Neten a Cégem – nagyszabású, kisvállalkozásokat segítő program

A tavalyi év végén a Google Magyarország megbízására az Ipsos piackutató cég készített egy felmérést a magyarországi mikro- és kisvállalkozások körében, azok internetes szokásairól és online marketinges tevékenységeikről.

Idézet a ma délelőtt kiadott sajtóközleményből:

“… a kutatásából kiderül, hogy ma Magyarországon a mikro- és kisvállalkozásoknak kevesebb mint fele rendelkezik saját honlappal, sőt, az interneten eddig jelen nem lévők 63%-a még soha nem is gondolkodott el vállalkozásának virtuális megjelenítésén. Nem sokkal jelentősebb a  már honlappal rendelkezők online aktivitása sem, hiszen ezen cégek majdnem fele egyáltalán nem hirdeti tevékenységét, további 11%-a pedig csak offline reklámozási megoldásokat választ, holott üzlete már megtalálható az interneten.”

Kicsit megdöbbentő az adat, de örülünk, hogy Te nem ezek között a cégek között vagy,  hiszen ha most ezeket a sorokat (és rendszeresen ezt az online marketing blogot) olvasod Te biztosan többet teszel a céged sikeres és hatékony online jelenlétéért, mint a mai honlaptulajdonosok többsége.

Jó lenne ezen változtatni!

Mi az  Online Marketing Akadémia színeiben már évek óta ezen dolgozunk: billentsük át mérleget, legyen sokkal több olyan mikro- és kisvállalkozás Magyarországon, akik vezetői felismerik az internetben rejlő lehetőséget, és értik, tudják hogyan kell megvalósítani céljaikat az online marketing segítségével.

Éppen ezért is örültünk, amikor tavaly ősszel a keresőóriás munkatársai megkerestek bennünket egy ötlettel, ami ennek a célnak az elérésében egy hatalmas lendületet adhat, erre utaltunk a tavalyi év legutolsó bejegyzésében:  “Február első napjaiban Neked is minden világos lesz, és bízunk benne, hogy még büszkébb leszel arra, hogy Te már az OMA követője, olvasója, ügyfele vagy. :) ”

Az ötlet mára tehát kiforrott és most, itt az OMA Blogján is debütál:

Neten a Cégem

A Neten a cégem program logója

A Neten a cégem program logója

Ez a neve a most induló, hosszútávú, az egész országot behálózó kezdeményezésnek, ami az Online Marketing Akadémia szakmai támogatásával, közös együttműködésben a Google Magyarországgal, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, a Budapest Bankkal és a HonlapABC-vel indul.

A nagyszabású, kisvállalkozásokat segítő program eredményeképp azt várjuk, hogy még ebben az évben legalább 25 000 vállalkozás nyit az online jelenlét felé, hoz létre honlapot, és alapozza meg jövőbeni sikereit a felajánlott eszközök segítségével.

A kezdeményezésben résztvevő cégek mindegyike a saját kompetenciájának megfelelő termékkel, szolgáltatással, vagy tudásanyaggal járul hozzá a megcélzott kisvállalkozások támogatásához, így a saját portfóliójukból olyan kezdőcsomagot állítottak össze, mely a programban részt vevő cégeknek épp a fent említett problémák megoldásában jelent segítséget, meghatározott időszakon át díjmentesen.

A “Neten a Cégem” kezdőcsomag tartalma:

A programban résztvevő cégek az alábbiakat vehetik díjmentesen igénybe:

  • Ingyenes weboldal, választható sablonokkal, egyszerű, nagyon könnyen használható adminisztrációs kezelőfelülettel (6 hónapig)
  • Ingyenes .hu domain regisztrálás és -fenntartás (6 hónapig)
  • Ingyenes Internet bank
  • 15. 000 Ft értékű Google AdWords kupon az induláshoz

A programban résztvevők, és minden más fejlődni kívánó vállalkozás számára is publikus a “Neten a Cégem” kézikönyv, ami elengedhetetlen információkkal látja el a most indulókat: 60 oldalas tudásanyag, tele alapvető információkkal, példákkal, ötletekkel, és azonnal megvalósítható lépésekkel.

