Online Marketing Akadémia

Neten a Cégem – nagyszabású, kisvállalkozásokat segítő program

A tavalyi év végén a Google Magyarország megbízására az Ipsos piackutató cég készített egy felmérést a magyarországi mikro- és kisvállalkozások körében, azok internetes szokásairól és online marketinges tevékenységeikről.

Idézet a ma délelőtt kiadott sajtóközleményből:

“… a kutatásából kiderül, hogy ma Magyarországon a mikro- és kisvállalkozásoknak kevesebb mint fele rendelkezik saját honlappal, sőt, az interneten eddig jelen nem lévők 63%-a még soha nem is gondolkodott el vállalkozásának virtuális megjelenítésén. Nem sokkal jelentősebb a  már honlappal rendelkezők online aktivitása sem, hiszen ezen cégek majdnem fele egyáltalán nem hirdeti tevékenységét, további 11%-a pedig csak offline reklámozási megoldásokat választ, holott üzlete már megtalálható az interneten.”

Kicsit megdöbbentő az adat, de örülünk, hogy Te nem ezek között a cégek között vagy,  hiszen ha most ezeket a sorokat (és rendszeresen ezt az online marketing blogot) olvasod Te biztosan többet teszel a céged sikeres és hatékony online jelenlétéért, mint a mai honlaptulajdonosok többsége.

Jó lenne ezen változtatni!

Mi az  Online Marketing Akadémia színeiben már évek óta ezen dolgozunk: billentsük át mérleget, legyen sokkal több olyan mikro- és kisvállalkozás Magyarországon, akik vezetői felismerik az internetben rejlő lehetőséget, és értik, tudják hogyan kell megvalósítani céljaikat az online marketing segítségével.

Éppen ezért is örültünk, amikor tavaly ősszel a keresőóriás munkatársai megkerestek bennünket egy ötlettel, ami ennek a célnak az elérésében egy hatalmas lendületet adhat, erre utaltunk a tavalyi év legutolsó bejegyzésében:  “Február első napjaiban Neked is minden világos lesz, és bízunk benne, hogy még büszkébb leszel arra, hogy Te már az OMA követője, olvasója, ügyfele vagy. :) ”

Az ötlet mára tehát kiforrott és most, itt az OMA Blogján is debütál:

Neten a Cégem

A Neten a cégem program logója

Ez a neve a most induló, hosszútávú, az egész országot behálózó kezdeményezésnek, ami az Online Marketing Akadémia szakmai támogatásával, közös együttműködésben a Google Magyarországgal, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, a Budapest Bankkal és a HonlapABC-vel indul.

A nagyszabású, kisvállalkozásokat segítő program eredményeképp azt várjuk, hogy még ebben az évben legalább 25 000 vállalkozás nyit az online jelenlét felé, hoz létre honlapot, és alapozza meg jövőbeni sikereit a felajánlott eszközök segítségével.

A kezdeményezésben résztvevő cégek mindegyike a saját kompetenciájának megfelelő termékkel, szolgáltatással, vagy tudásanyaggal járul hozzá a megcélzott kisvállalkozások támogatásához, így a saját portfóliójukból olyan kezdőcsomagot állítottak össze, mely a programban részt vevő cégeknek épp a fent említett problémák megoldásában jelent segítséget, meghatározott időszakon át díjmentesen.

A “Neten a Cégem” kezdőcsomag tartalma:

A programban résztvevő cégek az alábbiakat vehetik díjmentesen igénybe:

  • Ingyenes weboldal, választható sablonokkal, egyszerű, nagyon könnyen használható adminisztrációs kezelőfelülettel (6 hónapig)
  • Ingyenes .hu domain regisztrálás és -fenntartás (6 hónapig)
  • Ingyenes Internet bank
  • 15. 000 Ft értékű Google AdWords kupon az induláshoz

A programban résztvevők, és minden más fejlődni kívánó vállalkozás számára is publikus a “Neten a Cégem” kézikönyv, ami elengedhetetlen információkkal látja el a most indulókat: 60 oldalas tudásanyag, tele alapvető információkkal, példákkal, ötletekkel, és azonnal megvalósítható lépésekkel.

