Facebook alkalmazás készítése egyszerűen – ha nem vagy programozó

Azért valljuk be, ha valaki a Facebook-ot profin szeretné használni, és élni szeretne a meglévő lehetőségekkel, fel kell kötnie a gatyáját. Egyrészt azért, hogy tudja mik ezek a lehetőségek, másrészt ember legyen a talpán, aki a napi 8-10 óra normál munka mellett tud rászánni időt arra, hogy a folyamatosan változó újdonságokat átolvassa, és megjegyezze, pláne alkalmazza.

Természetesen ma már több olyan blog létezik, ami a szinte hetente megjelenő változásokat azonnal feldolgozza. Ez sokszor segítség, de akkor is rengeteg az információ és sok közte a félinformáció.  Márpedig ha az ember belekezd egy nagy fejlesztésbe a Facebookon, egy-egy apró elkövetett hibáért, nagyon gyorsan magyarázat nélküli büntetés járhat, ami ellen nagyon nehéz fellebbezni.

Óvatosan a Facebook fejlesztésekkel!

Tehát habár a net nagy szabadság, és nagyon sok az elérhető infó, akár lépésről-lépésre leírás, azért mi mindenkit óvatosságra intünk. Olyan bonyolult dolgok leírását is megtalálni (pláne angolul), hogy hogyan kell alkalmazásokat fejleszteni a nulláról. Azonban ne ess egyből neki!

Szerintünk csak egyetlen esetben érdemes saját alkalmazást fejleszteni: akkor ha az teljesen egyedi ötleten alapul, és egyedi funkciókat szánsz bele. Egyéb esetben szerencsére vannak akik a dolog nehezét elvégzik helyettünk. Máris megmutatjuk hogyan!

A legnépszerűbb Facebook alkalmazások

  • Ha kezelsz saját Facebook oldalt, akkor biztos Benned is felmerült már igény arra, hogy de jó lenne saját menüpontot, aloldalt készíteni, egyes tartalmaidnak.
  • Ha nincs Facebook oldalad, biztos hogy akkor is találkoztál már olyan bejegyzésekkel a hírfolyamodban, ahol mások okleveleket “kaptak” egy-egy tesztben elért eredményeikért.
  • Ha írsz blogot, akkor biztosan Neked is jól jönne egy olyan aloldal a Facebookon, ahol a blogbejegyzéseid teljesen automatikusan megjelennek, úgy hogy semmi dolgod nincs vele, igaz? Nézd meg nálunk ez hogy működik: OMA Blog a Facebookon.
OMA Blog  a Facebookon - Facebook alkalmazással

OMA Blog a Facebookon - Facebook alkalmazással

  • Talán nálad is el lehetne sütni  egy-egy kvízt vagy tesztet a követőid körében, nem?
  • Lehet hogy Neked is tetszene egy olyan alkalmazás, ami a YouTube videóidat mindenféle külön erőfeszítés nélkül automatikusan megjeleníti a Facebook oldaladon valahogy így, mint nálunk.
  • Ha sok képes referenciád van, esetleg fotózol, akkor jó lenne egy szép igényes slideshow-ban megjeleníteni a fotókat a Facebookon egy külön erre  készített aloldalon, igaz?
  • Vagy lehet hogy már kitaláltad, hogy jól jönne egy igényes kapcsolatfelvételi űrlap a Facebook oldaladra.

Sok esetben az ilyen igények, és ötletek ott halnak el, hogy nem tudod önerőből megvalósítani (idő és szakértelem híján) vagy ezek lefejlesztéséért Számodra megfizethetetlen árat kérnek az ügynökségek.

De akkor nézzük mi lehet a megoldás!

Facebook alkalmazás készítése egyszerűen

Léteznek cégek, akik már elvégezték a “piszkos munkát” és leprogramozták ezeket az alkalmazásokat. Ezeket felhasználva Te is meg tudod valósítani a fentebb leírt összes ilyen ötleted és igényed, és még az is lehet, hogy ez egy filléredbe sem kerül.

Több ilyen cég is létezik a piacon (pláne ha a nyelv nem akadály), de magyar nyelven néhány hónapja akadtunk egy kiváló fejlesztésre. Azóta mi is ezt használjuk, teszteljük, és most csak azért osztjuk meg Veled, mert úgy érezzük, hogy ez a Te Facebookos megjelenésedben is segítség lehet.