Az OMA szerepe a Neten a Cégem kezdeményezésben

Mi nem készítünk weboldalakat, nem regisztrálunk domaint, internet bankot sem tudunk ajándékba adni, sőt a Google AdWords kuponok felett sem rendelkezünk korlátlan mennyiségben, ezért mi tudással segítjük a kisvállalkozásokat. A Google Magyarország felkérésére az elmúlt hónapokban több fronton is szerepet vállaltunk a “Neten a Cégem” kezdeményezésben.

  1. Ami már most mindenki számára nyilvános és látványos: kidolgoztunk egy kézikönyvet (ez az a bizonyos “Neten a Cégem” kézikönyv), amelyben összefoglaltunk minden nélkülözhetetlen információt, ami egy kisvállalkozásnak létkérdés, ha az Interneten boldogulni akar. Ez a kézikönyv offline is több százezer példányban kerül a kisvállalkozások kezébe (többek között a következő HVG és Haszon Magazin melléklete is lesz), de akár online is elérhető bárki számára.
  2. Ezen túl van egy egyelőre még kevésbé látványos része az eddigi munkánknak, de idővel ezek is beérnek: Elvállaltuk, hogy néhány szerencsés céget mentorálunk a projekt ideje alatt, fogjuk a kezüket, és a weboldal kialakításától kezdve, a teljes online marketing gépezet felépítésében segítünk. Ez nem azt jelenti, hogy mi készítjük el a weboldalt, mi hozzuk létre vagy menedzseljük a kampányokat! Sokkal inkább, ugyanazt csináljuk mint a képzéseinken: segítünk abban, hogy a résztvevő kisvállalkozások vezetői, marketingesei saját maguk kivitelezzék, azt amit megtanulnak. Nagy különbség!

Mi a Te szereped a “Neten a Cégem” programban?

Ha Neked már van weblapod, és alkalmazod az online marketing egyes elemeit a marketingedben, akkor tény és való: ez a program nem Neked szól.

Azonban Neked is lehet szereped benne! Ha vannak olyan családtagjaid, barátaid, ismerőseid, akiknek eddig már beszéltél az onine sikereidről, de mégsem sikerült elhitetned velük, hogy ez nekik is egy olyan lehetőség, amit ki kell próbálni, akkor itt az alkalom arra, hogy átbillentsd őket a holtponton! Ajánld nekik bátran a Neten a Cégem kezdeményezést! Vegyék igénybe az ingyenes kezdőcsomagot, olvassák el az általunk írt 60 oldalas “Neten a Cégem” kézikönyvet, és bátorítsd őket, hogy végre induljanak el az úton!

… és a folytatás?

Egy süti a mai Neten a Cégem sajtótájékoztatóról

Egy süti a mai Neten a Cégem sajtótájékoztatóról

Habár mi ezen a projekten több, mint fél éve dolgozunk mégis a mai napon indul: ma kapott nyilvánosságot az egész mozgalom. Innentől azonban, nagyon sokszor bele fogsz botlani: interjúk, hirdetések, óriásplakátok és az egész országot behálózó roadshow formájában, valamint nem rejtjük majd véka alá az élő esettanulmányokat sem! Mi már tudjuk: nagyon érdemes lesz árgus szemekkel figyelni és követni a példák útját, hiszen meglepő hogy egy olyan cég akinek szinte semmilyen online megjelenés nem volt korábban, pár hónapnyi munkával hova tud eljutni. Ezekről az OMA Facebook oldalán (sűrűbben)  és itt a blogban is (ritkábban) be fogunk számolni!

Olvasd el!

Ha elolvasnád az általunk kidolgozott  “Neten a Cégem” kézikönyvet akkor itt megteheted most akár online is: Netem a Cégem kézikönyv, ha szeretnéd a kezedbe fogni, akkor keresd a HVG ill. Haszon Magazin következő számait! Ha ismerőseidnek küldenéd el ezt az online kiadást, használd ezt a linket:  www.oma.hu/nc

Hajrá kisvállalkozások! :)

Comments

  1. Hát ez fantasztikus! Milyen jó lenne egyszer nekünk is ilyen partnereket találnunk a e-kereskedelem népszerűsítésére…Addig kénytelenek vagyunk egyedül küzdeni.

