Keresőoptimalizálás élőben?

Most már jó ideje tartjuk a Google AdWords és a Közösségi Média Szemináriumokat, ahol akarva akaratlanul is a résztvevőktől más témában is jönnek elő kérdések. Hiába az online marketing eszközrendszerében sok az összefüggés, így talán nem véletlen, hogy néha percekre  vagy a szünetekben néha hosszabb percekre elkalandozunk egy kicsit más vizekre.

Azonban egy téma örök

Nem telik el úgy egyetlen egynapos képzés sem, hogy ne kérdezne valaki bele valamilyen keresőoptimalizálással kapcsolatos témába.

Például ilyen típusú kérdéseket szoktak nekünk szegezni:

  • “Hogyan lehet elérni, hogy a kulcsszavaimra ott legyek az elsők között?”
  • “Vajon mit csinál a konkurenciám, hogy évek óta nem bírom leelőzni a keresőkben?”
  • “Hogyan tudom eldönteni, hogy melyik az a kulcsszó amire van értelme optimalizálni?”
  • “Videókat, pdf állományokat, képeket hogyan lehet optimalizálni?”
  • “Módosítottunk az oldalon, és visszaestek a helyezéseink, miért?”
  • “Hogyan lehet elérni, hogy a friss blogbejegyzéseimet akár pár percen belül (gyakorlatilag szinte azonnal) megtalálja a Google?”
  • “Mit kell rábízni egy profira, és mi az amit én magam is meg tudok tenni a jobb helyezés érdekében?”

“Bocsánat, de nem szeretnénk eltérni a tárgytól!”

A legtöbbször – még ha nehéz is volt megállni -, a fenti kérdésekre  egészen eddig ezt kellett válaszolni, hiszen a szeminárium másról szólt nem térhettünk el hosszasan a témától. Igaz, a  szünetekben mindig készséggel álltunk a kérdezők rendelkezésére, azonban ezekre a kérdésekre általában csak percek maradtak.

Most azonban van idő a keresőoptimalizálásra!

Ha szeretnéd, hogy

  • végre tisztán láss, és megtudd mi az elmélete és a gyakorlata annak, hogy tartósan beégesd magad a kiválasztott kulcsszavaidra a Google TOP 10-be,
  • megtudd melyek a Google rangsorolási elvei, azaz mitől függ hogy hányadik vagy a keresőben,
  • egy jól használható képlet segítségével végre kiderítsd, hogy melyek a számodra legmegfelelőbb kulcsszavak, azok amelyekre van is esélyed előrébb jutni,
  • biztonsággal tudd, hogy milyen linkek elhelyezésével csinálsz visszafordíthatatlan kárt a honlapodban, és melyekkel építed a weblapod,

akkor a lehető legjobb hírt jelentjük be Neked:
2010. szeptember 22-én
az Online Marketing Akadémia megtartja az első nyílt képzését kizárólag ebben a témában, azaz indul a

Keresőoptimalizálás Szeminárium!

  • Egy teljes napon át kivesézzünk mindent lépésről-lépésre, ami a keresőoptimalizálással kapcsolatos!
  • Mindent megtudsz ami befolyásolja a weboldalad helyezését a keresőkben
  • Lehetőséged van arra, hogy a rég óta foglalkoztató kérdéseidet összegyűjtsd és egyesével feltedd a szeminárium alatt!
  • Ajándékokat és bónuszokat kapsz az Online Marketing Akadémiától!

Részletek, pontos tematika, helyszín, ár és jelentkezés itt >>

***

A Keresőoptimalizálás Szeminárium tematikáját úgy állítottuk össze, hogy akkor is megértsd és akár azonnal tudd használni a gyakorlatban is a kapott tudást ha nem vagy programozó, informatikus vagy webdesigner, és ha nem értesz a különböző weblapépítő és szépítő szoftverekhez. Ezeknek az ismerete nem feltétel, egészen az alapoktól kezdünk, és erős haladó szintig minden egyes apró mozzanatot sorra veszünk annak érdekében hogy Te pontosan tudd, mit kell tenned a a Google TOP10-es célért.

Az első Keresőoptimalizálás szeminárium 2010. szeptember 22-én lesz, de minden részletet ezen a linken összefoglaltunk Neked:

Részletek, pontos tematika, helyszín, ár és jelentkezés itt >>

Comments

  1. Szia Zsolt!

    Nemrég voltam az OMA LIVE-on.. Szerinted érdemes menni? Mennyire különbözik a LIVE-on átvettektől a mostani anyag? A SEO checklist érdekelne mindenképpen a bónuszok közül.( a másik már megvan)
    Egyébként a jelentkezéses levélben elírtátok a Checklist szót…

    Köszi Gábor

    • Szia Gábor!