Erről a szolgáltatásról van szó, és a tapasztalataink szerint bátran ajánlható kategória. Az egyes alkalmazásokhoz több sablon is választható, de ha úgy tartja kedved egy kis bütyköléssel teljesen egyedivé is teheted.  A rendszer már teljesen támogatja a Facebook Timeline verzióját, így ezzel sem lesz gondod.

Bátran ajánljuk, hogy tesztelgesd próbálgasd, több alkalmazás teljesen ingyenes, és sok közülük limitált ideig kipróbálható.

Ha Te már elkészítetted a Facebookon a saját aloldalaid, vagy esetleg már működnek régebb óta, akkor dobd be ide kommentbe, hogy csemegézhessünk!

Jó munkát! :)

Comments

  1. Egy hasonló oldalt használok: http://socialtimes.hu/app/iframe

  2. Kedves Zsolt! Ez most nagyon jól jött nekem, hiszen éppen most küszködtem egy jó feliratkozási formmal, amit egyszerűen be lehet tenni. Az hiszem az összes téma érdekel, amit mutattak.

  3. Ahogy nézem szépen le is húzzák az embereket az árakkal. Jobban tetszik az a verzió, hogy beszednek 5-10 ezer Ft-ot és örökké használhatom és nem kell havonta fizetni. Egy induló vállalkozó számára, főleg kevés kezdőtőkével jól meg kell gondolnia, hogy mire ad ki pénzt.
    Ettől függetlenül tényleg jónak gondolom ezeket és aki teheti, az használja bátran. Természetesen intelligens módon. :)

    • Szerintünk nem drága. Ha valaki komolyan gondolja a számolgatást, és olyan célokra használja, amik mérhetőek, akkor ezeknek akár a konverziós költségét is ki lehet számolni.

      De egyébként mindig vannak olyan cégek (jellemzően az induló cégek) akiknek több idejük van mint pénzük, ők nyilván inkább kitanulják hogyan kell ilyeneket csinálni, és bevállalják a buktatókat. De van idejük rá.

      A többieknek viszont ez az ár szerintünk viszont nem rossz.

      • De, ez az ár kifejezetten rossz ! Ha csak egyetlen alkalmazást szeretnénk használni akkor is hónapokon át fizzesünk? Hát ezt senki nem fogja megenni…. de sok sikert…

        • Nikolett szerint:

          Sziasztok!
          Nemrég találtam rá erre a 012-es cikkre.
          A Pagerider üzemel még?
          Mart írtunk a kapcsolatfelvételre, de napok óta senki nem válaszolt.
          Előfizetni elvileg lehet, de mivel nincs semmilyen más elérhetőség, furcsa az egész.
          Köszi!

  4. Fridrik Béla szerint:

    Hát, akinek gyorsan kell segítség rendben. Fogadjuk el megoldásnak. Igazából szimpla iframe html az egész. Jó egy kettő van ami nem az teljesen. Ha egy ilyet egy front-end fejlesztő olyan drágán vállal, akkor szerény véleményem szerint eleve rossz helyen jár a weboldal tulajdonosa. 20e forintot szerintem nem ér meg, de ki kinek mi természetesen.

  5. Webgalamb segitett ;-)
    http://www.facebook.com/interl.....8791304419
    Azért még van mit csinálnom rajta.Szerintem mindenkinek szelektálnia kell az igényének, termékének és pénztárcájának megfelelő szolgáltatások közt.
    Jó ötletek,ingyenesen kipróbálni pedig mindenképp érdemes, mert tanulni lehet belőle.

  6. Épp mostanában szerettem volna egy kérdés-válasz alkalmazást a FB-ra az oldalamhoz. Kerestem 5-6 ilyen irányú honlapot, és kértem árajánlatot, mert én nem értek a programozáshoz. 45+ÁFA volt a minimum, és 150+ÁFA a maximum, pedig én írnám a szöveget, és a dizájnt se akarom nagyon pöpecre… Szóval ennyit az egyszeri, 5-10 ezer forintos költségről… Meg fogom nézni én is az ajánlott oldalt!

  7. Sziasztok,

    bár bevallom ritkán olvaslak Titeket (az említett időhiány miatt), de most megtettem és nem bántam meg.
    én még régebben (bő egy éve) csináltam egy hírlevélre feliratkozót még fbml+php+mysql-lel, itt meg lehet nézni:

    http://www.facebook.com/flabelos

    Illetve Jusztin Áginak üzenem, hogy ugyanezt másoknak is 15+Áfáért adom, persze egyedi kérést is nagyon szívesen teljesítek. :)

  8. Gelencsér Zsolt szerint:

    Kedves Zsolt, elnézést, hogy ide írom, de az ügyfélszolgálatos valaki azt mondta e-mailben, hogy április eleje körül várhatóak frissítések a tudásanyagokba, addig érdemes várni…
    Tudhatók pontosabb infók, hogy mikorra frissítitek őket?

