Keresőoptimalizáló robotpilóta

A keresőoptimalizálás egyre keményebb munka, mivel – ahogy Virág elvtárs is megmondta A tanú című filmben -, a “nemzetközi helyzet egyre fokozódik”. Manapság már nem elég odafigyelni az alapokra nagy vonalakban, hanem az apróságoknak is egyre nagyobb jelentőségük van.

Ahogy növekszik a verseny a keresőkben, ahogy nő a Google által is beindexelt honlapok száma úgy válik egyre keményebb munkává a keresőoptimalizálás folyamata. Az eredmények beérése ugyan egyre hosszabb időt vesz igénybe, mégis egy bizonyos idő után komoly lába lehet egy vállalkozásnak az effajta ingyenes és minőségi látogatói forrás.

Mi a megoldás?

A keresőoptimalizálás sok, rendszeres és kitartó manuális munkát igényel, de most egy olyan újdonságról adunk hírt, amivel ez a munka automatizálható, rengeteg időt spórolva ezzel bárkinek, aki optimalizálásra adja a fejét.

Nagy örömünkre szolgál, hogy hivatalosan először itt az OMA Blogon van szó a 100%-ban magyar fejlesztésű Vieeye Keresőoptimalizáló programról. Meg is hívtuk  Várfi Tamást, a program egyik megálmodóját és alkotóját egy interjúra, hogy társával együtt mondhassák el miről is van szó és hogyan tudják megkönnyíteni az online marketinggel (is) foglalkozó honlap gazdák és marketingesek dolgát.

Hallgasd meg az interjút, nagyon tanulságos!

[audio:1103-vieeye.mp3]

És íme egy videó, ami bemutatja mi mindent tud a szoftver

Noha fenti lehetőség nem helyettesíti a keresőoptimalizáláshoz szükséges tudást, a keresőoptimalizálásra fordított idő jelentős részét viszont kiválthatja, ezért nézd meg Te is, nem árt ha észben tartod, hogy van megoldás a pepecselős részfeladatok elpasszolására és a versenytársak szemmel tartására, hogy több időd és energiád maradjon másra!

Vieeye Keresőoptimalizáló Program

Comments

  1. Sziasztok!
    Mindig örülök, ha sikeres magyar ötletről, fejlesztésről hallok. Ugyan a Google, a Yahoo és mások szolgáltatásai (Trends, Website Optimizer, Analytics, SiteExplorer és hasonlók) is használhatóak, illetve ha a weblapod teljesíti az elvárásokat, azaz
    1. gyakran frissülő, valóban releváns tartalmat nyújt a keresőknek (mármint a kereső embereknek :-) )
    2. és a kódja is jól van megírva (például egy WordPress oldal, az All-In-One-SEO-Pack bővítmény folyamatos, szakszerű használatával),
    akkor bárki “kézzel” is megoldhatja a keresőoptimalizálást, de biztosan sok időt és energiát spórol meg a VieEye szoftver.
    Azért a folyamatos munkát nem lehet vele megúszni: ha nincs friss, értékes tartalom az oldaladon, hiába minden trükközés.
    A VieEye tehát egy hasznos SEGÉDESZKÖZ, de nem dolgozik senki helyett :-)

    • Móni azért a keresőoptimalizálás nem csak ennyiből áll. Ott van a külső SEO, linképítés.

      És bizony, hogy nagy segítség sokszor az is, ha “valaki” összegyűjti rendszeres időközönként azt, hogy melyik szóra hogy állunk (akár több tucat szó esetében), pláne, ha még a versenytársakról is tudom ugyanezt. Meg lehet nézni ingyen a Google-ben… Csak lehet, hogy az heti fél-1 óra időspórolás is számít valakinek…

      • Persze, pont ezt mondtam én is :-) (“odaírtam, hogy sok időt és energiát spórol meg a VieEye szoftver”)

        De a linképítést ugye nem CSINÁLJA meg, csak ellenőrzi…

  2. Tök jó, már el is küldtem a 3 kulcsszót. Várom a véleményt!

  3. Nagyon jól használható program baráti áron.
    Nem szabad elfelejteni, hogy sem ez, sem más program nem dolgozik helyettünk, csodát ne várjatok. Az információk összegyűjtésében segít igazán a program, tényleg lehet vele időt spórolni. Én 2 hónapja használom.
    http://divatoazis.hu

  4. Köszönöm, az oma.hu nak a friss fejlesztésről a beszámolót, én is jelentkeztem a demóra, kicsit furcsa, hogy csak skypeon lehet igénybe venni, de remélem hasznos tapasztalat lesz.

