Öngyilkos spammer

Kaptam egy spam-et. Nem olyan ritka dolog ez, tekintve hogy ma a világhálón terjengő e-mailek 70%-a (durva becslés) spam.

Általában egyből törlöm is ezeket, ha egyáltalán átjutnak a spamszűrőmön, de vannak alkalmak mikor tanulok belőlük, van amikor borzongok.

Most pl. egy kifejezetten nevetséges spam-et kaptam. Annyira rossz hogy az már szinte nevetséges. Íme:

Az öngyilkos spammer

Az öngyilkos spammer

Nem is egy, hanem egyszerre több címemre is megérkezett… gondoltam elemezzük ki egy picit.

Mitől öngyilkos ez a spammer?

  • az természetes, hogy a megszólítással a címzettek nagy százalékánál mellélő, bár így hogy két pozíciót is megjelölt valamelyest javított az arányokon.
  • a “headline”, a pirossal kiemelt sort, már alapból nem értem. Sejtem, hogy az MS Exchange, Microsoft Exchange lehet, de igazából ettől többet maga ez a kifejezés számomra nem hordoz, bármennyire is “cégvezető” vagyok. Pláne hogy nem tudom hogy elégedett vagyok-e vele, mert azt sem tudom mi az. És ha használnék, akkor sem biztos hogy nem lennék vele elégedett… szóval több helyen is mellélő a feladó.
  • a mosolyogtató rész ezután jön, ugyanis ritkán tudnak magyarul úgy megérni egy szöveget, amit egyszerűen 3-4 elolvasás után sem tudok megérteni, mert a benne rejlő szavak nagy százalékát nem ismerem. Fogalmam sincs mit jelent az ISA szerver, vagy a MailEssentials spamfilter, pláne nem tudom mi az a Kerio, az Active Directory integráció,  load balancing, gyorsítótárazás… (Bár ez a legutolsó szó kapcsán el  tudok képzelni egy képet, aminek a főszereplője ez a spammer, de ezt most inkább hagyjuk.)
  • aztán a levél végén szerepel hogy a “Leíráshoz és … “. Esküszöm majdnem rákattintottam, de csak azért, mert első blikkre azt hittem hogy a leírás helyett leiratkozás van…

Szóval  ha már spammel valaki, mert rászorul és képtelen saját adatbázist építeni, akkor az a minimum, hogy odafigyeljen arra, hogy az amit szanaszét küldd a nagyvilágba, legalább érthető legyen, vagy ha ennyire szakszöveg az amit szétküld, akkor olyan címlistát válasszon akik potenciálisak, vagy legalábbis értik miről van benne szó.

Comments

  1. Eleve vicces, hogy a spammer egy Spam Assassin nevű spamszűrőt is kínál. Tehát a következő marketing fogást alkalmazza. Bemutatja, milyen kellemetlen a kéretlen reklámüzenet és rögtön kínál rá egy megoldást is. Hát nem zseniális? :-S

    A viccet félre téve, annyirá várom már, hogy kialakuljon egy olyan szemlélet hazánkban is, hogy spammertől nem veszünk SEMMIT és eleve töröljük az ilyen levelet, esélyt sem adva neki… Egy tárhely szolgáltató ismerősöm szerint a levélforgalom 90%-a spam. Emiatt kell gépparkra és sávszélességekre sokszorosát költenie, mint szükséges lenne.

Szólj hozzá!

*