    Valamit biztosan rosszul csinálunk, de nem tudunk rájönni, hogy mit.

    Talán majd a könyvetek segít, ki tudja?

    Ákos

  2. Milyen jól becsomagolt biznisz!

    Google és Yahoo beszélgetnek:
    Yahoo: – Minek öltöztél farsangon?
    Google: – Non-profit szervezetnek… :-)
    (by me… excuse me…)

    Gratulálok a kapcsolatrendszerhez! :-)

  3. Wowww Srácok!

    Eeeez igen!!! Igazi példaképek vagytok a számomra online marketingből! ;-)
    Le a kalappal előttetek! További sok-sok ilyen nagy és még több “apró” sikert kívánok Nektek!

  4. Racz szerint:

    Most ti kikkel vagytok?
    Azokkal, akiknek van már cége, weboldala, vagy azokkal akiknek még nincs.
    Mert tételezzük fel, hogy jó a project.(*)
    Ezzel megteremtitek azok konkurenciáit, akik eddig megvették a fizetős anyagaitokat, elmentek a különböző rendezvényeitekre stb. Ha meg nem nyújtotok megoldást, arra, hogy hogyan legyen jó a SEO, hogyan tudja kezelni a “net előember” analytics-et stb, akkor meg nem jó a project.
    (*)

    Milyen szép az amikor a konkurenciádnak pont ugyan olyan oldala van mint neked, ő is ugyan azt a csomagot kérte.
    Még nincs olyan hogy fél évre lehessen regisztrálni .hu végű domaint.
    Látszik egy csomó olyan költség, amit nem hiszem, hogy ti fogtok megfizetni.
    Az ingyenesség nagyon komoly ügyfélszolgálatot jelent a háttérben, ami ugye megint csak kötség

    Hát kíváncsi leszek a projectre. Hajrá!

    • Szia Racz!

      Tökéletes a kérdés: “Kikkel vagyunk?”

      A vállalkozásokkal. Az a cél hogy segítsünk beindítani sok-sok ember fejében valamit. Hogy rálássanak, azok is, akiknek eddig nem volt lehetőségük: az Internetet nem szabad kihagyni. Túl sok olyan cég van ma még Magyarországon, akik nem gondolkodnak az Internetes megjelenésben, és azok is sokan vannak, akik ugyan fent vannak a neten, de semmire nem használják a jelenlétet.

      Nekik szeretnénk egy löketet adni, őket szeretnénk berántani a körforgásba.

      “a konkurenciádnak pont ugyan olyan oldala van mint neked, ő is ugyan azt a csomagot kérte.”

      Nem tisztem megvédeni a rendszert, nem is akarom, de azt tudom, hogy kb. 240 fajta sablon létezik a rendszerben, és stock fotókkal szabadon testre szabható. Tehát ahhoz hatalmas véletlen kell, hogy a konkurenciád weboldala is ugyanúgy nézzen ki, de ha mégis megtörténik tudsz tenni ellene.

      • Adri szerint:

        ,, ……akik eddig megvették a fizetős anyagaitokat, elmentek a különböző rendezvényeitekre stb.,, (Racz)
        Akik meg ebben a projektben részt vesznek, azoknak minden ingyen van/lesz 6 hónapig?

        • Az hogy MINDEN, az túlzás, mert nem tudom mit értesz ez alatt :)

          – Fél évre ingyen kapod a weboldalt, de nem csinálja meg senki helyetted, neked kell összetenned, egy erre kitalált rendszer segítségével.
          – Fél évre nem kell fizetned a .hu domain regisztrációdért.
          – Ajándékba kapsz 15 ezer ft-os AdWords kupont, a hirdetéseid elindításához
          – A Budapest banktól ingyenes internet bank + egyéb szolgálltatások sok kedvezménnyel.

          + van a tudásanyag, a kézikönyv és a sok segítség amit kapsz akér személyesen a roadshow-kon (ingyen), vagy akár telefonon.

