Szavazz: mire költenél most 100.000 Ft-ot?

Mások vagyunk, többféleképpen gondolkodunk, ugyanarról a dologról. Érdekelne, hogy Te, mint OMA Blog olvasó, ha lenne zsebedben 100.000 Ft, amit csak és kizárólag online marketingre költhetnél, akkor pontosan mire költenéd? Melyik az a terület, amit leginkább preferálsz? Egy klikkes szavazás, plusz alul egy kis magyarázat. Ha nem találod a válaszod, hozzászólásban írd meg!

1) “Mi más? Google AdWords”

Azonnal utalnám a Google számlájára, és elhirdetném az AdWords-ben a teljes összeget. Ezért (ha ügyes vagyok) kapok kb. 2000 látogatót, de ezek még nem vásárlók, azokká kell tennem. Szólni kell a fejlesztőnek, hogy dolgozza át az oldalt, és ha az AdWords-öt nem magam kezelem, még a fiókod kezelő srácnak is fizetnem kell a munkájáért. Hopp, akkor az is pénzbe kerül, máris nem tudom a teljes összeget elhirdetni. Nem baj. Akkor is AdWords.

2) “Én a bannerben hiszek”

Lefoglalnám az Index nyitóoldalt 100.000 Ft-ért (6 Ft-os megjelenési árral számolva) ez 16.666 bannermegjelenést jelent. Ez jó, de ismerve a banner átkattintási arányokat (jó indulattal 0,5 százalék), megdöbbentő, de kapok kb. 83 látogatót (akik még nem vásárlók!). Ha nem feltétlen Index címlap, akkor választok valami relevánsabb, célzottabb felületet (valamilyen lap.hu például) és leszerződök velük 1-2 hónapra ezért az összegért. Ebből talán sikerül kihozni néhány száz látogatót, de akkor is, legalább az imázsom erősíti, mert a bannerben benne van a logó.

3) “Vennék egy e-mail adatbázist”

Egy pár weboldalon láttam hirdetni, és én magam is kaptam olyan
e-maileket, ahol kb. 100.000 Ft-ért kínálnak több tízezres e-mail címlistát. Kiküldenék rá egy hírlevelet, igaz, hogy SPAM, de akkor is a nagy számok törvénye alapján beesne jó pár látogató, esetleg megrendelő is. A pakliban igaz hogy benne van az, hogy bírságot kapok az NHH-tól, ami akár 10-szer akkora is lehet mint a spam-lista ára, de én bevállalom a rizikót.

4) “Új weboldalt kérek”

Az egészet odaadnám egy webmesterenek. Csináljon egy új weboldalt, írjon rá új szövegeket. legyen új design, már szükség van egy új weboldalra. A jelenlegihez évek óta nem nyúltunk hozzá, és a konkurencia is most újította meg az oldalát. Persze tudom, hogy egy igazán jól működő, sikerorientált, hatékony és automatikusan bevételteremtő weboldalt nem lehet 100.000 Ft-ból kihozni, de hát most csak ennyi van rá, és webszerkesztő megígérte, hogy kihozza belőle a maximumot.

5) “Megfizetném a szakembert”

100.000 Ft = kb. 4-5 óra átlagos tanácsadói díj. Összeszedem a kérdéseim, jól kifaggatom a tanácsadót, és ő első alkalommal át fogja látni az én cégemet, és jól működő tanácsokat fog adni, azonnal. Sajnos, tudom hogy az első 1-2 óra az én bemutatkozásommal, és az alapfogalmak megértésével fog eltelni, de, ezt be kell vállalni, e nélkül nem lehet tanácsot adni; meg kell ismernünk egymást. De biztos vagyok benne, hogy majd jól elmond mindent, és utána megcsináltatom az ötleteket a webmesteremmel. Ez persze további pénz, de mindegy rááldozom.

6) “Tanulok, és képezem magam.”