      Az OMA Live jelenleg a prémium képzésünk, így ennek a keresőoptimalizálás szemináriumnak az anyaga alapvetően arra alapoz. Természetesen azóta van egy-két újdonság amit hallhatsz, + ugye ott vannak a bónuszok :)

  2. Sziasztok!

    Az OMA LIVE-on még a januárin voltam. Akkor is volt SEO, viszont most ismét jelentkeztem a szeptember 22-i egy naposra.
    A tanfolyamon tanultak alapján partnereinknek elkezdjük az adWords kampányok szervezését.
    Ahhoz feltétlenül szükséges számunkra az adWords Qualifield Individual vizsga, illetve kellene még egy partner, akinek megvan, hogy a Google Advertising Professionals (GAP) előnyeit is kiaknázhassuk.
    Nyáron volt az OMA Wanted, amire mi is jelentkeztünk. Bízom benne, hogy az OMA illetve Zsolt és Márton közvetítésével vagy a résztvevő csoporttársak közül/segítségével megtaláljuk a megfelelő GAP partnert…

    Köszi: Kornél

  3. Sziasztok!

    Most készülő weboldalamat szeretném hatékonnyá tenni. Sajnos a negyedik webdesignert ” fogyasztom”, mert azt tapasztaltam,hogy mindegyik egy-két valamihez ért, de mindenhez egyik sem. Mindegyik rám akarta erőltetni az ő ízlését, stb. Fogalmuk nem volt a kereső optimalizálásról és nem is foglalkoztak vele. Úgy gondolták, hogy én állítsam össze a kulcsszavakat és fogalmazzak ebből mondatokat ami a kereső optimalizáláshoz szükséges. Sajnos most éppen webdesigner nélkül maradtam. Ez lesz már az ötödik változata a weboldalamnak, de most első ízben rendelkezem saját Domain névvel és fizetős tárhellyel. Eddig az oldalam free tárhelyen volt ezért szinte sehova nem lehetett beregisztrálni sem. Sajnos azt is tapasztaltam, hogy a + 18-s oldalak előítélettel kezeltetnek sok webmesternél. Pl. A neten magát hirdető Jároli József aki szakértőjének hirdeti magát a kereső optimalizálásban egyszerűen nem vállalta el az oldalamat annak tartalma miatt. Először is keresek egy webdesignert. Másodszor szeretném megtanulni magam is, hogy hogyan tudom a saját oldalamat a megfelelő kereső optimalizálással a keresőkben előre helyezni. Nálatok is tabu a + 18-s tartalmú oldal? Feliratkoztam az online tanfolyamotokra de eddig nem túl sokat adott a számomra. Tudtok nekem segíteni? Sajnos saját magam nem fogom tudni elkészíteni, mert annyira nem értek hozzá. és először az oldalamat kéne megcsinálni. A Belépő oldal és a design már készen van. PHP. FTP. HTML rendszerre van elkészítve. Mivel én nem vagyok webmester, nem tudom megcsinálni az oldalamat. nem rendelkezem effajta tudással. A régi weboldalam jelenleg át van irányítva az új címemre az alapok késze vannak csak nincs aki folytatná a munkát. Én személy szerint kicsit soknak tartom az egy napos kurzus árát. Ez olyanoknak jó, akik értenek a weboldal szerkesztéshez és megtanulják hozzá a kereső optimalizálást így más honlapok készítését is eltudják végezni. Honlap szerkesztést nem oktattok?
    Jelenleg a régi weboldalamat magam kezelem, de rettentő keveset tudok az egészről.
    A webedignerek ezt használják ki, és csillagászati összegeket kérnek hanyag munkákért. Némelyik előleget, vagy az egész oldal elkészítésének előre elkéri az árát, aztán lelépnek. Saját maguktól megváltoztatják a belépési adatokat így ha nem fizetek többet nem tudok hozzáférni a saját oldalamhoz. És még sorolhatnám az egyéb visszaéléseket.Már belefáradtam az egészbe. Nevetséges, de majdnem 1 éve nem tud elkészülni az új oldalam. Hány főt fogadtok 22-én? Terveztek weboldal szerkesztési tanfolyamot is? Szükség lenne rá.
    Amennyiben mégis feliratkozom a kurzusra szerintetek számomra hasznos lehet?
    Fizetni átutalással nem tudok. Más módon pl. a helyszínen lehetne fizetni?

    köszönettel:
    BLACK CAT

    • Kedves Black Cat!

