Mire használod az internetet? Szavazás, komoly téttel

Van egy álláspontom, arról hogy a magyar felhasználók mire használják leginkább az internetet. Mártonnak is van egy álláspontja erről. A helyzet az, hogy ezek a vélemények különböznek. És mielőtt megosztanám Veled kettőnk eltérő nézetét, érdekel hogy Te mit mondasz.

Fogadjunk…

A szavazás eredményét feldobtuk Mártonnal egy fogadásra. Amelyikünk veszít, az fizeti a péntek esti közös vacsoránk számláját. Négyen megyünk, jó borokat iszunk, szóval nem kis összegről van szó…

Szavazz és döntsd el Te, ki állja a vacsorát:

Ha a szavazatod részletezni szeretnéd, vagy magyarázatra szorul, írd meg kommentben!

Az eredmény, és ami álláspontjaink, pénteken még a vacsora előtt.

Comments

  1. Mindenre.

  2. a kérdés az volt hogy leginkább :)

  3. Hajrá, hajrá, komoly a tét!

  4. Ez már máshol sem tetszett, hogy azért kellett szavazni, vagy bármit csinálni, hogy ki állja a kaja cehhet, ami engem semmiben sem érint, de még most az egyszer Zsolt a kedvedért szavaztam :)

  5. :) Nóra köszönöm. Írhattam volna, hogy ki állja a párizsi repjegyet, de az nem lenne igaz. Ez meg épp igaz. De legközelebb több kreativitást viszünk a szoriba, kitalálunk valami nyereményjátékot. Most ez szavazás csak egy hirtelen ötlet volt, amit egy beszélgetés ihletett.

  6. NEM JÓ! ok, 30%-ban levelezés, 30% munka, 30% információgyűjtés. akkor most mire mentek ezzel ha a levelezést jelöltem be?…

  7. Figyelemre méltó, hogy a jelenlegi állás szerint, a második leggyakoribb dolog a munka…vagy fejlődik a társadalom, vagy csak “kockák” szavaztak eddig. :)

  8. Ne csak Ti vacsorázzatok, Urak, kifejezetten jó alkalom marketing beszélgetésre velem is…

  9. Máté Péter észrevételére:
    Igen, az én szavazómotorommal lehetett volna ügyesebben is feltenni a kérdést.
    http://szavazz.net
    én pl. kattintottam volna tovább is, hogy még mi másra…

  10. gábor szerint:

    az egyében kívül mindegyik annyira napi szintű rutin, hogy komolyan nem tudom megítélni, hogy melyiket csinálom a legtöbbet. talán a letöltést a legkevesebbet, de azér mer azt csak be kell tenni és megy magától… :)

  11. én nem tudok konkretizálni.. életem szerves része.. ha lehetne vére gép nélkül használni, megtenném.

  12. Az internet ma már annyira beépült az életünkbe, mint korábban rádió, a TV vagy a telefon. Ez egyben munkát és komoly pénzkereseti lehetőség is jelenthet. Mindenki megismerheti, hogy az interneten való megjelenése, milyen megoldásokat nyújt és azt, hogyan tudja saját hasznára fordítani.

    Ehhez információt gyűjteni, tanulni és dolgozni is kell a interneten.

  13. Persze mindannyian használjuk, és mindegyiket használjuk, de a lényeg a “leginkább”-on van. Ha csak egyet választhatnál melyik lenne az? Egyébként az eredmények nagyon olyan irányba mennek, amire vártam, kezdek örülni, de péntekig még van idő.

    @Mizera Feri: Megnézem az alkalmazásod, bevallom, még nem hallottam róla.

  14. Hát én is örültem volna a több választási lehetőségnek, de ugye a kérdés az volt, hogy mire a legtöbbször

  15. A leveleim miatt keresem fel naponta többször az internetet. Ha a leveleimmel végeztem jöhet a többi. A levelezőrendszer oldalán lévő számomra érdekes reklámok, a tanulással kapcsolatos hiányos információkra való rákeresések, letöltések, egyes döntések megalapozása érdekében információk gyűjtése. Különböző hirdetések böngészése, például állás, autó, lakás, albérlet keresők. Valamint női témák.
    Igaz tehát, hogy a leveleim miatt lépek be, de minden mással sokkal több időt töltök el az interneten.
    Megpróbálom visszafogni magam, nem sok sikerrel. Itt szárnyalnak a gondolataim, néha már olyan szövevényesen jutok el az aktuális laphoz, hogy nem tudom utólag visszavezetni a szálat milyen módon is jutottam el oda.