    Illetve az AdWords tudásanyag melyik élő képzésnek felel meg? A “Google AdWords Hirdetési Szeminárium (alapozó)” vagy a “Haladó Google AdWords Hirdetési Szeminárium”-nak?

    Köszi

  9. Amadeus szerint:

    Sziasztok. Már régen túl vagyok azon a 2 percen. Szerettem volna belenézni a Quiz dologba, hogy milyen kérdések vannak. Hogyan lehetne? A lájkolással kire is lájkolnak?
    Ha nem tetszik, hogyan távolíthatom el?
    Ekkora nagyban fog ott virítani az oldalamon?
    Ezekre keresnék választ.

    • Kedves Amadeus!

      Bízunk benne, hogy közben sikerült rájönni a beállításokra!
      Ha nem akkor ott a kapcsolat menüpont az oldalon, ott válaszolnak az fenti kérdéseidre!

  10. Az említett szolgálltatás jó, és folyamatosan fejlesztik, de a kvízre is van megoldás, nem tudom, hogy ezeket az alkalmazásokat ismeritek-e, xxx..snacktools.com, ebben van minden ami szem-szájnak ingere….

    Nyugodtan vegyétek ki ha, úgy gondoljátok, hogy nem volt hasznos, de kíváncsi vagyok, hogy Zsolt (OMA) mit szól hozzá.

    • MIndenképp jónak tűnik ez a tool is, de ahogy látom, ez nem kifekezetten Facebookra való, inkább a weboldalakra. De ügyes eszköznek tűnnek, bevallom nem ismertem, így tapasztalatokon alapuló élményen ninmcs velük kapcsolatban.

  11. Sziasztok!
    6 éve dolgozom programozóként, de a Facebook-kal korábban semmilyen tapasztalatom nem volt.
    Decemberben kezdtem el fejleszteni a honlapunk megtámogatásához egy Facebook-os kvízjátékot. (http://www.facebook.com/ErteszAPenzhez) Azért kezdtem saját fejlesztésbe, mert egyik kész kvízjáték sem tudta azt, amit én szerettem volna és sokalltam is pénzt, amit elkérnek egy hasonló appért.
    Programozói szemmel azt kell mondanom, hogy baromi kényelmetlen Facebook alá fejleszteni (és most nagyon finoman fogalmaztam).
    Az alkalmazás lényege megvolt kb. 3-4 nap alatt, de a Facebook-ba beillesztés rengeteg időt emésztett fel.
    Így utólag jobb választás lett volna Facebook tapasztalattal rendelkező emberekre bízni a dolgot…

  12. Temesvári Richárd szerint:

    Üdv!

    Én kisvállalkozók internetes megjelenését segítem, főleg az alacsony költségvetésű szférában. Nagyon sokszor tapasztalom azt, hogy biztonságos módban böngészve a facebookot (https:// – van az URL-ben), nem jeleníthetőek meg a házi barkácsolású FB aloldalak. A minap újra felhívta a figyelmem egy sor az fb oldal tetején, hogy váltsak biztonságos módba… tehát egyre több ember valószínűleg megteszi és őket elveszítjük, mert nem találnak ott tartalmat. A Te alkalmazásod működik https módban?
    Ellenőrizd le és megtudod, hogy van e aki csak “az oldal nem megjeleníthető” feliratot lát mondjuk a feliratkozási mezők helyett!
    /menj a facebookon a Fiókbeállítások >> Biztonság >> biztonságos böngészésre és ha bekapcsolt módban is megjelenik az aloldalad, akkor nincs gond. :) /
    Ha nem, akkor lehet jobban megéri fizetni pár ezret egy SSL-t nyújtó alkalmazásfejlesztőnek. Főleg ha hirdetsz is erre az oldalra és a kifizetett kattintásért csak bizalomvesztést vásárolsz!

