OMA Live Szumma

Kétféle érzés kavarog bennem. Egyik pozitív. a másik negatív. Kezdhetem a negatívval?

Amikor valaminek vége, az ember mindig egy kicsit szomorú. Kicsit siratja, hogy elmúlt kicsit hiányzik ha vége, mert úgy megszoktuk. Minden héten kétszer, 4 órán át együtt voltunk ismét egy közösséggel, egy nagyon pozitív társasággal, akik mind tenni akartak saját maguk és cégük felemelkedése érdekében. Aztán eltelt az 52 óra, vége az OMA Live két hónapos szuperintenzív online marketing tanfolyamnak, mindenki levizsgázott, és most már minden résztvevő önállóan próbálja kamatoztatni a megszerzett tudást, persze még egy ideig azért fogjuk a kezüket hiszen az OMA Live zárt fórumán még továbbra is kérdezhetnek.

Azonban van egy nagyon pozitív oldala is ennek az egésznek. Nem írom le, mert ott akkor, az OMA Live záróbuliján, június első napjaiban, kicsit fáradtan, kicsit későn, kicsit kimerülve, de elmondtuk kamerába. Így ahelyett, hogy most leírnám, nézd meg ezt a kis összeállítást:

OMA Live képzés – a trénerek: Márton és Zsolt szemével

Itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem mindenkinek a részvételt, hogy kitartóan, áldozatokkal készültek az órákra, saját szabadidejüket nem kímélve lelkesen jártak az órákra, és most már minden sikeres vizsgázó a DiplOMA tulajdonosa. Tiszta szívből gratulálunk Nektek!

És köszönjük az eddigi 3 OMA Live közel 100 résztvevőjének és a további több száz vásárlónk bizalmát, kitartását folyamatos figyelmét!

Ha kedvet kaptál akkor már most jelentkezz a következő OMA Live-ra: http://oma.hu/live

A többieknek pedig egy jó tanács:

Ha gondolkodsz azon hogy a piacon fellelhető online marketinges lehetőségek közül választasz, akkor ne zavarjon meg a 3 CD helyett 13-ra kiírt saláta, vagy a puccos csili-vili, méreg drágán előállított csomagolás, koncentrálj a tartalomra, valós szakmai tudásra és háttérre.

Egy biztos, az eredményes online jelenlétből egyre kevésbé érdemes kimaradni!

Comments

  1. Jó lenne eljutni egyszer a tanfolyamra! Vidéki tanfolyamot nem terveztek?

    • Egyelőre nem tervezzük, viszont volt már olyan résztvevő, aki Debrecenből járt el Budapestre a tanfolyamra és nem bánta meg utólag sem.

      A sok hasonló kérés alapján dolgozunk olyan alternatív megoldáson, ami a messzebb élőknek is kedveznek…

  2. Jó kis videó, zseniális a zeneválasztás :o)

  3. :))

    Nagyon jó a video! Grat!

  4. A zene elvonta a figyelmet kicsit. Vagyis a szövege. Legközelebb tompítsatok rajta.
    Egyébként jó az összeállítás.:)

  5. Szabó Zsolt szerint:

    Nem tudom más hogy van vele, nálam egy szó sem hallatszik a zenétől. :?

    • Hallatszik az, csak oda kell figyelni.
      Javaslat nekik:
      a zene lehet hangos, ha nem beszél senki. Ha beszél valaki, akkor lejjebb kell venni a zene hangerejét. Egy jó program biztos tudja ezt is, mégha manuálisan is kell ott csinálni.

      • Szabó Zsolt szerint:

        Mondom, hogy nálam nem hallatszik.
        Még az sem, hogy beszél valaki, nem hogy kivegyek egy szót is belőle.
        Csak látom a tátogást. Szájról meg még nem tudok olvasni.

        Ja, és még elég fiatal vagyok ahhoz, hogy jó legyen a fülem, még mielőtt valaki megszólná :)

      • Most próbáltam ki, ha a balansz el van állítva a bal oldali hangszóró javára, akkor sem hallod jól a beszédet, mert az a jobb oldalon van.

        Tipp: (Windowsban) Kellékek / Szórakozás / Hangerőszabályzó és ott a balansz mindenhol középen legyen.

        Reméljük így már nem marad le senki a lényeges mondanivalóról!!!

