Kattintható YouTube videó?

Ha használod a videómarketing eszköztárát az online marketingedben, akkor tisztában vagy vele, hogy ez egy cseppet sem egyszerű munka. Természetesen ma már vannak olcsóbb videókamerák, sőt az okostelefonok többsége alkalmas arra, hogy videót rögzíts vele, azonban ha marketing célokra szeretnéd ezeket az anyagokat használni, akkor érdemesebb egy picit jobban odafigyelni és kimunkált anyagot kiadni a kezedből.

Ha mondjuk e-mailen marketingezel, akkor odafigyelsz mit és hogyan írsz le, ha szórólapot vagy prospektust tervezel, akkor ügyelsz a kinézetre, a grafikára,  a tartalomra, a nyomtatás minőségére, egész egyszerűen azért mert ezeknek a minősége jellemez Téged azok előtt akiknek értékesíteni szeretnél.

Éppen ezért, érdemes szánni egy kis időt a forgatásra, a fényekre, a hangra az utómunkára is. Szóval egy jó, hatékony videó összeállításában van munka, és ha kész vagy vele:

Ne hidd el, hogy végeztél

Ilyenkor jön az a kérdés, hogyan tegyük közzé? Vannak, akik bizonyos okokból (pl. a megtekintések számának elrejtése) nem videómegosztó portálokon teszik közzé az elkészített videót, hanem inkább saját szerveren tárolják. Biztos ez mellett is szólnak még érvek (aki tud ilyet kommentben várom!), de én akkor is azt javaslom hogy a nagy gonddal összeállított videóinkat egy népszerű videómegosztó portálon tegyük közzé. A YouTube a magyarok körében is a legnépszerűbb videómegosztó, így hát ne is keressünk mást, elkészült videóinkat, töltsük fel a YouTube-ra. Én alapvetően azt javaslom, hogy mindent ide tegyünk fel, majd innen ágyazzuk be a saját weboldalunkba is.  Sok előnye van ennek, de most erre végképp nem térnék ki, talán egy másik bejegyzésben majd.

Videó a YouTube-on, akkor most már kész vagyunk?

Azok akik ezt a blogot nem olvassák, azok kész vannak. Te és én azonban, ezen a ponton még nem végeztünk.

Milyen jó dolog is lenne ugyanis, ha egy YouTube-ra feltöltött videódba linkeket helyezhetnél el, nem? Leforgatod a kis kliped, megvágod, nagy gonddal összeállítod, van benne egy jó pár óra munkád, és utána nem csak annyit tehetnél, hogy a videó végére kiírod a linked, hanem mondjuk arra a linkre rá is lehetne kattintani.

Ma már erre is van lehetőség, de itt Magyarországon ezt (eddig) nem nagyon használta senki. Íme egy példa, hogy lásd miről is beszélek:

<a href=http://www.linkedtube.com/2d8HEUOwJwca231db3c6b8ab8fcefeda7c0aef9a369.htm data-wpel-link=external target=_blank rel="nofollow external noopener noreferrer">LinkedTube</a>

Nézzük lépésről lépésre mi a dolgod, hogy ilyen eredményt, egy kattintható YouTube videót kapj.

A klikkelhető YouTube videó létrehozása

Ahhoz hogy neki tudj kezdeni az egyébként egyszerű  feladatnak, kell hogy abban a fázisban légy, hogy a videód fent van a YouTube-on. Csak egy már korábban feltöltött videóval tudjuk elkezdeni a munkát. Mindenek előtt katt ide: http://www.linkedtube.com/, majd köved az alábbi 6 lépést:

A LinkedTube kezelőfelülete

A LinkedTube kezelőfelülete

Kattintható YouTube videó 6 lépésben

  1. Másold be ide a szerkeszteni kívánt YouTube videó linkjét. Igen, mehet azonnal a teljes link, és az űrlap azonnal kiszedi belőle a számára fontos azonosítót, nem kell vele nekünk bajlódni.
  2. Írd ide azt a szöveget, amit a jobb felső sarokban a piros gombon látni szeretnél.
  3. Tedd ide azt a hivatkozást, ahova a gombnak mutatnia kell.
  4. Ezen a legördülő menün kiválaszthatod, hogy a piros gomb folyamatosan látszódjon a  videón, csak akkor látszódjon, ha valaki a videó fölé húzza az egeret, vagy egyáltalán ne látszódjon. (Ez utóbbi opciónak sok hasznát bevallom nem látom.) :)
  5. Ebbe a mezőbe írd be azt a szöveget, ami a piros gomb mellett bal oldalon cím gyanánt szeretnél látni.
  6. Ide pedig azt, amit apró betűvel szeretnél majd a gomb mellett látni.

