Mostantól negyedelünk

Persze nem arról van szó, hogy fél- vagy inkább negyedgőzzel robogna tovább az OMA, éppen ellenkezőleg. Te aki, az OMA Blog rendszeres olvasója vagy, nagyjából tisztában vagy vele miről szoktunk írni.  Általában aktualitásokról, újdonságokról, kevesek által alkalmazott lehetőségekről vagy olyan online marketing témákról, amelyekbe gyakorlat közben botlunk bele: felmerül egy kérdés a képzéseinken, konferenciákon, vagy mostanában egyre sorakozó vállalati tréningeken.

Ha csak nemrég csatlakoztál hozzánk, akkor itt megnézheted miről írtunk eddig.

“Az egész internet marketing egy nagy átverés!”

Cégvezetőkkel vagy honlap-tulajdonosokkal beszélgetve vagy csak egyáltalán a céges honlapokat böngészve nap mint nap tapasztaljuk, hogy a legtöbb hazai cég még mindig egyáltalán nincsen felkészülve arra hogy a termékeit, szolgáltatásait online értékesítse. Pedig a net napról-napra nagyobb szerepet játszik életünkben, így a vállalkozások eredményességében is.

Az online marketing komoly műfaj, amit tanulni kell és nem szabad félvállról venni. Olyan szakterület, amivel foglalkozni kell, amihez érteni kell, hiszen ennek feladatát egyetlen alkalmazott, egyetlen megbízott cég sem fogja teljesen levenni a vállunkról. Egyes részfeladatok ugyan kiszervezhetőek és ellenőrizhetőek, de az átfogó online marketing stratégia kialakítása és a döntéshozatal mindig a cégvezető felelőssége lesz.

Azonban ha az általánosságban vett online marketing tudás ezekből a döntéshozói fejekből hiányzik vagy tegyük fel megvan, de felületes, és ebbe-abba belekapkodva csak egyes elemekre koncentrálunk biztosan elmarad a siker és jön a  megállapítás: “Ez az egész internet marketing egy nagy átverés.”

Fel kell ismerni, hogy ha egy cég online marketing gépezete nem egységes, akkor az egyes részek közötti kölcsönös erő, szinergia hiányozni fog, a tanulásra, illetve a kevéssé átgondolt hirdetésekre fordított idő, pénz és energia pedig könnyen elvész.

Online marketing sorozatot indítunk

Egy szisztematikus online marketing sorozat elindítását – épp a fentiek miatt -, már régóta fontolgatunk, és most egy felkéréssel párosítva a legmegfelelőbb helyet is megtaláltuk ehhez.

Az [origo] Vállalkozói Negyed és az Online Marketing Akadémia stratégiai együttműködésének köszönhetően a vnegyed.hu oldalain hamarosan indítunk egy egymásra épülő online marketing sorozatot, amelyben egészen az alapoktól rávilágítunk a legfontosabb tudnivalókra és témaspecifikusan mutatjuk be azokat az online marketing eszközöket, amelyek megismerése és helyes alkalmazása alapfeltétele a sikeres és költséghatékony online jelenlétnek.

A sorozat célja, hogy a Vállalkozó Negyed olvasói mind nagyobb számban ismerkedjenek meg az online marketing előnyeivel és esetleges buktatóival egyaránt.

A friss cikkekről, az OMA Blogján NEM adunk hírt, viszont ha nem szeretnél lemaradni sorozat egyetlen eleméről sem, akkor csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess bennünket Twitteren, itt minden alkalommal közzétesszük majd az új írásokat.

Egy kérdéssel kezdtünk

Az első cikk már meg is jelent az [origo] Vállalkozói Negyed oldalán, amiben szeretnénk kideríteni hogy a Vnegyed olvasói vajon milyen kapcsolatban állnak az online értékesítéssel. Egy itt leadott szavazatoddal Te is beleszólhatsz, hogy milyen szintről induljon az online marketing sorozat és hogy mi legyen az elején a főbb húzótéma.

Itt szavazhatsz (a cikk végén):

Online marketing sorozat indul az [origo] Vállalkozói Negyedben »

De ha az általánosságban vett online marketing tudásunk felületes, és ebbe-abba belekapkodva csak egyes elemeire koncentrálunk, ráadásul cégünk online marketing gépezete sem egységes, akkor az egyes részek közötti kölcsönös erő hiányozni fog, a tanulásra, illetve a kevéssé átgondolt hirdetésekre fordított idő, pénz és energia pedig könnyen elvész.

Comments

  1. Nem igazán értem a dolgot. Hol itt a tempó visszavétel?

    Bírni fogjátok?

    Én szorítok.

    • :) Az első kérdésedre a válasz a bejegyzés első mondatában van A “negyedelés” = origó vállalkozói negyedelés :)

      A második kérdésre: mi az hogy?? persze! :)

  2. Jó ötlet, mert jómagam még a kinyomtatott oldalakat olvasom el ujra meg ujra és értelmezem. Már mint a technikait.
    Még mindig várat magára jó pár link elhelyezése. De meglepetésemre a google pár hete 2- page rank- ra értékelte a weblapom. Kezdem sejteni, vagyis tudom miért.
    Janiki

  3. Köszönök mindent! Sok hasznos dolgot kapok tőletek,bőven van mit tanulnom és fejlődöm is.Nekem jó az eddigi tempó,nem értem kinek gyors?
    Üdv.:Magdi.

  4. Az origó egy oldal(origo.hu). Mi köze a vállalkozókhoz?

  5. Anita szerint:

    Sziasztok!
    Nem lehetne, hogy mégis értesítsetek hírlevélben is, ha megjelenik egy cikk a Vállalkozói Negyed oldalon? Én személy szerint az e-mailjeimet nézgetem rendszeresen, a facebook-ot csak ritkábban…, viszont nagyon érdekelne ez a sorozat. És előre is köszönjük a sok energiát, amit a tudásunk fejlesztésébe fektettek! :) Hajrá-hajrá!
    Üdv,
    Anita

Trackbacks

  1. OMA.hu szerint:

    Azt mondták vegyünk vissza a tempóból. Megfogadtuk: mostantól negyedelünk. Új bejegyzés: http://bit.ly/blNY7S

  2. Gombos Zsolt szerint:

    RT @oma_hu: Azt mondták vegyünk vissza a tempóból. Megfogadtuk: mostantól negyedelünk. Új bejegyzés: http://bit.ly/blNY7S

  3. RT @oma_hu: Azt mondták vegyünk vissza a tempóból. Megfogadtuk: mostantól negyedelünk. Új bejegyzés: http://bit.ly/blNY7S

  4. RT @gomboszs: RT @oma_hu: Azt mondták vegyünk vissza a tempóból. Megfogadtuk: mostantól negyedelünk. Új bejegyzés: http://bit.ly/blNY7S

Szólj hozzá!

*