Az OMA szerepe a Neten a Cégem kezdeményezésben

Mi nem készítünk weboldalakat, nem regisztrálunk domaint, internet bankot sem tudunk ajándékba adni, sőt a Google AdWords kuponok felett sem rendelkezünk korlátlan mennyiségben, ezért mi tudással segítjük a kisvállalkozásokat. A Google Magyarország felkérésére az elmúlt hónapokban több fronton is szerepet vállaltunk a “Neten a Cégem” kezdeményezésben.

  1. Ami már most mindenki számára nyilvános és látványos: kidolgoztunk egy kézikönyvet (ez az a bizonyos “Neten a Cégem” kézikönyv), amelyben összefoglaltunk minden nélkülözhetetlen információt, ami egy kisvállalkozásnak létkérdés, ha az Interneten boldogulni akar. Ez a kézikönyv offline is több százezer példányban kerül a kisvállalkozások kezébe (többek között a következő HVG és Haszon Magazin melléklete is lesz), de akár online is elérhető bárki számára.
  2. Ezen túl van egy egyelőre még kevésbé látványos része az eddigi munkánknak, de idővel ezek is beérnek: Elvállaltuk, hogy néhány szerencsés céget mentorálunk a projekt ideje alatt, fogjuk a kezüket, és a weboldal kialakításától kezdve, a teljes online marketing gépezet felépítésében segítünk. Ez nem azt jelenti, hogy mi készítjük el a weboldalt, mi hozzuk létre vagy menedzseljük a kampányokat! Sokkal inkább, ugyanazt csináljuk mint a képzéseinken: segítünk abban, hogy a résztvevő kisvállalkozások vezetői, marketingesei saját maguk kivitelezzék, azt amit megtanulnak. Nagy különbség!

Mi a Te szereped a “Neten a Cégem” programban?

Ha Neked már van weblapod, és alkalmazod az online marketing egyes elemeit a marketingedben, akkor tény és való: ez a program nem Neked szól.

Azonban Neked is lehet szereped benne! Ha vannak olyan családtagjaid, barátaid, ismerőseid, akiknek eddig már beszéltél az onine sikereidről, de mégsem sikerült elhitetned velük, hogy ez nekik is egy olyan lehetőség, amit ki kell próbálni, akkor itt az alkalom arra, hogy átbillentsd őket a holtponton! Ajánld nekik bátran a Neten a Cégem kezdeményezést! Vegyék igénybe az ingyenes kezdőcsomagot, olvassák el az általunk írt 60 oldalas “Neten a Cégem” kézikönyvet, és bátorítsd őket, hogy végre induljanak el az úton!

… és a folytatás?

Egy süti a mai Neten a Cégem sajtótájékoztatóról

Habár mi ezen a projekten több, mint fél éve dolgozunk mégis a mai napon indul: ma kapott nyilvánosságot az egész mozgalom. Innentől azonban, nagyon sokszor bele fogsz botlani: interjúk, hirdetések, óriásplakátok és az egész országot behálózó roadshow formájában, valamint nem rejtjük majd véka alá az élő esettanulmányokat sem! Mi már tudjuk: nagyon érdemes lesz árgus szemekkel figyelni és követni a példák útját, hiszen meglepő hogy egy olyan cég akinek szinte semmilyen online megjelenés nem volt korábban, pár hónapnyi munkával hova tud eljutni. Ezekről az OMA Facebook oldalán (sűrűbben)  és itt a blogban is (ritkábban) be fogunk számolni!

Olvasd el!

Ha elolvasnád az általunk kidolgozott  “Neten a Cégem” kézikönyvet akkor itt megteheted most akár online is: Netem a Cégem kézikönyv, ha szeretnéd a kezedbe fogni, akkor keresd a HVG ill. Haszon Magazin következő számait! Ha ismerőseidnek küldenéd el ezt az online kiadást, használd ezt a linket:  www.oma.hu/nc

Hajrá kisvállalkozások! :)