Ennyi az egész. Ezután már csak annyi teendőd van, hogy kattints a “Save & Get Code” linkre, és kimásold az új kattintható YouTube videód kódját, majd beilleszd a weboldaladra vagy oda ahova csak szeretnéd.

Hátrányok?

Tudom, hogy vannak a YouTube-nak más lehetőségei is, amivel a klikkelhetőséget el lehet elérni, de szerintem ez a megoldás elegáns, szép és egyszerű, nem kell hozzá semmilyen programozói képzettség, nem kell órákon át angol “help”-eket olvasgatni, hogy beletanulj. Egy-két hátrányt azért észrevettem így használat közben, és ezt sem akarom elhallgatni.

  1. A létrehozott gombra való kattintás után, az videón azonnal megjelenik a link, a beágyazható kód, és a LinkedTube egysoros reklámja. Ez annyira nem szép, de mivel ingyenes szolgáltatásról van szó talán belefér.
  2. A böngésző pop-upnak érzékelheti az újonnan megnyíló ablakot, ezért blokkolhatja. (Személy szerint ezt én nem tapasztaltam, de van ahol észleltek ilyen problémát.)
  3. A gomb helyzete, formája, színe, betűtípusa nem módosítható.

Más hátrányt nem találtam, de szívesen veszem a tapasztalatokat hozzászólásban!

Ötlet #1: MLM-eseknek és affiliate marketingeseknek

A LinkedTube-on keresztül nem csak a saját videóidat alakíthatod át klikkelhetővé, hanem akár másokét is.  Azaz, a  fenti megoldás remek fegyvert ad a kezedbe akkor  ha mások által elkészített videókat használsz fel a saját üzleted fellendítéséhez. Például ha csatlakoztál egy pár partnerprogramhoz és más cég termékét árulod jutalékért, vagy tagja vagy egy olyan MLM hálózatnak, amelynek vannak szabadon felhasználható videói az értékesítéshez, akkor hajrá! LinkedTube-on tedd be a kiválasztott videó linkjét az 1-es mezőbe, és csináld végig a lépéseket! Használd a profi videót sajátodként, és tereld a kattintókat a saját oldaladra!

Ötlet #2: Haladó Google Analytics felhasználóknak

Ha saját oldaladra irányítod a videóról kattintókat, akkor tökéletesen tudod mérni a kattintható videó linkjének hatékonyságát. Egész egyszerűen a 3. lépésnél ne csak a céloldalt linkeld be, hanem használj egy UTM paraméterezett linket, amiben megjelölöd a hivatkozást úgy, hogy egyértelműen be tudd azonosítani a videót az Analytics jelentéseidben.

Jó munkát a kattintható YouTube videókhoz! :)

Az eredményt tedd be nyugodtan hozzászólásba, hogy mindenki lássa  hogy sikerült! Sok sikert!

Comments

  1. Köszönöm, nagyon hasznos.

  2. Köszönöm! Ez remek!

  3. Tök Szupi! :)

  4. Szintén nagyon köszönöm.
    Igazán érdekes és értékes bejegyzés.

  5. Köszönöm a tippet, már gondolkoztam ezen, hogy vajon hogyan csinálhatják, és erre tessék, meg is kaptam a választ! :)

    Szűcs Ádám

  6. Köszönet, hogy bemutattátok ezt a remek lehetőséget, már régóta vágytam rá!

    http://www.linkedtube.com/hDfT.....c28889.htm

    További szép napot!

    • Szuper, az első megvalósító! :) Gratula!

      • Kedves Fiatal jóbarátok. Én már 63 éves vagyok és nem végeztem számitógépes tanfolyamot csak 4X5 órás nagyinetes képzést.Gondolhatjátok mennyit tanultunk az idő alatt. Ilyen munkához nagy képzettség kell. Weboldalt ha tudnék szerkeszteni és jó hirdetéseket feladni már tudnék nyugdíjkiegészítést megteremteni magamnak mivel özvegyen egyedül élek. Ha fiatalabbnak gondoltatok sajnálom ha megtévesztettelek titeket. Tisztelettel. Ági.

        • Tóth Erika szerint:

          Kedves Ágika !