          Szóval egy hasonlattal: mi adjuk Neked a palacsinta hozzávalóit, a tűzhelyet és a serpenyőt, de a tésztát Neked kell kikeverni, és Neked kell kisütni. Persze lehet hogy az első odaég, de kell hozzá kitartás, és több próbálkozás is, mire olyan lesz hogy meg lehet kínálni belőle a vendégeket :)

          Hajrá! :)

          • Adri szerint:

            Összefoglalva: fél évre megelőlegezett kiadások + alapvető tudásanyag.. —, ha jól értem??

  5. Ez szuuuuper! Látom remek döntést hoztam évelején, hogy az idén titeket választottalak online marketingből kiképzőimnek. Még pár nap és építgethetem az új oldalam a tőletek tanultak alapján :) Lehet, hogy kicsit OMÁ-s szaga lesz :)

  6. Barna Laci szerint:

    Jaj a weboldalkészítő cégeknek! Felülről jön a szőnyegbombázás!

    • Biztosak voltunk benne, hogy lesznek weboldalkészítő cégek akik ezt kudarcként élik meg. De nem szabad ilyen rövidtávon gondolkodni: hány olyan céget láttál, akinek az első weboldala lett a nagybetűs weboldal? Ezek a cégek elkezdik “valahogy” megérzik az egész ízét, és utána sokkal többet akarnak majd. És akkor már bejönnek a képbe az ügynökségek, a fejlesztő cégek is.

      Érdemes a lehetőséget meglátni ebben, és kihasználni a benne rejlő potenciált, mert ez az ami előre mutat, ami előrébb viszi az egész gazdaságot. Jó online marketinggel ezt az egész hype-ot bármelyik ügynökség meglovagolhatná… és biztos lesz is ilyen… Nekem több ötletem is lenne erre, de ez már más téma…

  7. Nagy Jocó - Sonda Ipsos kérés szerint:

    Tisztelettel szeretném kérdezni, hogy a Sonda Ipsos-nak egészen pontosan hol van ez a kutatási eredménye? Keresem a honlapjukon és nem találom!

    Várok egy linket, ami tartalmazza a hivatkozott kutatást! (nyugati kultúrákban és akadémiai körökben úgy szokás, hogy amire hivatkozunk, az ellen-őriz-hető is.)

    Köszönöm!
    Jocó

    • Kedves Jocó,

      a ma délelőtti sajtótájékoztatón az Ipsos munkatársa prezentálta az eredményeket. Ez a forrásunk, a kutatási eredményeket nem az internetről szedtük, így linkkel hivatkozni sem tudjuk.

      De a felmérést végző cég (Ipsos) és a megbízó (Google) munkatársai biztosan készséggel állnak rendelkezésre.

  8. Ti azon dolgoztok, hogy legyen még több cég a weben,
    mi pedig azon, hogy ezeknek a cégeknek legyen még több vevőjük.

    Egyszer összeérnek a szálak:)

    Neten a cégem, neten a vevőm!

    És így egyre kevesebb offline üzletet kell fenntartani, ami egyrészt csökkenti a költségeket, másrészt nagy mértékben csökkenti a környezetszennyezést (fűtés, világítás, klíma, takarítószerek, stb).

  9. Szia Zsolt és Márton!

    Nagyon tetszik a kezdeményezés. Én kb. 3-4 hete indítottam el a weboldalamat.
    http://www.pithari.hu
    Így még van esélyem részt venni?

    Gábor

    • Szia Gábor!

      Persze van esélyed, de ez a program igazából nem Neked szól. Te, mivel jártál már OMA Live-on, sok újdonságot ebben a programban nem fogsz hallani. Számodra inkább az apró ötletek, és majd az esettanulmányok lehetnek tanulságosak.

      Persze az ingyenes ajándékok közül Te is felhasználhatsz egyet-kettőt, nem kell az egész csomagot igénybe venni. Ha Neked már van honlapod, akkor válaszd csak a kupont, és mondjuk az internet bankot.

      Szóval lehet külön-külön és igénybe venni a kedvezményeket!

  10. Csak azt nem értem, miért kellene nekem a google honlapja, mikor a Joomla! CMS rendszerét használom, és több tízezer sablon közül válogathatok, + millió kiegészítő, stb. Ingyen… Bár használhatnám a WordPress-t is, ahogy ti teszitek.:-) Most is ingyen internet bankom van a Budapest Banknál, Google kupont meg csak az használhatja fel, akinek még nincs google fiókja. Mindez csak arra jó, hogy minden a multiké legyen. Modern rabszolgaság.

