Online Marketing Akadémia

A videómarketing felváltja a szövegírást?

A napokban jól megkaptuk pár helyről, hogy mit akarunk mi a szövegírással, mivel a videózásé és a videós értékesítési üzeneteké a jövő.

Ezzel a bejegyzéssel szeretnék reagálni erre a felvetésre. A felvetés jogos, valóban az online marketingben egyre inkább alkalmazott módszer a videómarketing. A videó, mint eszköz jó dolog, mi is használjuk! Azonban van néhány tévhit, ferdítés, illetve rágalom, amiket szeretnénk eloszlatni.

Amikor a videómarketing nyerő

És a nagy DE

Most akkor szövegírás vagy videó?

A videós tartalomnak is megvan a helye és a létjogosultsága, de szövegek nélkül nehéz elképzelni egy online értékesítési folyamatot vagy akár egy weboldalt.

És most elárulok egy “hatalmas titkot”. Egy videót – legyen az bemutatkozó, értékesítési vagy egyéb történetet elmesélő – meg kell előtte komponálni. Ki kell találni, hogy mit és hogyan kommunikáljon hogy meggyőző legyen. Egy videóval is és egy értékesítési szöveggel is sok háttérmunka van. Videózni sem lehet úgy, hogy “állj oda a kamera elé és mondj valamit”. Meg kell előre írni a szöveget, ami ebben az esetben nem betűk, hanem hang formájában fog megjelenni a weboldaladon. Egy videó mondanivalójának megtervezése valójában szövegírási feladat.

A szövegírás nem feltétlenül írásos szövegek elkészítését jelenti, hanem inkább a meggyőző kommunikáció kialakítását. Amit leírsz, elmondhatod egy videóval is vagy képekkel, de akárhogy is szeretnél eladni, ismerned kell az emberi döntések pszichológiai hátterét, kell tudnod hatni az érzelmekre és bizalmat kell sugároznod ahhoz, hogy hihető, meggyőző legyél és a folyamat végén eladj.

(Erről szól a szövegírás és a legújabb tudásanyagunk is, megfűszerezve az internetes kommunikáció sajátosságaival és a mi bevált tapasztalatainkkal. Olvass bele itt: Webszövegírás)