TOP 5 vírusvideó 2011 nyarára

Szokásunk híven, évente egyszer összegyűjtjük az elmúlt időszak szerintünk legjobb vírusvideóit, és közszemlére bocsájtjuk, azzal a céllal, hogy kommentben lehetőleg Te is folytasd a sort, és oszd meg velünk a saját favoritjaid. A TOP 5-ös listánk tehát abszolút szubjektív, és jellemzően az elmúlt hónapok termései.

Jó csemegézést kívánunk!

5. Lady Gaga és a Google Chrome

Éppen csak, hogy belefért a TOP 5-ös listánkba  a mai kor egyik legmegosztóbb, ám mégis tízmilliók által figyelt pop sztárjának szereplésével létrehozott Google Chrome vagy épp Lady Gaga reklám. Az énekesnő használja és ki is használja az internetben rejlő lehetőségeket (és ehhez persze a Chrome-ot használja), és mozgósítja is népes rajongótáborát: megkérte őket hogy amatőr videós módszerekkel vegyék fel, ahogy éneklik az éppen aktuális slágerét. Ezekből vágták össze ezt a spotot:

4. Will it blend?

Annak a több száz marketingesnek és cégvezetőnek, akik részt vettek az elmúlt több, mint másfél év valamelyik Közösségi Média Szemináriumán egyáltalán nem ismeretlen márka a Blendtec. Ugyanis minden képzésen elhangzik a Will it blend story, ez az egyik kedvenc példám. Ezt most nem is tenném közzé, sokkal inkább a cég egyik legújabb vírusvideóját. A Blendtec marketingesei kiemelten követik a netes trendeket, és nagyon figyelik a tömegeket érintő vírus elemeket, amelyek rendre visszaköszönnek a cég friss videóban. Így esett a választás Amerika egyik legfiatalabb új sztárjára, aki bizony netes körökben (több okból kifolyólag is) közutálatnak örvend. A szóban forgó személy Justin Bieber (ki ő?), aki ugyan zenéjével számos díjat megnyert a tengerentúlon, és minden idők legnézettebb YouTube videóját is ő produkálta több mint 600 milliós nézettséggel, a Blendtec mégse ezt emeli ki a videójában, hanem a netes körökben közkedvelt fricskát, szép népszerűséget elérve ezzel:

3. A Kia új kisautójának reklámja, nőkre szabva

Az új Kia Picanto célcsoportja egyértelműen a nők. Tipikus csajos kisautó, aminek reklámozására 25 nap alatt megalkották a világ első körömlakk animációs filmjét, Picantóra gyúrva. Remekül sikerült, és a vírus hatás sem marad el:

2. Bud Light

Egy ilyen összeállításból nem maradhat ki egy sörreklám, amelyek köztudottan nagyon kreatívak tudnak lenni. Most a Bud Light reklámját választottuk, amelyben egy ősrégi elemet sütnek el: előtte/utána. :)

1. Happy Hot Dog Man

Tipikus teleshopos reklám,  egy eszméletlen gagyi termékre. Minden van benne ami elad: előtte-utána képek, szomorú, “hagyományos hotdogot” unottan evő gyerekek (fekete-fehérben, hogy lássuk ez mennyire old school), majd vidám, Happy Hot Dog Mant evő fiúk-lányok, csomagajánlat, bónuszok, ingyenes kiszállítás, referenciák, vélemények és kedvező ár. Bármennyire is gagyi a termék, a reklámból lehet tanulni:

Neked mi a saját TOP 5-öd? Oszd meg velünk és a többi olvasóval!

Comments

  1. Az utolsón kifeküdtem :D:D:D
    A blend it nekem is kedvencem.

  2. Megnéztem a Happy Hot Dog Man-t… Én kifeküdtem… KI volt ez a pihent agyú, aki magát a terméket kitalálta??? De hogy erre még igényt is tud generálni, na az már marketingteljesítmény!

    Ami még teljesítményként lenyűgözött, az a Kia reklám. Mire ezt összehozhatták… És a kreativitása is hatott rám: jó ölet volt egy nőknek szánt kocsit műkörmökön reklámozni.

    De a legjobban nekem a sörreklám jött be. Humoros volt, a humor meg a kreativitás egy formája.

  3. Géza Simon szerint:

    Csuda jó az egész összeállítás, gratulálok! Nagyon várom a továbbiakat, remélem lesz!

  4. Szállási Györgyi szerint:

    Sosem venném meg a Happy Hot Dog Man készítőt, viszont tudom, legközelebb hogyan tálalom a gyerekeimnek a virslit :) egyébként zseniális ötlet valóban és el is hiszem, hogy lesz, aki megveszi.

    De a kedvencem nekem is a Kia.

  5. Hát én csak nézztem ki a fejemből bambán …
    A Kia-s videót 5letesnek tartom , talán az is tetszett a leginkább :))

  6. Vicces, de nem mutatom meg a gyereknek a hotdogost, mert biztos odalenne érte.
    Hogy nekem mi a kedvencem? Megpróbálom megkeresni a tévésoppos talpeszelőset, azaz reszelőset.

  7. Sziasztok, mi 3 napja forgattunk egy sajátos videót: a gyorstollast (speedbadminton), vittük be egy bútor bemutatóterembe, majd a gyártó üzemben, a gépek között is nyomtuk, mígnem a labda beleesett a festőgépbe:
    http://www.youtube.com/watch?v=XiPRkPJZzPc

  8. http://www.youtube.com/watch?v=JEz6Q3jhLPs

    Ez egy japán csoda! Szerintem annak örülnek, hogy kanállal lehet enni és nem pálcikával.

  9. Az utolsó videót elhűlten néztem. Azt kérdeztem magamtól, hogy van olyan lökött, aki ezt beveszi/megveszi?!

    Aztán eszembe jutott a tamagocsi temető, a Szíj Melinda táska és még sorolhatnám a sok hülyeséget..

  10. Az utolsó nagyon gáz, de a többitől sem estem hasra. A Kia-sban azért volt kis fantázia.

  11. Réka szerint:

    Csatlakozom a kifeküdtek közé…. a Happy Hot Dog Man zseniális! :D
    A Kia meg nagyon kreatív! :-)

  12. Anna szerint:

    Tetszett a KIA reklám. Attól függetlenül, hogy női kocsinak reklámozzák.

Szólj hozzá!

*