    • Tibor, a skype-nak olyan prózai oka van, hogy úgy tudom bemutatni Neked a program működését, hogy egyikünknek sem kell ezért valahova elmennünk, illetve azon se kell aggódni, hogy mekkora lesz a telefonszámlánk. A skype osztott képernyő funkcióval Te azt látod ami az én monitoromon van, így könnyen és érthetően be tudom mutatni a Vieeye működését a Te weboldaladra és kulcsszavaidra vonatkozóan.

  5. Jó dolog, hogy van egy ilyen teljesen magyar szoftver, ami elsősorban nem szakembereknek készült.
    Én évek óta használok egy másik programot, ami bizony sokkal jobb, sokkal bonyolultabb is a használata, mert elsősorban szakembereknek készült.
    Egyedül a magyar lokalizáció hiányzik belőle, de még így is nagyon ütős, komoly eredményeket lehet elérni vele.
    (nem akarom reklámozni, azért nem írom ide a nevét)

  6. Nekem tetszik, meg is nézem rögvest !

  7. Zoltán szerint:

    Nem szeretnék ünneprontó lenni helyzet az, hogy én előfizetem és kipróbáltam a rendszert de szerintem nagyon pontatlan. A link tanácsadóban megjelenek azok a linkek is ahová az oldal már be van linkelve, a helyezéseket pontatlanul mutatja. A Móni által leirtalak hatékonyabb eredményeket lehet elérni.

    • Zoltán, Te a linktanácsadó jelentésre gondolsz, amiben azt mutatjuk meg, hogy a versenytárs oldalaknak hol vannak linkjei elhelyezve, mert ezekre az oldalakra érdemes Neked is linket elhelyezni. Ebből a listából kiszűrjük azokat az oldalakat, ahol Neked is van linked, de valóban előfordulhat az, hogy benne marad olyan oldal, ahol helyeztél már el linket korábban. Ennek többek között az is az oka, hogy a linképítés támogatására használt adatokat a yahoo-tól vásároljuk és bizony mi is tapasztaltuk, hogy a yahoo-tól és a google-től vásárolt adatok sem mindig 100%-an pontosak. Mindemellett nap, mint nap azon dolgozunk, hogy még pontosabb információkkal segítsük a felhasználókat oldaluk optimalizálásában!
      Köszönjük szépen a hasznos visszajelzést, különösen nagy figyelmet fogunk fordítani a jövőben a linktanácsadó továbbfejlesztésére.

      • Zoltán szerint:

        Kedves Tamás!
        Azt vettem észre, hogy nem vonja ki azokat a linkeket amik már az oldalamra mutatnak, a lényeg ennél a funkciónál meg az lenne, hogy új linkelési lehetőségekhez jussak. Ha sikerül javítani akkor az árának a többszörösét is megéri, mivel az idő pénz.

  8. Mielőtt még bárki azt hinné, hogy ez a rendszer a Google találati lista elejére fogja röpíteni a weboldalát itt van néhány dolog amire kérlek figyeljetek oda.

    A keresőoptimalizálást két fő részre lehet bontani. Belső és külső keresőoptimalizálás.

    A belső keresőoptimalizálás a weboldal kialakításáról, a tartalomról és annak minőségéről és hozzáférhetőségéről szól.

    A külső keresőoptimalizálás pedig nagyrészt a linkprofilról szól.
    A linkek olyanok mint a szavazatok, minél több linked van, vagyis minél több weboldal szavaz rád, ráadásul a megfelelő szöveggel (horgonyszöveg) annál megbízhatóbb lesz a weboldalad az adott témában a Google szemében. De nem minden szavazat egyenlő, ugyanis a megbízhatóság nagyon fontos tényező. Ha nem megbízható weboldalak szavaznak rád (és a legtöbb magyar katalógus a nem megbízható kategóriába sorolható) akkor te sem leszel megbízható a Google szemében. És nagyon leegyszerűsítve bár de jelenleg a megbízhatóság az egyik legfontosabb tényező, ami alapján a Google rangsorolja a weboldalakat.

