz, akkor tudat alatt a sikertelenségre készíted fel Magad. Ne így tegyél, tekints előre és tegyél meg mindent a siker érdekében!

A motorosoknak is azt tanítják, hogy ha jön a kanyar, akkor oda kell nézni (és koncentrálni), ahova tart az út, nem a kanyarban álló fát kell bámulni, mert akkor tuti nekimész.

Segít az, ha vannak inspiráló példák előtted és van olyan tapasztaltabb ismerősöd, barátod, akivel meg tudod osztani a gondolataidat, félelmeidet és segít túllendülni a holtpontokon. Nagyon sok olyan könyv is létezik, ami erőt adhat az induláshoz.

Egyet soha ne feledj! A vállalkozás kockázatos dolog, senki nem garantálja a sikert és az eredményeket, emiatt sem mindenki vág bele a saját vállalkozásába. Viszont a nagyobb kockázatért cserébe, ha bejön a számításod, akkor a siker és a nyereség mértéke is hatalmas lehet! És ez az, ami hajt minden vállalkozót!

Kíváncsiak vagyunk, hogy ha még csak szeretnél saját vállalkozást, akkor mi az, ami miatt nem vágtál eddig bele?

Ha Te már vállalkozó vagy, akkor Te hogy kezdted, és mit tanácsolnál azoknak, akik kevés pénzért sokat dolgoznak és most a kitörési lehetőséget keresik?