100.000 Ft-ból kapok 52 órás teljeskörű online marketing kiképzést, ahol mindenről szó esik, ami ma életbevágó a sikeres online marketingben. Ezután saját magam fogom kezelni az Analytics és AdWords fiókomat, képes leszek megfogalmazni a weboldalamra és a hirdetéseimbe a sikert hozó értékesítési szövegeket, tudni fogom milyen lépéseket kell kiadnom a webmesternek, hogy az oldal keresőbarátabb legyen, és hozza a minőségi látogatókat. Tudni fogom, mivel tudom megszerettetni a weboldalam a célcsoportommal, és sikeres e-mail marketing révén képes leszek látogatóimat visszatérő látogatókká formálni, hogy így még könnyebben váljanak megrendelővé, vásárlóvá rövid időn belül, akár többször is.

Hiszek abban, hogy a saját magamba (munkatársamba, cégembe) fektetett 100.000 Ft (ami annyi minden másra is könnyen elmegy) katalizátora lesz a következő pár év sikeres online marketingjének, és többmilliós profitot fog generálni az Interneten. Tehát tanulok, és képezem magam, ennél jobb befektetés, ennyi pénzből, ezekben a válságos időkben nincs.

***

Jelenleg akkor tudjuk a legjobb ajánlatot tenni Neked, ha az utolsó 6)-os pontot választod, ugyanis szeptember 22-én indul az Online Marketing Akadémia 52 órás szuperintenzív online marketing kiképzése, ami felöleli az online marketing legjavát. Lényegre törően, és érthetően adja meg az elméleti és gyakorlati tudást, hogy egy logikusan felépített rendszerbe foglalja az internetes jelenléted.

Itt megtudhatod a részleteket:

Kérem a részletes infókat!

Comments

  1. Karcsi szerint:

    Milyen 100.000 Ft? Én és a haverom simán készítünk 20-30 ezerért honlapokat!

  2. @Karcsi: biztos nagyon jó ár érték aránnyal dolgoztok és profi weblapokat készítetek, de elfelejtettél megadni egy címet, amin megcsodálhatjuk eddigi műveiteket!

  3. J. Imre szerint:

    Van alternatív időpont a képzésre (mondjuk: hétfő-szerda), a kedd – csütörtök helyett? Sajna ez ugyanis számomra nem megfelelő, pedig érdekelne a tanfolyam. Üdv.: Imre

    • Imre, sajnos jelenleg nincs alternatív időpont. Egyelőre marad a kedd-csütörtök délután fél 5. Egyelőre nem tartom valószínűnek, mostanában lenne másik időpont. Próbáld meg ezt valahogy bevállalni!

  4. Örülök hogy a “Tanulok, és képezem magam.” vezet a szavazásban, de a másik 49%-nak már fogalmazom a választ… :)

  5. Személyes értékesítési megoldást szeretnék szakembertől!

  6. kirázott a hideg, annyira jó a felvezetés.. magyar piacon még ilyen minőséget és hatást nem tapasztaltam, gratulálok!

  7. Nagyon-nagyon-nagyon képzésre szorulok! Egyenlőre beérem ingyenes oktatással, de 100 ezer már megalapozná a tudásomat. Igen, tanulni. Nem, tudni!

  8. Én szakember munkáját (nem tanácsát) venném meg. Hiába képezem magam, ha nincs idő minden munkát elvégezni… Amúgy mindegyik opció csak egy része lehet a sikernek, nyilván ötvözni kell őket.

  9. Urbánné Zsuzsi szerint:

    Én M.L.M.-el foglalkozom és a bannereket jónak találom, de azt a tudást amit megszerezhetek az mindennél fontosabbanak tartom és a szuper intenzív 52 órás tanfolyam is jól hangzik. Ha lenne ennyi pénzem szónélkül a tudást szerezném meg elöbb.

Trackbacks

  1. OMA.hu szerint:

    Szavazz: Ha most az öledbe pottyanna 100.000 Ft, amit csak online marketingre költhetsz, pontosan mire költenéd? http://bit.ly/qZtF4

  2. Szavazz: mire költenél most 100.000 Ft-ot? | OMA.hu http://bit.ly/1uJDB9

  3. eaposztrof szerint:

    a hideg kirázott, annyira jó online marketing kampány: http://tinyurl.com/online-marketing-oma

Szólj hozzá!

*