          Én se vagyok már 20 éves és rokkant nyugdíjasként tanultam netezni.Szívből ajánlom a Talk Fusion video email terjesztését,ami konnyen elsajátítható és fizetés kiegészítést ad azonnal a nyugdíjad mellé,ha több embernek elmeséled és terjeszted a lehetőséget.Egy csekély belépési díj ellenében, ami az első hónapban azonnal visszakereshető.Szívesen küldök át infót,ha megadod az e-mail címed.Addig is nézz bele az elinditas.hu oldal hanganyagaiba.
          Szeretettel üdvözöllek ! Tóth Erika/709-537307/

      • Nekem valamiért nem jön össze. A mentés és kód lekérése nem működik

  7. eperjesi anikó szerint:

    én is nagyon köszönöm:)-szuper jó:)

    üdv:ea

  8. Hálás köszönet a leírásért, a lehető legjobbkor jött!!!

    További szép napot mindenkinek!

  9. Nagyon jó ez a dolog. El is készítettem a videómat, jó is lett. Viszont én egy csekély értelmű medvebocs vagyok és azt gondoltam, hogy ezek után így fog megjelenni a You Tube-on a videóm, de nem, kell még vele valamit csinálni?

    • :) Nem így fog megjelenni a videót a YouTube-on, viszont innentől kezdve nem a YouTube videód kell majd beágyazni a saját weboldaladba vagy a kampányoldalaidba hanem ezt. És ez így már kattintható lesz.

  10. Ötletes és hasznos kis marketing “fegyver”. Köszi! Kíváncsian várom mikor másolja le valaki a magyar piacon és teszi ezt még hatékonyabbá, ha lehet.

  11. A gomb elrejtése praktikus lehet, ha átmenetileg nem akarjuk kirakni, vagy el akarjuk rejteni a gombot. Pl. éppen változik a céloldal, vagy csak később nyílik meg az akciós site, amihez előkészíted a rá mutató oldalak tömege közt a videót is. Az akció kezdetekor már csak a megjelenítési paramétert kell megváltoztatni, mert minden más adott.

    • Nagyon köszi! Megvilágosodtam! ;-)

    • A gomb elrejtése szerintem akkor jó, ha a videót eleve úgy csinálod meg, hogy felmutatsz pl. egy táblát “Katt ide” felirattal, és az ember csak ámul, hogy tényleg lehet oda kattintani :) Szóval még ütősebb lehet így a videód, csak be kell jól állítani.

      • József, ahogy én néztem sajnos erre nem alkalmas ez a a rendszer. A gomb elrejtésével, nem csak a gomb grafikáját tünteted el, de azért még kattintható marad a transzparens felület, hanem a teljes gomb eltűnik a linkkel együtt. Szóval nem lehet egy táblára kattintani ezzel a megoldással. De egyébként az ötlet nem rossz! :)

  12. Szilvi szerint:

    Nagyon jó! Jó kis lehetőség valóban. A végén kiírt honlap-elérhetőséget magam sem találtam valami hatékonynak, nagyon esetleges, és tuti sok a lemorzsolódó érdeklődő vele.
    Egy dolog, ami még kevéssé tetszik ebben a változatban az általatok felsoroltak mellett:
    Itt az oldalatokon kicsi méretben nézve van kattintható link, nagyítási vagy teljes képernyős lehetőség a parancssorban nincs, ha viszont a Watch on YouTube-ot választom, ahol ugye jobb a méret, ott már nem a kattintható változat jön föl, csak a sima videó.
    Ez abban az esetben teljesen érthető, ha más videójával “kalózkodik” az ember, de sajátnál nem az igazi :-(
    Esetleg milyen hasonló link feltevő programok vannak? Akár szolid fizetősen is…
    Köv. blogbejegyzés téma? :-))

  13. Köszönöm, ezt én is fogom használni!

  14. Csak győzzem elkergetni a megrendelőket! :)
    Köszi!
    http://www.linkedtube.com/aMsO.....dc3549.htm

  15. Köszi, nagyon jó, csak a hatékonyság mérést
    nem értem, de majd rájövök, vagy segítetek ?

  16. Péter szerint:

    Jó dolog ez, én azt vettem észre, mindannyiótoknál, akik most itt feltettétek a sajátot és Márton és Zsolt videóján is, hogy új ablakban megnyit, rendben is van, megy alatta a videó, viszont az új ablak ki X-elése után már csak a kódok láthatók, a videó nem fut. Hang az van.

    • Fut a videó is, csak megjelennek a kódok, igen ezt én is írtam a rendszer hátrányaként. A kód egyébként a videó jobb felső sarkában lévő x-szel eltüntethető, és ugyanúgy nézhető mint korábban.