    Szóval az említett rendszer csak a belső optimalizálásban segít, illetve azt tudja megmutatni, hogy a versenytársak nagy valószínűséggel honnan kapnak szavazatokat – bár ezt a fenti hozzászólásokból ítélve nem teszi tökéletesen. Tehát a linkeket (és a megfelelő linkeket) ahhoz, hogy megbízhatónak mutasd magad, továbbra is manuálisan kell megszerezned és kiépítened, ami nem kis feladat.

    Példa: ha autósiskolád van akkor nagyjából 1300 megbízható linket kell építened a megfelelő kulcsszavakkal ahhoz, hogy legalább az első oldalra felkerülj az autósiskola kulcsszóra.
    Ha valakit érdekel, hogy az ő weboldalával kapcsolatosan mi a helyzet, akkor keressen meg, szívesen segítek teljesen ingyen.

    Mindezek ellenére azért nagyon örülök neki, hogy végre van magyar SEO-s szoftver kezdeményezés és remélem, hogy sikerül továbbfejleszteni és kijavítani a hibákat mert nagy szükség van rá a magyar vállalkozók körében.

    • Áron, a Vieeye úgy tudom abban segít a külső keresőoptimalizálásban, hogy ötleteket ad arra vonatkozóan, hogy hol érdemes linkeket építened… A többi munkát persze ezzel kapcsolatban nemigen lehet automatizálni.

    • Kedves Áron, mi a Linktanácsadó menüpontban azokat a linkeket listázzuk, ahol a konkurenciádnak (15 kulcsszónál ez 15*32=480 oldal – mert mi kulcsszavanként a találati listán az első 32 helyezettet vizsgáljuk) van backlinkje. Tehát ezeken az oldalakon érdemes neked is linket elhelyezni. Ezzel tulajdonképpen rengeteg időt spórolsz meg, nem kell egyesével megnézni a konkurens oldalakat.
      Természetesen a regisztráció/linképítés része már a felhasználóra vár…annyiban segítünk még, hogy ezeket a jelentéseket le lehet tölteni excel fájlba, így ott nyilván tudod tartani, hogy hol tartasz az adott oldalakon a regisztrációval.

      • @Tamás és @Márton köszönöm a válaszokat.

        @Tamás javaslom, hogy a Yahoo Siteexplorer mellé vagy inkább helyett vegyétek fel a linkek forrásaként a Linkscape adatokat (SEOmoz API) mert sokkal több és hasznosabb információt ad. Pl.: csak followed linkek, illetve sorba rendezés PageAuthority és DomainTrust szerint. Ha segítség kell, akár fejlesztési ötletek is, keressetek meg.

  9. Boda istvan szerint:

    Ez a nesze semmi fogd meg jól.
    A kulcs szvaimat a helyzéseimet ,a konkurenciáét mind meg lehet nézni a
    yahoo site exp+ google,stb.
    A lényeg a linkek száma+ tartalom.

    • Kérdés, hogy kinek-kinek mennyi ideje van erre a műveletre. Nekem nagy segítség lett volna ez sok évvel ezelőtt, amikor volt, hogy egyszerre 30 weboldal optimalizálását végeztem aktívan, összesen több 100 kulcsszóra… És azok a SEO szoftverek, amik akkor elérhetőek voltak, nem kezelték a magyar nyelvi sajátosságokat. Persze megoldottam úgy is a dolgokat, ahogy írod, sok-sok ingyenes, ám manuális munkával…

  10. gabesas szerint:

    A fejlesztőktől is megkérdezem, hogy egészpontosan milyen adatokat “vásárolnak” a googletől és a yahootól?
    Nem titkolom, aztgondolom hogy az egész cucc egy szépen felöltöztetett lufi, televan kummantással, és hogy hatalmas csúsztatások vannak abban amiket mondtatok akár az interjúban is, csomó dolog nem egzakt adatok alapján, hanem valami becslés alapján kerül megjelenítésre.

    De győzzetek meg!

