Online Marketing Akadémia

Célozz a saját városodra Facebookon!

Nehezen követhető, hogy mennyi minden változik az online marketingben, milyen új eszközök és megoldások kerülnek elő, és ez még fokozottabban igaz a közösségi médiára. Szakemberként is nehéz lépést tartani, annak viszont, aki nem figyeli napi-heti szinten az újdonságokat néhány hónap kihagyás után annyi újdonság zúdul a fejére, amit nagyon nehéz feldolgozni.

Ezért az apróbb-cseprőbb változásokról mi nem is szoktunk bejegyzést írni (van erre számos más speciális forrás),  most viszont kivétel teszünk. Talán azért is, mert a Facebookon most (tegnap) debütált lehetőség sok mindenkit érint.

Lokális célzás Magyarország egyes régióira a Facebook hirdetésekben!

Végre nagyon sokak által várt (bár tőlünk nyugatra már régóta működő) funkció lépett életbe az elmúlt 24 órában a Facebookon: most már nem csak országra, hanem Magyarországon belül az összes településre célozhatunk Facebook hirdetéseket. Azért jó ez, mert azok, akiknek az üzleti tevékenysége valamilyen földrajzi egységhez kötött egészen eddig nem tudtak hatékonyan hirdetni. Illetve eddig is voltak másodlagos megoldások, de ezek valóban leszűkítik a hirdetés láthatóságát a pontos célcsoportra, és nem lesz nagy a szórása az üzenetnek.

Facebook Hirdetés célzása egy adott városra

 Célozd az állapotfrissítéseid is!

Talán még több lehetőséget rejt magában az ugyancsak most elérhetővé tett funkció: az állapotfrissítéseket is célozhatjuk tetszőleges földrajzi területre. Szólhatunk külön csak a debrecenieknek, csak a győrieknek, vagy külön a szegedieknek. A kivitelezés nagyon egyszerű: a megosztott tartalmad publikálása előtt gondoskodj a  célzásról: Válaszd a “Public” gombnál a “Hely/Nyelv” célzási lehetőséget, írd be sz országnál, hogy “Magyarország” majd a felbukkanó új mezőben kezd el begépelni a tetszőleges település nevet!

Földrajzi célzás a Facebook állapofrissítéseiben

 

Mikor lehet ez hasznos?

A számodra ez az újdonság hasznos funkció? Fogod használni?