Online Marketing Akadémia

Vidd fel a céged a Google Plusra!

Követni sem bírod? Lehet, hogy tényleg nehéz lépést tartani: néhány éve még arról írtunk hogy hogyan regisztrálj a Facebookra, tavaly az egyik legtöbb hozzászólást (450+) kapott bejegyzésünk volt a Google Plus elindulásáról szóló írásunk. Legutóbb arról tettünk közzé egy bejegyzést, hogy milyen változások lesznek a Google keresőjének házatáján, és így most úgy gondoltuk indokolt megmutatni, hogy hogyan hozz létre céges oldalt a Google Pluson.

Miért vidd fel a  céged MOST a Google Plusra?

Elsősorban NE azért, hogy reprodukáld a Facebook közösséged.

Persze az is egy származtatott haszon lesz, ha összejön, és sikerül annyira elterjednie itthon a Google Plusnak, mint a Facebooknak. De ehhez még idő kell. Majd pár hónap, esetleg év múlva eldől,  hogy hazai pályán mit sikerül elérnie a Google-nek a közösségekkel.

A “MOST”-on azért van hangsúly, mert a Google Pluson jelen lenni nem a közösségépítés miatt “kötelező”. A Google-nek hatalmas fegyvere ugyanis a keresője, és a nemrég bejelentett változások értelmében, a cégek Google+-os oldalai, annak bejegyzései és egyéb – a követők által generált – tartalmai is bekerülnek a Google személyre szabott találati listájába. Tehát a Google+-os oldalakkal és az azokban lezajlott aktív kommunikációval helyezéseket szerezhetünk a perszonalizált találati listákon. Ezért kell tehát most, időben lépni.

Hogyan vidd fel a  céged a Google Plusra?

Ha eldöntötted, hogy OK, Te is megpróbálod, akkor a “hogyan”-ban is segítünk. Készítettünk egy 4 perces videót, amiben bemutatjuk, hogyan hozz létre a céged számára egy oldalt a Google Pluson, és hogy melyek azok az alapbeállítások amelyeket érdemes rögtön az első körben végrehajtani. Természetesen, ahhoz hogy a céges oldal létrehozásához szükséges kezdőfelületet elérd, be kell hogy legyél jelentkezve a Google-fiókodba!

Amíg a többiek vitatkoznak…

Lehet azon vitatkozni (és sokan teszik is),

de Téged most elsősorban ne ezek a kérdések foglalkoztassanak.

Amíg mások vitatkoznak, Te hozz létre a cégednek a saját üzleti oldalát a Google Pluson, kezdj el ott is kommunikálni, és ha ez megvan, akkor lehet ide visszajönni, és vitatkozni a többi kérdésről. :)

Ha elkészült a Google Plus oldalad, mutasd meg nekünk, tedd be a hozzászólások közé!