      Próbáld ki!

  17. Köszönöm, sikerült is megcsinálni, remek!
    Kérdésem: meg lehet-e csinálni, hogy a youtube-on történő lejátszáskor is rajta legyen a klikkelési lehetőség?

  18. Az előbbi kérdésemet pontosítom: le tudom-e cserélni a Youtube-on a régi, klikk-nélküli videómat erre a változatra:

    • Helló!

      A kérdésedre a válasz egyszavas: nem :)

      Hacsak nem a Te saját weboldaladba, vagy kampányoldaladba ezt az új klikkelhető LinkedTube videót ágyazod be, a sima YouTube videó helyett. De a YouTube oldalán minden változatlan marad.

  19. Nagyon klassz! Köszi! Láttam már hasonlót mind a négy sarokban, de az már igencsak túlzás. A megvalósítás viszont, azóta is érdekelt.

    • Köszönöm Nektek OMA!
      Köszönöm Gábor, hogy át küldted ezt a blogbejegyzést!
      Gyakrabban kellene az OMA leveleket megnyitnom……..

  20. Megcsináltam, be is illesztettem az oldalunkra.
    Persze, mint minden új dolgot, ezt is át kell gondolni, hogy hogyan tudjuk beilleszteni a stratégiánkba.

    nem kapkodunk, mert még a végén leverünk valamit:)

    Ákos

  21. Djehey László szerint:

    Katasztrófa az új videótok hangminősége, a végén a fekete-fehér pöttyös zaj és a végén a sípolás. Amit tanítotok, világszínvonalú, de ezt a videót bármilyen internetmarketinges egy katasztrófának ítélheti meg.

    • Kedves László, köszönjük a véleményed, biztosan lehet ezen még mit javítani. Az anyag nem stúdióban készült, de dolgozunk rajta hogy ebben is egyre jobbak legyünk!

  22. Nagyon hasznos! Köszönöm!
    Egy dolog viszont nem sikerült elsőre. Hogy tudom ezek után a Facebookon megosztani a videót, úgy hogy a link ott maradjon? :)

    Üdv: Balázs

  23. sziasztok,

    mi ezt a lehetöseget a munkaadoknak es munkatkeresöknek ajanljuk fel. Egyre több munkaado szereti ha a klasszikus öneletrajz melle meg egy 2 perces online bemutatot is csatol a jelentkezö….mi is a you tube-ot ajanljunk erre, es persze nagyon sok hotel, korhaz hasznalja mar a cegbemutatojaban. Termeszetesen mi is is felfogunk rakni egy rövid bemutatot a cegünkröl video formajaban, nagyon jo lehetöseg ez bizalomepitesre…..

  24. Megcsináltam, kb. két perc volt és semmi ördöngősség…
    http://www.linkedtube.com/UmAs.....9b487b.htm

  25. Dodoka szerint:

    Sziasztok!
    Ez tényleg egy remek ötlet! Az opció segítségével, még könnyebben el lehet érni a kívánt oldalt, s így sokkalta inkább megnőhet a forgalma!
    Valóban jóval hatásosabb, mint a csak simán videó végén található információ.:)
    Van esetleg még valami, amire érdemes a videóknál odafigyelni?
    Köszönöm szépen!

    • :) hajjaj! Még rengeteg minden van! Ez csak egyetlen apró ötlet, bár nagyon jól kihasználható. De a videó sikere és hatékonysága nagyon sok minden máson is múlik még, egy kommentben ez nem foglalható össze :)

      • Sziasztok!

        Nem rég jutottam ehhez a lehetőséghez a tanulmányotokon keresztül. Néhány videóra el is helyeztem, de a Youtube felületén nemjelenik meg a link, csak az elkészítéskor a Linkedtube prewiew-n. Én azt hittem arra jó, hogy az oldalamra irányítsam a látogatókat. Ez mindenkinek működik csk nekem nem, vagy valamit félre értettem. Szerintem nagyon hasznos, ha működik! Mit tehetnék, hogy működjön?

  26. Nagyon jó! Mehet a videolink az iwiwre!

    http://www.linkedtube.com/L7z2.....b7995a.htm

  27. Nagyon jó, köszönöm! Más videómegosztóra is van ötlet (pl.indavideo)?

  28. Sziasztok Srácok!
    Azután érdeklődöm, hogy ez a módszer alkalmas e arra, hogy a már Youtube-on fentlévő filmemet tegyem kattinthatóvá? Vagy annak valami más módja van? Help pls! Köszönet érte!