    • Egészen pontosan a AdWords API v2010 és a Yahoo! Site Explorer API-t használjuk, ezeken keresztül kapunk és vásárolunk adatokat. (A nem fejlesztők kedvéért az API jelentése: Application Programming Interface és ez a különböző programok, így pl. a Vieeye és a Google közötti adatcserére és kommunikációra szolgál). Az AdWords API v2010 által adott adatokat a kulcsszójánlóban mutatjuk meg a felhasználóknak, míg a Yahoo! Site Explorer API adatait a Linktanácsadó jelentésben foglaljuk össze.
      Ezek egyébként bárki által elérhető és megvásárolható adatok, ha bizonyos feltételeknek eleget tesz az ember. Javaslom, hogy a pontos feltételekért keressél rá a fenti két API-ra.

  11. Kedves OMA fanok!

    Köszönjük szépen a hatalmas érdeklődést a Vieeye Keresőoptimalizáló Program iránt!
    Akkora volt az érdeklődés, hogy sajnos van egy-két érdeklődő, akinek nem kapuk meg az adatait. Mostanáig mindenkinek kiküldtünk egy válasz mailt, aki jelentkezett az ingyenes személyes demora!
    Aki nem kapott volna, őket kérnénk szépen, hogy küldjék el újra az adataikat, vagy a http://www.vieeye.hu/ingyendemo oldalon, vagy egy emailben az info@vieeye.hu emailcímre.
    Köszönjük! És további sikeres optimalizálást!

  12. Szia Márton!

    Nektek köszönhetően már lassan 1 éve használom a VieEye-t és rengeteget segít a mindennapok munkájában. Folyamatosan látom a saját és versenytársaim pozicióit, title és meta leírását, nem kellet gondolkozni azon vajon milyen linkkatalógusokba regisztráljak, mert a VieEye erre is tud megoldást.
    Az optimalizálás kezdetekor pedig pontos információt ad arról, hogy az általunk fontosnak tartott kulcsszavak közül melyikre, milyen számban keresnek a Google-ban.
    Így nem kell nekünk megjósolni melyik kulcsszavak a legfontosabbak, vagyis mire optimalizáljunk.
    Egyszóval nagyon megéri az árát!
    (remélem más olivaolajas nem használja :-)) )

  13. Nagyon örülök ennek a programnak, minden segítség jól jön. Külön dicséret, hogy demó verzióban bárki kipróbálhatja.

  14. optimista szerint:

    Jónak tűnik a dolog, az árára kiváncsi vagyok. Szerintem semmi többet nem tud, mint a szakemberek, “csak” egy helyen, talán gyorsabban és ez lehet, hogy tényleg pénzt ér.

    Engem is ez a vásárolt adatok rész érdekelne:

    Az említett API-okon keresztül milyen plusz adatok érhetőek el, amik amúgy nem? Ennyi infóból úgy látom, hogy nincs plusz adat, ti az adat könnyű elérhetőségéért fizettek, a csatornáért, hogy azt könnyen fel tudjátok dolgozni. (és persze megfelelő mennyiségűt lehívhassatok)

    Tévedek?

    Ez azért is érdekes, mert ha valóban értékes adatot vesztek (amit, ahogy korrektül jelzitek is, amúgy bárki megtehet), ami csak pénzért érhető el, akkor még inkább érdemes kiemelnetek, hogy milyen plusz dolgokat tudtok, mi a hozzáadott érték. Így tényleg maszatolásnak tűnik.

    Szerintem érdemes lenne nektek tisztázni a dolgot és nem az API-k tanulmányozására felszólítani a nem túl hozzáértő célcsoportot, mert szerintem rosszabb lesz, ha ezt tőletek független szakértő teszi meg.

    • Kedves Optimista! Az árról: az előfizetés 2700 Ft + ÁFA/ negyedév árnál kezdődik (azaz havi 900 Ft), különböző csomagok vannak, a részletes árlistát az előfizetés menüpont alatt bárki megtekintheti!
      Ami a rendelkezésre álló adatokat illeti: Nagyon elmentünk az APIk iányába, holott ez csak egy kis része a rendelkezésre álló adatoknak. Ezeken kívül a Vieeye Keresőoptimalizáló Program is gyűjt adatokokat, például az első 32 találat metaadatait, helyezéseit, címsorait stb. Ez pl. egy 15 kulcsszavas weboldal esetében 15*32= 480 címsor, 480 helyezés stb összegyűjtését és prezentálását jelenti – minden héten, amikor nyaralsz, akkor is! Ez az egyik legfontosabb haszna a Vieeye-nak.

