Online Marketing Akadémia

TOP 10 kérdés

Ha ez ember tanácsadóként dolgozik, sok-sok ügyféllel találkozik, sok-sok iparágba belekóstol. Azt veszem észre, hogy mindig vannak ismétlődő kérdések, ezért most összefoglaltam ezeket.

TOP 10 kérdés, amit feltettek nekem ebben az évben:

  1. “Hogyan érted el, hogy legfontosabb kulcsszavaidra a weboldalad tartósan a Google első 5 helyezése között szerepeljen?”
  2. “Hogyan sikerül egy-egy feliratkozót 60-70 Ft-ból megszerezni egy AdWords hirdetésen keresztül, mikor a ti szakmátokban is elég telített a piac, és rengeteg a hirdető?”
  3. “Hogy a túróba sikerült félév alatt legálisan többezres minőségi opt-in e-mail listát összeszedni???”
  4. “Mit tudsz dolgozni akár fél napot is egyetlen aloldal szövegezésén?”
  5. “Nem, értem… miért van az hogy már a design tervezése közben a  keresőoptimalizálásról beszélsz?”
  6. “Hogyan használhatnánk ki mi is ez ilyen eszközöket, mint Twitter, Facebook és más közösségi szolgáltatások?”
  7. “Mit írjak a weboldalamra, hogy a célcsoport értékesnek találja a tartalmat? Hogyan szólítsam meg őket? Mit írjak a blogba?”
  8. “Miért vagy banner- és pop-up ellenes? A szöveges hirdetés nem tud olyan figyelemfelkeltő lenni!”
  9. “Állandóan ezzel a méréssel,  jössz. Használom a Google Analyticset, de akkor se tudom ennyire részletesen a válaszokat a kérdéseidre. Hogy lehet ezt megnézni?”
  10. “Jó, jó, a Te iparágadban ezek működnek… de ÉN mit csináljak?”

Az online marketing nem egyszerű szakma.

Kevés a jó szakember. Ők pedig vagy azért elérhetetlenek, mert tele vannak munkával, vagy azért mert nagyon drágán dolgoznak. Az is lehet hogy a kettő egybeesik. :)

Az online marketing egy része pedig egy kis tanulással, könnyen megoldható házon belül is. Rengeteg ingyenes vagy viszonylag kevés ráfordítással beszerezhető megoldás létezik (Google Analytics, AdWords, Twitter, Facebook, E-mail marketing szoftverek), melyeknek a profi használatát kitanulva könnyen Te magad is kezedben tarthatod az online marketinged, anélkül hogy méregdrága óradíjakat kellene fizetned csak azért, hogy a szemedet felnyissák. A tanácsadás persze fontos dolog, és nagyon sok személyre szabott információt tudhatsz meg, de képzeld el mennyivel több ötletet, mennyivel több hasznos információt tudsz kiszedni egy tanácsadóból, ha érted miről beszél?

Sőt, ha tudsz kérdezni, ha tudsz okosat kérdezni és a személyre szabott választ képes vagy alkalmazni akkor tényleg megsokszorozhatod egy-egy tanácsadói óra hatékonyságát.

Ha pedig eleged van a tanácsokból, és konkrét gyakorlati tudnivalókra vágysz, és például szeretnéd tudni a pontos válaszokat a fenti 10 kérdésre is, jelentkezz az OMA szeptemberben induló 52 órás szuperintenzív online marketing képzésére!

A képzés részleteit ezen az oldalon gyűjtöttük össze! Klikk ide!

Kérdés Hozzád: Mi a legfontosabb kérdés, ami nem tisztázott a fejedben az online marketinggel kapcsolatban?