      Megpróbálok sorban menni, és nem kihagyni egyetlen kérdést sem.

      1) “Először is keresek egy webdesignert. Másodszor szeretném megtanulni magam is, hogy hogyan tudom a saját oldalamat a megfelelő kereső optimalizálással a keresőkben előre helyezni.”

      Remek, ezért vagyunk. Az előbbire a képzésen tudunk ajánlani megbízható partnert az utóbbit pedig lépésről lépésre megtanítjuk Neked. Ás ehhez még programozónak sem kell lenned!

      2) “Nálatok is tabu a + 18-s tartalmú oldal?” Nem, de alapvetően ez nem a mi döntésünk, hanem a képzésen résztvevőké. Szemináriumon is került már elő ilyen típusú oldal.

      3) “Az olyanoknak jó, akik értenek a weboldal szerkesztéshez és megtanulják hozzá a kereső optimalizálást így más honlapok készítését is eltudják végezni. ” Határozottan nem. Épp az olyan típusú válllakozóknak, cégvezetőknek szól, akik szeretnék pontosan tudni, hogy mit kell kérni a webmestertől, és azt utána számonkérni és ellenőrizni is tudják.

      4) “Honlap szerkesztést nem oktattok?” Nem, de mondunk rá ötleteket, hogyan lehet ezeket a legegyszerűbben megoldni.

      5) Szeptember 22-én a Keresőoptimalizálás Szeminárium egy 1 napos képzés, 8 órát foglalkozunk a témával, és kb 20-22 fővel lehet számolni. Ennyi szék fér be a terembe.

      6) “Terveztek weboldal szerkesztési tanfolyamot is? ” Nem tervezünk. Egy weboldal teljeskörű elkészítése sokkal komplexebb programozói tudást igényel, ahhoz hogy pár hét vagy hónap alatt megtanulható legyen.

      7) “Amennyiben mégis feliratkozom a kurzusra szerintetek számomra hasznos lehet?” Azokból, amit fentebb leírtál egyértelműen Neked szólnak a képzéseink. A válaszunk: igen.

      8) “Fizetni átutalással nem tudok. Más módon pl. a helyszínen lehetne fizetni?” Nem. Fizetni csak előre lehet, a helyszínen nem. Ha nem tudsz átutalással fizetni, akkor a bankban pénztári befizetéssel is lehet fizetni.

      Remélem nem hagytam ki semmit!
      Üdv, Zsolt

    • “Fogalmuk nem volt a kereső optimalizálásról és nem is foglalkoztak vele. ”

      Hagy kérdezzem meg már tőled, hogy a webdesignak mi köze van a keresőoptimalizáláshoz? Nincs egy kicsit sok elvárásod az emberekkel kapcsolatban? A cipész nem fogja kifesteni a lakást miközben patkolja a lovadat, és a kukás sem fogja kihozni a pizzát.

      stef

  4. Folytatás….
    Mivel én nem vagyok vállalkozó….nekem melyik tanfolyamot ajánljátok? Átnéztem az 52 órás tanfolyam tematikáját és az elsősorban a marketinggel foglalkozik, nyilván ez olyan oldal tulajdonosoknak, vállalkozóknak hasznos akik weboldaluk segítségével valamit értékesítenek. Ugyan az én szándékom is az,hogy a weboldalam segítségével minél többen eljussanak hozzám.Várom a sürgős válaszotokat,hogy egy laikusnak egyáltalán van-e ott helye, mert nyilván olyan dolgok fognak számomra elhangzani,amiről halvány fogalmam nincs , hangsúlyozom nem értek a weboldal szerkesztéshez. Ezzel a tanfolyammal megtanulhatom? Hogy ne kelljen a jövőben link wedesignereknek fizetnem, hanem a magam kezébe tudom venni a honlapomat, szerkeszteni és felépíteni annak minden fontos pontját? És talán a jövőben más honlapokat is tudok majd készíteni?Ez az oklevél pontosan milyen végzettséget ad? Én nem kérek számlát mert elszámolni sem tudom, vagy leírni az adómból. Akkor is felszámoljátok az ÁFÁ-t?Ha lehet,még holnap kérek választ, és ha azt javasoljátok,hogy menjek a tanfolyamra, akkor belevágnék és nem szeretnék lecsúszni róla.
    köszönettel:
    BLACK CAT

    • Akkor én is folytatom:

      9) “nekem melyik tanfolyamot ajánljátok?” Ha teljeskörű képet szeretnél kapni arról, hogyan értékesítsd a szolgáltatásod, akkor mindenképpen az OMA Live-ot. http://oma.hu/live

