Online Marketing Akadémia

Digitális sikertörténetek – újévi inspiráló gondolatok 2012-re

Új év, új remények, új gondolatok, új elszántság. Szinte mindenkinek vannak újévi fogadalmai. Van, aki le szeretne fogyni (nézd csak mennyire keresett téma a fogyókúra mostanság), van aki személyes jellegű célokat tűz ki és van aki új lendületet szeretne venni a vállalkozásával.

Nem rossz ha vannak céljai az embernek, de még jobb, ha meg is valósítja. A legtöbb újévi fogadalomból azonban nem lesz semmi. Az elején a lelkesedés az mindig nagy, de aztán sokszor elfogy az inspiráció.  Találtunk valamit, ami segíthet abban, hogy erőt meríts üzleti céljaid megvalósulásában. Nézd csak!

Nemrég akadt a kezembe Dunder Krisztián könyve, “Digitális sikertörténetek” címmel. Az ünnepek alatt el is olvastam. Eleinte csak bele szerettem volna lapozni, de beszippantott és nem bírtam letenni. 9 olyan sztori van benne, ami végre nem távoli amerikai fenegyerekekről szól. Olyan hazai projektekről olvashatsz a könyvben, melyek végeredményeit Te is minden bizonnyal nap, mint nap használod. Csak pár példa: Vatera.hu, Portfolio.hu, Netpincér.hu, Ingatlan.com, Használtautó.hu stb.

Az odavezető út…

Általában utólag már mindenki csak a sikerről beszél, de itt van végre egy könyv, amely az oda vezető utat dolgozza fel. Maguk az érintettek mesélik el azt, hogy honnan hova jutottak, milyen küzdelmek és dilemmák árán.

A számokon túl nagyon tanulságosnak tartom, hogy bepillanthatunk a kulisszák mögé és az emberi oldalát is megismerhetjük ezeknek a sztoriknak. Ki hogy élte meg a sikert? Ki hogyan kezelte a holtpontokat, krízishelyzeteket?

Nagyon érdekes az is, hogy az elért sikerek után mik a főszereplők további tervei!

Tanulságok

Azért jó ilyen könyvet olvasni, mert nem csak abban van a lényeg, hogy milyen információkat ad át, hanem abban, hogy Benned milyen gondolatokat ébreszt! A technikaibb részleteken és a sztorin túl arra adnak lehetőséget ezek az elbeszélések, hogy megerősítést adjon Neked, hogy más is volt már olyan helyzetben, mint Te és érdemes kitartanod. Nagyon kevés arra a lehetőség, hogy ilyen gondolatokkal találkozzon az ember.

A sok apró szikra mellett én 5 fő tanulságot emelnék ki a könyvből, ezeket csokorba szedtem:

  1. Ez a könyv az evidencia arra, hogy az internet egy olyan lehetőség, ami mindenki számára nyitva áll, még kis Hazánkban is!
  2. A semmiből is fel lehet építeni kiemelkedően sikeres vállalkozásokat!
  3. Nem adják ingyen a sikert, kőkeményen meg kell érte dolgozni, semmi nem szabad, hogy akadályt jelentsen előtted, ha igazán akarod!
  4. A lehetőségre nem várni kell, hanem teremteni Magadnak!
  5. A sikeres emberek nem siránkoznak!

Lépj a tettek mezejére!

Úgy gondolom, ez a könyv jó adag inspirációt adhat üzleti célú újévi fogadalmad mellé! Megrendelhető itt.

És ha már kellő mennyiségű elszántságra tettél szert, akkor pedig fegyverkezd fel Magad az online marketing eszköztárából! Ebben mi segítünk!