    • A félreértések elkerülése végett, a Vieeye legfontosabb előnye szerintem az időspórolás. Aki időmilliomos, az nem fogja megérteni, hogy mért kell olyanért fizetni, ami “ingyen” is hozzáférhető a neten. Hiszen neki van ideje ezeket végigböngészni manuális munkával.

      Ennyi erővel a benzinkutaknál az autómosó is egy átverés, mert a víz nem olyan költséges és mindenki le tudja mosni maga is az autóját különösebb kiadások nélkül is.

  15. “PayPal-lal történő előfizetés esetén 10-25%-os kedvezményt tudunk biztosítani és ajándék linképítés csomagot is adunk!”

    Miért kell ez a “megkülönböztetés”, nem mindegy, hogy normál utalással vagy ezzel a számomra “idegen” fizetési móddal fizetek???
    Mert ugye 100Ft így is úgy is száz forint …..

    • A kérdés jó, bizonyára többekben felmerült. Az ok egyszerű: PayPal lal történő fizetés esetén az adminisztrációnk egyszerűbb, gyorsabb, ezélt tudunk itt kedvezményt adni. Amugy a PayPalt mindenkinek ajánlom, aki rendszeresen vásárol az interneten, mert nagyon biztonságos és egyszerű fizetési forma.
      Azért biztonságos, mert úgy tudsz kártyával vásárolni, hogy közben nem kell a kártyaadataidat kiadni senkinek.
      Ha segítségre van szükséged a PayPal fiókod létrehozásához, fordulj hozzánk bizalommal, segítünk!

      • “Az ok egyszerű: PayPal lal történő fizetés esetén az adminisztrációnk egyszerűbb, gyorsabb, ezélt tudunk itt kedvezményt adni….”

        Kedves Várfi Tamás!

        Köszönöm a válaszát, de ez az indoklás valahogy nem győzött meg.

        Üdvözlettel jános

  16. Kedves Márton!

    Segítségre lenne szükségem. Lehet, hogy nem a megfelelő blogoldalon teszem ezt, de kérdésem kapcsolódik a keresőoptimalizáláshoz.

    Tavaly novemberében a debreceni “Neten a cégem” rendezvényen részt vettem és nagyon sok hasznos ismerettel gyarapodtam. Feliratkozva tanfolyamotokra további segítő eszközökre találtam oldalunk optimalizálásával kapcsolatosan. A google webmestereknek szóló anyagát is “megtanultuk”, s az elvégzett háttérmunka következtében fokozatosan egyre előrébb kerültünk a természetes találati listákban. A második oldal teteje, első oldal alja volt, ahol januárban megjelentünk az ÖNISMERET kulcsszóra. S váratlanul eltűntünk a listáról… nem tudtuk mire vélni a dolgot, betartottuk az alapelveket, s ami fontos, hogy weblapunk valódi, releváns témákat tartalmaz, amit napi szinten frissítük, tartalmakkal bővítünk. Nagyon sok időt és energiát fektetünk bele.
    Elküldtünk egy felülvizsgálati kérelmet a rendszernek, melyre a következő választ kaptuk:

    “Webhelyének ellenőrzését követően megállapítottuk, hogy internetes spammel foglalkozó csapatunk nem végzett olyan manuális műveleteket, amelyek befolyásolnák a Google-on való rangsorolását. Nem kell kérelmeznie webhelyének ismételt vizsgálatát, mert az esetlegesen tapasztalt rangsorolási probléma nem az internetes spammel foglalkozó csapat manuális műveletének eredménye.”

    Tanácstalanok vagyunk… Jelenlegi helyzetünk az, hogy azt látom, hogy a főoldalunk nem jelenik meg a listákban. Aloldalaink megjelennek már a harmadik és ötvenedik oldal között többször is, de a FŐOLDALUNK nem. Találkoztatok ilyen helyzettel? Tudtok segítő információval szolgálni, mi lehet a háttérben?