  29. Köszi srácok, ez tényleg jó cucc!
    Lehet mérni ezt valahogy? Illetve van fizetős reklám mentes verzió is?

    http://www.linkedtube.com/Hvke.....0459f9.htm

  30. Sziasztok!

    Tényleg nagyon jó ez az eljárás, sikerült a weboldalamba beágyazni a kódot. Viszont a youtube-ra hogyan tudom a linkelt videót feltölteni, mert nem saját. Mert azt a lehetőséget adja meg, hogy a fájlok kiválasztása a számítógépről, viszont a linkelt videó az nincs a számítógépen a fájlok között. Megpróbáltam a youtube downloader-el konvertálni, de nem fogadja el az URL beillesztést. Szóval, hogyan lehetséges feltölteni a linkelt videót a Youtube-ra?

    Köszi előre is! P.

  31. Köszönöm szépen! Nagyon szuper ötlet!
    Nekem még gyakorolnom kell, de nem adom fel!
    Csodás hétvégét kívánok mindenkinek!

  32. Márti szerint:

    Én megpróbáltam egy Power Pointban készült diát felhelyezni. Nem sikerült még. Jó lenne, ha ilyen egyszerű kiterjesztésű dolgot is megnegedné a program , hogy simán felhelyezzem.

    Nem kéne külön konvertáló programot keresni , kutatni , .megfelelő kiterjesztésűvé tenni.

    Úgy gondolom , hogy alap program a Power szerkesztés.Középiskolás tanyag .
    Köszönöm válaszotokat , hogy hogy tudom megoldani .

  33. Szia Zsolt,

    Végig mentem a folyamaton, de elakadtam azon hogy hova másoljam be?
    Azt szeretném, hogy a You tube-on megtalált videómra kattint a felhasználó akkor az oldalra érkezzen.

    • Szia Attila!

      Ez nem arra való, a Youtube-on megtalált videódra kattintva a felhasználó a Te oldalra érkezzen. Ez arra való, hogy egy _beágyazott_ videóba tudj linket elhelyezni!

      Üdv, Zs!

  34. Eddig még nem tudtam erről, de biztosan fogom használni!!! Köszönöm a cikket!

  35. Attól tartok, ha a linkedtube.com által készített linket ágyazom be a honlapomba, akkor a videók megtekintése nem az én youtube videóm nézettségét (és így értékét a keresők szemében) növeli.
    Jogos ez az aggályom?

  36. Meglett a kód, az előnézetben látszik, szuper.
    A kódot beillesztve az oldalunkba (wordpresses) nem működik. Mit csinálok rosszul?

  37. Tibor. szerint:

    Ha rá klikkelek a piros gombra, miért ez jön be: http://redirect.skimlinks.com......?id=bitibi
    Hogyan lehet azt megcsinálni? Az én fel iratkozó oldalam jöjjön be.

  38. Csatlakoznék az előttem szólókhoz:
    valamiért nekem sem működik az átirányítás. :-(
    Ha ráklikkelünk a linkre, nem az általam megadott URL jön be, hanem egy teljesen más oldal! Mi lehet ennek az oka?
    Válaszotokat előre is köszönöm szépen!

  39. Gyurom szerint:

    Sajnos nekem se működik. Valószínűleg nem ártana frissíteni az elérhetőséget és az információt.

  40. Ezen a linken http://www.linkedtube.com/ nincs a cikkben bemutatott táblázat, csak az, hogy ajánljam másoknak a linkedtube oldalt. Segítene valaki?

Trackbacks

  1. OMA.hu szerint:

    MLM-eseknek és a affiliate marketingeseknek kötelező olvasmány a legújabb bejegyzésünk, de akkor is… http://fb.me/Ij8sYPWE

  2. Gombos Zsolt szerint:

    Új post az OMA blogon: Klikkelhető YouTube videó 6 lépésben http://bit.ly/hmLXSv

  3. Gabor Wolf szerint:

    Nagyon gyakorlatias tipp via @gomboszs Új post az OMA blogon: Klikkelhető YouTube videó 6 lépésben http://bit.ly/hmLXSv

  4. Juhász Márk szerint:

    RT @gomboszs: Új post az OMA blogon: Klikkelhető YouTube videó 6 lépésben http://bit.ly/hmLXSv

  5. vadvising szerint:

    Kattintható YouTube videó?: Ha használod a videómarketing eszköztárát az online marketingedben, akkor tisztában … http://bit.ly/ikgtKI

Szólj hozzá!

*