    • Így van! :)

      • Én is csak helyeselni tudok…
        Nekem az volt a tapasztalatom, hogy amíg nem volt https-ünk addig hol működött a Facebook-os appunk, hol nem. Hihetetlenül idegesítő tud lenni, hogy az, ami nálam és 3 másik embernél működik, az egy ötödiknél nem.
        Külön hab volt a tortán, hogy az SSL beregisztrálás átfutása 1 hónap körül volt, mert a tárhelyszolgáltató éppen SSL szolgáltatót váltott (vagy valami hasonló)… Viszont kicsit olcsóbb lett, mint amit eredetileg mondtak :-)

  13. Sziasztok, a Pageridert ismerem, bár szerintem a Pagemodo jobb az ilyen egyszerűbb alkalmazások elkészítésére.

    Ha egy kicsit okosabb appokat szeretnátek, akkor ajánlom magunkat: magyarul is lehet promóciót (nyereményjátékot, kupon akciót, közösségi ajánlatot) készíteni az Antavo Promotion Buiderrel. http://www.antavo.com.

    Egyébként szegediek vagyunk! :)

    Zsuzsi

  14. Van egy hiba, amit elkövetnek a fejlesztők. Az alkalmazások között például rámentem néhány alkalmazásra az Ajánlott alkalmazások között és az alkalmazások azt kérték, hogy kattintsak a Tetszik gombra, ami nem volt. Például Jellemrajz Freud-tól.

    • Én most direkt leellenőriztem. Annyiban jogos, hogy a “Like” gomb jelenleg egy kép. Ami akár lehetne aktív gomb is. Ha olvassák a fejlesztők, akkor gondolom megfontolják, hogy javítják-e :)

  15. Kíváncsi vagyok, hogy mely fejlesztők figyelnek ilyesmire. Mert oké hogyha megcsinálnak egy alkalmazást, de az tudja is mindenki használni!
    Az a népszerű indiános alkalmazás is csak azért tudott a jó ötlet mellett elterjedni, mert bárki tudta használni.

  16. no akkor hogy kell facebokot csinálni

  17. gergő bacskai szerint:

    Mi segitségével csinálhatok az oldalamra olyan alkalmazást hogy:
    Milyen ……… illik hozzád?

  18. lajos szerint:

    sziiaztok

  19. Máger Ede szerint:

    Sziasztok! Lenne egy kérdésem! Miért nem tudok regisztrálni a facebook fejlesztői oldalán? Meg kell adnom a telefonszámomat amire egy sms-t küldenek az azonosítóval, de az sms nem érkezik meg. Mi lehet a probléma?

  20. takacs richard szerint:

    http://www.facebook.com/pages/.....4431045230 <- Az én Facebook oldalam, kezdővagyok még benne, bármilyen segítsék, ötlet, kritika jól jönne.

  21. Hogyan kell lájkhozó alkalmazást készíteni? utána néztem,de nem találtam semmi használhatót :/ ha valaki tud jelöljön és írjon—> http://www.facebook.com/sara.platz.50

  22. Sziasztok. Szeretném megkérdezni tőletek , hogyan lehetne facebook oldalamhoz alkalmazás! Simson Motorosok oldal tulajdonosa vagyok , és szeretnék egy ” Milyen Simson típus illik hozzád?” Alkalmazást. De nem tudom , és nem értek hozzá , hogyan készíthetném ezt el . Pénzbe kerül? Ha igen drága? Emailben várom a segítségeket : leber96@freemail.hu .

    Előre is köszönöm !

  23. ha kész van az alkalmazás hogyan jeleníthetem meg a facebook oldalamon? o.O

  24. Doo szerint:

    ingyenes ugye ?:ooo

  25. Ez egy remek cikk, de aki kezdő és többet akar, annak egy itt egy kezdeményezés. Nem olyan igényes mint ez, de folyamatosan fejlesztem, addig is, talán hasznára lehet annak, aki egyedi alkalmazást akar facebookra: http://www.facebook.com/pages/.....8665650960

  26. kérem segi

  27. mayer patrik szerint:

    Szevesztok!!!!!!!

  28. Erdélyi R. szerint:

    Sziasztok!
    Nekem olyan kérdésem lenne, hogy milyen alkalmazással gyűjthetek feliratkozókat hírlevelünkre?

    Köszönöm!
    R.

  29. Antal Györgyi szerint:

    Woobox alkalmazás a facebookon, nagyon egyszerű a szerkesztőfelülete, szerintem a legjobb…
    http://goo.gl/dpIl7p

  30. szeretnék facebook

  31. SÁRKÖZY NORBI szerint:

    Hello hogyan lehet élő szavazást csinálni telefonon??

Trackbacks

  1. […] Szimpatikus.hu Közösség, a “Facebook alkalmazás készítése egyszerűen – ha nem vagy programozó” című bejegyzésre szeretném felhívni a figyelmeteket. Várom a hozzászólásokat, […]

Szólj hozzá!

*