    Várom hozzászólásotokat!

    • Szia,

      Bizony sok hiányossága van magának a weblapnak is SEO szempontból,
      illetve a linképítés egyrészt nagyon minimális, másrészt nem szakszerűen lett kivitelezve :(
      Az első amit könnyen megtehetsz, hogy lényegesen lerövidíted a title tag tartalmát és az első szó legyen az hogy önismeret.
      A másik amire nagyon figyelni kell linképítéskor, hogy a link szövege az legyen hogy önismeret, vagy legalább a link szövegének az első szava legyen ez.
      A legjobb az lett volna, ha a domain névben szerepel az önismeret szó, szóval lehetett volna pl: onismeretmuhely.hu vagy ilyesmi akkor nagyobb eséllyel indultok.
      Jó lenne h1 tagban is használni a kulcsszavatokat, illetve jó lenne ha valid lenne a weboldal forráskódja (most 80 hiba van csak a főoldalon) és még ezer dolgot írhatnék, de ezeket minimum fogadjátok meg.

      Üdv:Laci

      • Szia Laci!

        Hálás vagyok minden segítő gondolatért!
        November óta van egy másik domainünk is, ami ugyanerre a tartalomra van irányítva: http://www.mindenamionismeret.hu

        Próbálkozunk…nagyon remélem, hogy előrébb lépünk a folyamatban!
        Még egyszer köszönöm!

        • Szívesen.
          Ha megkeresel emailben többet is tudok segíteni :)

          Üdv:Laci
          info@vakondweb.hu

        • Szia Krisztina!

          Egyetértek Laci észrevételeivel én is!

          Ez az átirányításos dolog sem biztos, hogy használ, ugyanis 2 különböző domainen is elérhető ugyanaz az tartalom, ez nem szerencsés. Azt is érdemes lenne végiggondolni, hogy melyik domain név alatt futnátok tovább. A másik pedig legyen 301-es átirányítással átirányítva, de semmiképp se lehessen mindkét domain alatt ugyanazt a tartalmat elérni. Ez önmagában is okozhat ilyen tüneteket, amit leírtál.

          Vagy fordulj szakemberhez, vagy képezd Magad és minden részletre figyelj oda, amikor átnézed a keresőoptimalizálási szisztémátokat. Ehhez hasznos anyag: http://www.oma.hu/seo

  17. Lakatos Viktor szerint:

    Kedves Márton!

    A segítséged szeretném kérni SEO témában! Egy weboldalt építünk ami blog szerű. Baloldalon találhatók a menüpontok, ebben legfelül vannak a blog bejegyzés kategóriái. Alatta videó oldalak, majd pedig fotó oldalak kaptak helyet. Ezek alatt vannak kulcsszavakat és long tail-eket tartalmazó oldalak. A kérdésem az lenne, hogy ha ugyanazok a kulcsszavak vannak a blogbejegyzésekben, mint a legalsó oldalakban lehetnek-e a blogbejegyzések legfelül, illetve jó-e a menüpontok sorrendje így? Azaz a kulcsszavazott blog bejegyzések vagy a kulcsszavazott oldalak erősebbek SEO szempontból?

    Előre is köszönöm válaszod!

    Üdv,
    Viktor

    • Kedves Viktor!

      Ennyi információból eléggé nehéz pontos választ adni a kérdésedre. Az, hogy melyik kulcsszavazott oldal az erősebb, az függ még a rámutató linkektől és a közösségi integrációtól is, nem csak a tartalomtól. Részletes és konkrét elemzéshez ajánlom konzultációs szolgáltatásunkat: http://www.oma.hu/pro

Trackbacks

  1. oma hu szerint:

    Egy 100%-ban magyar fejlesztésű program, ami segít a hatékony keresőoptimalizálásban. Magyarországon először az… http://fb.me/GaajgJ7I

  2. vadvising szerint:

    Keresőoptimalizáló robotpilóta: A keresőoptimalizálás egyre keményebb munka, mivel – ahogy Virág elvtárs is megm… http://bit.ly/hxBEGW

Szólj hozzá!

*