      Ha csak egy-egy témáról szeretnél tanulni, akkor az 1 napos szemináriumokat ajánljuk, nézd meg ezeket a linkeket: http://www.oma.hu/kmsz http://www.oma.hu/kosz http://www.oma.hu/ppc

      10) “hangsúlyozom nem értek a weboldal szerkesztéshez. Ezzel a tanfolyammal megtanulhatom?” A képzéseink nem azt oktatják hogyan kell egy weboldalt programozástechnikailag elkészíteni. Azt tanítjuk, hogy lehet eladni az interneten, és ehhez milyen weboldalt kell csináltatnod szakemberekkel. Ha nem találtál eddig megfelelő szakembert, akkor tudunk ajánlani, szondázott, minőségi szolgáltatókat.

      11) “Ez az oklevél pontosan milyen végzettséget ad?” A képzés végén kapsz egy tanúsítványt és egy oklevelet, azonban ezek nem szakmát adnak, hanem igazolják, hogy részt vettél a tanfolyamon és meg van a tudásod.

      12) “Én nem kérek számlát mert elszámolni sem tudom, vagy leírni az adómból. Akkor is felszámoljátok az ÁFÁ-t?” Igen, minden esetben áfás számlát kapsz.

      Nos, azt hiszem megválaszoltam mindent, várjuk a jelentkezésed a tanfolyamainkra! :)

      Üdv, Zs.

  5. szia Zsolt!
    Köszönöm a gyors válaszokat. Átnéztem az összes ajánlatodat és úgy vettem észre,hogy az 52 órás tanfolyam van darabokra szedve. Szerinted mi éri meg jobban?
    Ha egyenként iratkozom fel ezekre a kurzosokra, vagy egyben az 52 órásra?Egyébként az online tanfolyamok akkor mire jók? Mert én ezekre is feliratkoztam.
    Nem tudnál nekem most ajánlani pár webmestert? Hogy előre tudjam ki mennyiért és milyen feltételekkel tudná megcsinálni az oldalamat.
    Mert horror összegeket nem áll módomban kifizetni.
    köszönettel

    BLACK CAT

    • Mindenképpen az éri meg jobban ha az OMA Live!-ot választod, azaz ha egyben kéred az összeset, mert egyrészt az összes témában nem tartunk 1 napos szemináriumokat, másrészt az egyes témákra az OMA Live!-on alapvetően több idő jut.

      Bármilyen online marketing szolgáltatót tudunk Neked ajánlani, legyen szó akár weboldalkészítésről, de csak akkor ha már ügyfelünk vagy. A képzésen majd gyere oda a kérdéseddel, és elmondjuk mi a folyamata!

  6. Egyébként feltöltöttem képet de nem jelenik meg.

  7. hát ezúttal nem kaptam választ:-(

  8. Szia Zsolt!

    Tegnap (09.22.) voltam nálad a Keresőoptimalizálás szemináriumon. A jobb oldalon ültem a 2. széken, én voltam a honlapkészítő. Szeretnék visszajelezni és véleményt írni pár dologgal kapcsolatban.

    Én voltam, aki kijavított a linkek optimalizálásánál, amikor azt állítottad, hogy a linknek is kell “alt” tulajdonság, mert ez jelenik meg, ha az egeret fölé visszük. Ekkor én azt mondtam, hogy a “title” felelős a mouseover kiírásért és hogy nincs is “alt” tulajdonság a linkekhez. Nem akartam ott tovább kötözködni, de tudtam, hogy nincs igazad. Itthon le is ellenőriztem a dolgot. Nem hogy csak nincs ilyen tulajdonsága a linknek, de még invalid is lesz a kód. Ez egy nagyon súlyos hiba, hogy egy keresőoptimalizálás tréningen olyan tanácsot adsz, ami hibás kódot tesz a weboldalba, mert így nem hogy segít a kód, de még ront is rajta. Ezt kérlek töröld az előadásodból és a jegyzetekből! A linknek CSAK “title” tulajdonság adható, ami felelős a mousover kiírásért is. Szerintem az lenne fair a többiekkel szemben is, ha írnál levelet, hogy ezt feltétlenül törölje mindenki a jegyzetéből is.

    Pár dologgal szerintem még érdemes lenne kiegészíteni az előadásod:

    – A képeknél elmondod, hogy legyen optimalizálva a fájl neve, de itt nagyon fontos lenne megemlíteni, hogy a fájlok elnevezésénél nem használhatnak ékezetes betűket és helyközt. Sajnos ez egy tipikus hiba az ügyfeleimnél.