    • Kedves Mária!

      Nem dolgom védeni a projektet, és a véleményed is tiszteletben tartom. Igen, biztos ilyen szemüvegen keresztül is meg lehet közelíteni a programot.

      De egy kérdés:

      Te amikor életedben először csináltál weboldalt, azonnal tudtad, hogy a Te igényeidnek egy WordPress, vagy egy Joomla lesz megfelelő? Azonnal tudtad mi az a Google AdWords?

      A program célja éppen az, hogy ezek a “net szűz” vállalkozások elinduljanak valahogy az úton, és menet közben tapasztaljanak és tanuljanak. Épp azért, hogy eljussanak arra a szintre, hogy ilyen ügyekben döntésképesek legyenek.

      Ne az ingyenes honlapot, és az ingyenes internetbankot lásd ebben a kezdeményezésben, mert ekkor csak az orrunk elé mutogatunk (fél évnyi távlatra). Nézd globálisan, hosszútávon és látni fogod a felpörgető erőt ebben a kezdeményezésben.

      “Modern rabszolgaság”? Ebben a kezdeményezésben nem kötelező részt venni.

  11. Bukjon meg, Bukjon meg….! hátha bejön itt is….:)
    Remélem ez lesz a sorsa ennek a vállalkozásnak.
    Több száz weboldalkészítő cégecske, keresőoptimalizálók stb. nem örül ám ennek a nagyszabású tervnek.
    Én sem. Az a maradék vállalkozói réteg akinek nincs weboldala, és esetleg ügyfeleink lehettek volna (a többi hasonló cégre is gondolok), biztosan bedőlnek ennek a kezdeményezésnek, hiszen meg lesznek dolgozva rendesen.
    Hurrá lesz egy csomó új weboldal, meg egy csomó elmélázó honlapkészítő cégecske akik, rájöhetnek arra, hogy a nagyhalak ismét megeszik a kicsiket.
    Az OMA diplomámat pedig a világbajnok puzzle kirakó sem tudná összerakni.

    Tisztellekbecsüllek benneteket, de ennek nem tudok tapsolni.

    • Imre, két választás van:

      1) keseregni, és kívánni a kezdeményezés bukását (valljuk be, elég nagy hátszél van és lesz mögötte, nem valószínű a bukás)

      2) együtt gurulni vele, és elérni azokat az embereket akik ezen a programon keresztül fedezik fel a lehetőségeket. Hatalmas piac, nagyon sok új ember, lehet nekik egyedi csomagokat kialakítani. Ők ezt keresik. Ha pedig nem most részesülsz ebből a haszonból, akkor a második hullámban lesz ott a lehetőség, amikor lejár a félév, és sokan majd új weboldalt akarnak. Szebbet, jobbat, mást.

      Hogy melyik úton mész a Te döntésed.

      • Erre a hozzászólásodra járna egy nagy lájk, Zsolt! :)

      • Hali
        Nem kesergek, van meló bőven, egyszerűen nem tetszik ez az egész.
        :)

        • Azért nem értem a “nem tetszést”, mert ez program senkitől nem rabol el ügyfeleket. Olyan ÚJ embereket ér el akik eddig senkinek az ügyfelei nem voltak, mert semmilyen online jelenlétük nem volt.

          Téves azt hinni, hogy ezeknek az cégeknek, Ti vagy bármelyik más weboldalkészítő cég csinálhatott volna weboldalt a Neten a Cégem program ingyenes megoldása helyett. Nem ezeket az embereket Ti és mi sem érhetnénk / érhettük volna el sehogy.

          Ez egy új hullám, új potenciális ügyfelek azokon felül akik eddig voltak. Ebben a játszmában senki nem sérül.

