Online Marketing Akadémia

“…pedig a Google a mi adatbázisunkat használja…”

Hetente kapok kb. 3-4 telefont hogy regisztráljam magam, a cégem, és a weboldalaim különböző online tudakozókba, sárgalapokba, cégböngészőkbe stb. Gondolom az ilyesfajta cégek agresszív értékesítési kultúrájának köszönhetően ezzel nem vagyok egyedül.

OMA Blográdió: Ha nem akarod elolvasni, hallgasd meg!
[audio:0811pedig-a-google.mp3]

Általában fél perc alatt le szoktam rázni őket, de van amikor csak kiváncsiságból. mitegy az előadót tesztelve végighallgatom a mondókát, főleg ha a vonal másik végén egy nagyon ambiciózus hang mondja a szöveget. Jobb esetben fejből mondja, mert valamikor konkrétan hallani, hogy egyszerűen csak felolvassák a sorokat. Ilyenkor meg jobb nem kizökkenteni az illetőt, mert különben nagy az esély arra hogy a kérdésünkre nem kapunk választ, tekintettel arra hogy az értékesítők zöme ebben az iparágban (tisztelet a kivételnek) abszolút nem vágja, hogy tulajdonképpen mit is akar eladni.

Na de a bejegyzés apropója igazából onnan fakad, hogy épp pár perce is kaptam egy ilyen hívást, esküszöm nem ragadt meg benne a cég neve, de valami tudakozó volt a vége. A lényeg, hogy próbált meggyőzni, hogy mindenképp szerződnöm kellene, mert most az éves díj csak 49 999 Forint, és ez jó lesz mindkettőnknek.

De főleg nekik.

Mire mondom, hogy köszönöm nem kérem ezt a prémiumszolgáltatást, és épp köszönök el, az értékesítő, mintegy a sírból próbálja visszahozni az üzletet és bemondja a legjobbat: pedig már szerződést kötöttönk, a Google-val, a Yahooval, az MSN-nel… és már ezek a nagy cégek is a mi adatbázisunkat használják.

Hm. Gondoltam,  erre még rászánok pár percet. De felesleges volt. Az értékesítő azt sem tudta mit beszél, valószínűleg az okításon félreérthetett valamit.

A lényeg az hogy a többség számára teléjesen kidobott pénznek érzem az ilyenfajta tudakozókban való megjelenést éves 50-60 ezer Forintokért. Inkább folytassunk ötször ennyi pénzből PPC kampányt, az legalább hatékony, mérhető, rugalmas, és valóban képes ügyfelet hozni.

Ne dőljünk be az online tudakozók csalijának!

Vagy valakinek van pozitív tapasztalata?