  16. Sziasztok! Az az igazság,hogy azt gondoltam lehet több lehetőség is,mert én személy szerint több mindenre használom,és azt mind komolyan tehát mindet ” a legjobban”,nem csak egyre! Kár hogy nem lehetett legalább 2-re szavazni Hát így jártam épp arra katt.amit nem is annyira! Ezt elszúrtam,mert az információ gyüjtést jobban.Szép napot mindenkinek M

  17. Sziasztok!

    Szerintem mindentől függetlenül Márton álja a számlát:)

  18. Szevasztok! Szerintem az információ gyüjtés és a munka, nagyon egymásba folyó két kategória. Elmosódnak a határok. Ezért én is nehezen döntöttem.

  19. Toro Zsuzsanna szerint:

    Minden lehetoseget kihasznalok.

  20. Minden lehtoseget kihasznalok.

  21. Én legtöbbet információszerzésre, levelezésre, munkára, olvasásra használom. Lehet dönteni. Tipikusan olyan kérdőív, mint a többi. Az eredménye is annyi lesz.

  22. Horváth István szerint:

    Egyelőre a legtöbb időt a “Honfoglaló” játékkal töltöm, de ez meg fog változni, mert már majdnem felértem a csúcsra.

  23. joe szerint:

    Kedves Zsolt! Én azt gondoltam, a legtöbb “jó választ adó” közül sorsoljátok ki azt/azokat, aki/k Veletek megy/mennek vacsizni. Ezért 4 fős. Így még vonzóbb lehetne a szavazás. No nem azért, mert szépek vagytok :)) – bár a hölgyeknek ez biztos bejönne – hanem a vacsora keretében a szerencsés nyertes/ek ingyen kaphatnának Tőletek jobbnál jobb tippeket. Na ezért én biztosan jobb kedvvel szavaznék!

  24. Varga Mária szerint:

    Sok mindenre. Álláskeresés, vásárlás, kapcsolattartás barátokkal, böngészés….

  25. A keresés, információgyűjtést jelöltem, de ezen kívül még számos dologra, nehéz lenne súlypontozni. Banki ügyek, fórumok, skype, e-mail, menetrendek…
    Bárki nyer, egy pohár virtuális bort küldhetnétek nekünk! ;-)

  26. Annette szerint:

    Szerintem az első kettő és az utolsó kérdés szinte ugyanazt jelenti, csak másképpen megfogalmazva. Ráadásul mindig éppen másra használja az ember az internetet. Napszaktól, feladattól függően…

  27. Gabriella szerint:

    Levelezésre, tanulásra, információszerzésre, művelődésre.

  28. Éva szerint:

    Nagy különbség, hogy mire szeretném leginkább használni, illetve ténylegesen mire használom leginkább. Nem saját döntésem kérdése, olyan a foglalkozásom, hogy ahhoz folyamatosan böngésznem kell. Számít ez a különbség a kérdés szempontjából? Ha ugyanis a kérdés célja az, hogy változtassunk majd a szokásainkon, ezt addig nem tehetem meg, amíg új szakmát nem keresek.

  29. Több dologra is használom, de mivel 1 kategória választható, ezért a számomra legfontosabbat jelöltem.
    Felmerül, hogy aki többet jelölne és bejelöli az elsőt, utána “elgurul” a szavazata, úgy gondolta-e, hogy az a legfontosabb kategória a számára?

Trackbacks

  1. OMA.hu szerint:

    Egy klikkes közvélemény kutatás: Te mire használod leginkább az internetet? (pls RT) http://bit.ly/4tEOQU

  2. Gombos Zsolt szerint:

    RT @oma_hu: Egy klikkes közvélemény kutatás: Te mire használod leginkább az internetet? (pls RT) http://bit.ly/4tEOQU

  3. rrd szerint:

    RT @oma_hu Egy klikkes közvélemény kutatás: Te mire használod leginkább az internetet? (pls RT) http://bit.ly/4tEOQU

  4. RT @gomboszs: RT @oma_hu: Egy klikkes közvélemény kutatás: Te mire használod leginkább az internetet? (pls RT) http://bit.ly/4tEOQU

  5. […] a jelen pillanatig összesen 400 beérkezett szavazatot, és a hozzászólásokat a szerdai egy klikkes szavazásra, ahol arra voltunk kíváncsiak, hogy Ti, OMA Blog olvasók mire használjátok leginkább az […]

Szólj hozzá!

*