  12. Viki szerint:

    Csak egy kerdes. Mi a garancia arra, hogy a “netszuzek” megfelelo modon keszitik el a weboldalt ugy, hogy az felhasznalobarat legyen, megfeleloen optimalizalt es ki fog nekik segiteni a szukseges marketing tevekenysegben? A puszta webjelenlet – mint tudjatok – nem eleg. Es meg egy kerdes: ha nekik kell elkesziteni a weboldalt, akkor mi is van ingyen, a domain regisztracio es hosting 6 honapra?
    Barhogy is, sok sikert kivanok a kezdemenyezeshez!

    • Szia Viki!

      Válasz #1: Garancia természetesen nincs arra hogy elsőre mindenki tökéletes weblapot állít össze magának. De a programban nagy hangsúlyt kap az edukáció: bárki elolvashatja az OMA tanácsainkat egy könyvben (www.oma.hu/nc), de adwords ügyekben és weboldalkészítésben is rendelkezésre áll egy call center. Emellett lesz roadshow. ahol élőben is is lehet segítséget kérni.

      Válasz #2: Nem csak a domain és a hosting. Ehhez jön még hozzá egy ingyenes weblapkészítő megoldás (www.honlap.hu) ahol több mint 200 sablon alapján mindenki pár óra alatt összeállíthatja a saját weboldalát. + az Adwords kupon + az internet bank.

      És még több más hozzáadott érték azoknak akik eljönnek a roadshow állomásaira.

  13. Kb. egy éve lettem a Budapest Bank partnere, számlát nyitottam, mert mellé járt egy évig egy ingyenes honlap készítése, domain névvel együtt.
    A szöveget (anyagot) nekem kellett átadnom, a kivitelező szezrződött cég sablonjai közül kiválasztottam a nekem leginkább tetszőt.
    A fejlécet átvariálták a kedvemért.
    Most így néz ki ahogy, sajnos nem maradt időm jól promótálni, beregisztráltatni és Analytics-ezni, tehát egy kicsit “mostohagyerek” maradt.
    De látok benne fantáziát, mondjátok meg mit vágjak ki belőle, mi maradhat, mert azt hiszem abba a nagyon nagy hibába estem: “Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka..:”
    Várom a véleményeket, amit köszönettel veszek!:)
    Éva

  14. Sziasztok!
    Kaptam egy akciós adwords kupont, és gondoltam, hogy végre kipróbálom ezt a fajta hirdetést. De a regisztrációkor azt írja ki hogy érvénytelen a kód, magyarázat nincs. Az érvényessége április 30. Mi lehet a gond? Hogy tudom ezt felhasználni?
    Köszi,
    Ági

    • Szia Ági!

      Nézd meg a kupon felhasználási feltételeit: pl. lehet, hogy csak új – 2 hétnél nem régebbi – fiókban lehet felhasználni vagy a Te fiókodban már váltottál be korábban AdWords kupont. Ezek szoktak lenni a leggyakoribb hibák.

      Egyébként meg a kuponon levő számsort úgy kell begépelni, ahogy ott van, nagy betűkkel ahol úgy van írva és a kötőjeleknek is stimmelniük kell.

      Remélem tudtam segíteni!

Trackbacks

  1. OMA.hu szerint:

    Tudd meg, min dolgozunk már több mint fél éve! :) Egy nagyszabású program amire büszkék vagyunk, egy kezdeményezés… http://fb.me/TuQ2yJNd

  2. Gombos Zsolt szerint:

    Ma elindult: Neten a Cégem nagyszabású, kisvállalkozásokat segítő program, és benne az OMA: http://bit.ly/gl8lNb

  3. vadvising szerint:

    Neten a Cégem – nagyszabású, kisvállalkozásokat segítő program: A tavalyi év végén a Google Magyarország megbízá… http://bit.ly/dIIR0f

  4. Istvan Kolbert szerint:

    RT @gomboszs Ma elindult: Neten a Cégem nagyszabású, kisvállalkozásokat segítő program, és benne az OMA: http://bit.ly/gl8lNb

  5. […] Szimpatikus.hu Közösség a “Neten a Cégem – nagyszabású, kkv segítő program” című bejegyzésre szeretném felhívni a figyelmeteket. Várom a hozzászólásokat, […]

  6. Ez komoly segítség:
    RT @oma_hu: Neten a Cégem – nagyszabású, kisvállalkozásokat segítő program http://bit.ly/e2h233

Szólj hozzá!

*