    – A “table” használatánál nagyon fontos lenne elmondani, hogy az elavult és nem optimális használata CSAK az oldal szerkezetére, a vázrendszer kialakítására vonatkozik, hiszen a “table” kód nem elavult, csak másra kell használni. Pl. árlisták, programok, naptár és egyéb felhasználásoknál ez az ideális kód. Így a laikusok nem kötnek bele a programozóba, ha találnak “table” kódot az oldal forrásánál.

    – Plusz az sem igaz a “table”-re, hogy csak fix szélesség adható meg, ott is lehet használni relatív méretezést. Illetve a “div”-es kialakításnál is lehet fix méreteket használni, tehát az, hogy az oldal mennyire optimalizált a különböző méretű eszközökre nem a “table” szerkezet miatt van.

    – A fentről le és balról jobbra pásztázás elve ugyancsak elavult, hiszen ez a régi, általad említett elavult “table” szerkezetű oldalakra igaz csak. Hiszen az új, modern webfejlesztés elve alapján az oldal szerkezete szinte csak a css-től függ! Ezért a legjobb mód egy oldal ellenőrzésére, ha forráskód alapján nézi meg az ember a weboldalát fentről lefele, pontosan ebben a sorrendben nézi a robot is. Természetesen az általad említett hierarchikus struktúra továbbra is igaz.

    – A meta description már jóideje nem tartozik a Google rangsorolásába, de továbbra is fontos szerepe van az általad is említett ok miatt, mivel ezt jeleníti meg a találati listában a leírásnál. Tehát a keresőoptimalizáláshoz nincs köze, a kattintásért már annál inkább. Ez egy 1 éves bejegyzés: http://googlewebmastercentral......a-tag.html

    – Téves az a dolog is, miszerint, ha egy oldalban látnak egy olyan dobozt, amin csúszka van, akkor az “iframe” lenne. Ez megoldható már másképpen is, akár javascript-tel, akár css-el is. Persze flash-sel is megoldható, de arra is igaz, hogy azt a tartalmat sem látja a robot.

    A tanfolyam egyébként nagyon hasznos volt, mindenkinek ajánlom. Számomra az anyag 70 %-a ismert volt, de ebben is megerősödtem, a többi 30 % meg olyan plusz információt adott, amit eddig máshonnan nem tudtam meg. Tehát a tanfolyamot nem csak kezdőknek ajánlom, hanem azoknak is, akik már évek óta foglalkoznak keresőoptimalizálással, de csak egyedül fejlesztették magukat.

    • Szia Péter! Köszi a hosszú kommentet!

      Az “alt+title” ügynek azóta én is utánanéztem, és “href” esetében igazat adok Neked, az “alt” ebben az esetben már tényleg nem valid megoldás. Tehát marad a title. A többivel kapcsolatban az a meglátásom, hogy igen, még mindig nagyon sok mindent lehetne hozzáfűzni a SEO-hoz, 8 órába (1 napba) nem férhet bele egy teljes szakma bemutatása leírása elemzése. Az előadásban kiemelten figyelek a súlyozásra: az átlag résztvevőt aki nem ért a programozáshoz teljesen összezavarja a css, a javascript, ezért is van az hogy csak érintem a témát, és még csak véletlenül sem megyek bele a részletekbe. (Korábban ez a rész sokkal részletesebb volt, de hidd el a visszajelzések alapján ez volt az a rész ahol a legtöbben elvesztették a fonalat, ezért azóta kellően óvatosan kezeljük a témának ezta részét.) Ugyanez a helyzet a table vs. div megoldással is, erről pl. volt már egy jó kis vitás blogbejegyzésünk: https://www.online-marketing-akademia.hu/blog/2010/02/szemantikus-web/

      A képzés alapvetően marketing szemléletű, de a SEO megértéséhez kell egy minimális programozói rálátás, ha más nem a forráskód megismerése. Erre törekszünk.

      Örülök, hogy kaptál Te is újat és hogy a korábbi ismereteidben meg tudtalak erősíteni! :)

      • Igen, igazad van, hogy a tanfolyam témája a keresőoptimalizálás és a bonyolultabb programozói ismeretek feleslegesek egy ilyen tréningen.

        Van olyan tréning, tanfolyam, ahol mélyebben is foglalkoztok a keresőoptimalizálás és webprogramozás témájával?

Trackbacks

  1. OMA.hu szerint:

    Eddig csak szűkebb körben árultuk el, de kiszivárgott, tudja meg most akkor mindenki a szeptemberi újdonságunk: http://fb.me/wEB7LLea

Szólj hozzá!

*