    • Utánakérdeztem, mi lehet a gond, mert én magam sem tapasztalok problémát. Állítólag az egyik hangszórón a zene megy, a másikon a hang. Ha rossz az egyik hangszóród vagy esetleg mono (és nem stereo), akkor lehet hogy rosszul hallod.

    • Esetleg próbáld meg egy másik kimenettel… Másik hangszóró vagy fülhallgató. Hátha.

  6. Nálam absztolút hallható volt minden – nagyon profi a videó, és igazán gratulálok az újabb sikeres tréningetekhez.

    Nagyon átjött a feeling.
    Ki készítette a videót, ha nem titok?

    Ida ***

  7. csepet szerint:

    Sziasztok!

    Én sem tudtam eddig egyetlen videótokat sem megnézni, vagyis nézni tudom, de én is csak a tátogást látom, a beszéd nálam sem hallható.

  8. Volt egy megjegyzésetek a blog végén:
    “Ha gondolkodsz azon hogy a piacon fellelhető online marketinges lehetőségek közül választasz, akkor ne zavarjon meg a 3 CD helyett 13-ra kiírt saláta, vagy a puccos csili-vili, méreg drágán előállított csomagolás, koncentrálj a tartalomra, valós szakmai tudásra és háttérre.”

    Nos, a mai napon kaptam egy ilyen “puccos” anyagot, melyben a példák 2-3 évvel ezelőttiek és utánajárva kiderült, hogy már rég nem igazak.
    Ilyenkor mit gondoljak a szerzőről?
    Egyesek azt hiszik, hogy egyszer megírnak egy oktatóanyagot és az évek múlva is aktuális lesz?
    Mélységesen csalódtam a “szakemberben”.
    Remélem, Ti nem kanászodtok el!

    • Szia Ákos!

      Az nem baj ha valami régi! Olvastam már olyan könyvet ami 1920-ban íródott, és annyira igaz benne az alapelmélet, mintha tegnap írták volna. Az a baj, ha valaki olyat árul ami _már_ nem igaz, és már nem valósak az infók, mert aktualitását vesztik. Az online marketing ráadásul egy nagyon gyorsan változó műfaj, mindig oda kell figyelni az aktualitásra, más különben nem használható az anyag.

      Mi igyekszünk napra készen tartani a tudásunkat! :)

      • Sőt a honfoglalás időszakából is vannak jó művek, amiből sokat lehet tanulni.:) Na meg az őskorból származó eszközök révén is. Persze az más kérdés, hogy nem olyan kezdetleges eszközöket használunk.:D De viszont a kalapács már akkor is létezett, csak nem volt olyan szépen kidolgozva.:)
        Egyébként a megfogalmazáson múlik csak, hogy mennyire elavult egy módszer. Van amelyik később is hatékony, csak kiegészítésre szorul a módszer leírása.

  9. Szia Zsolt És Márton!

    Mégegyszer köszönöm nektek a tanfolyam alatt és után nyújtott sok segítséget, jótanácsot. Remélem még egy upgrade tanfolyamon találkozunk. A videó zene választás nagyon tuti.. Gratula!

    Sok sikert nektek a továbbiakban!

    ui: Samsung terméket akartok vásárolni, hívjatok vagy írjatok, segítek!

  10. Hello fiúk, hello lányok, korházban voltam három napig, így nem tudtam azonnal reagálani az újabb videóra. Gratulálok, olyan ez, mint amilyennek lennie kell egy elegáns, ígényes, érdeklődést keltő videofelhívásnak. Én ugyan marketinggel nem foglalkozom, bár lenne, mit bedobnom a köztudatba. Hogy mért nem teszem? Mert pont azok közé tartozom, akinek családját mélyen sulytott a gazdasági válsás, így egy huncut vasat sem áldozhatok. Viszont a honlapjaimat állandóan finomítom, építgetem. Meg is lennék elégedve, ha tudnám, hol az egyik, hol a másik honlapom, mért van büntetetve. Például az irodalom.lapunk. hu a google-ban az index 0 (nulla), pagerank 2, jollehet fél évvel ezelőtt nagyon jó helyezésen állt. Nos ezen problémázok állandóan. A külcsin, csak másodlagosan foglalkozom, és úgy tudom, nem is az a lényeges.

  11. Sebastian szerint:

    Csalódás!!!

    Az utóbbi időben 3x íratkoztam le az oma hírlevélről, ráadásul még az ügyfélszolgálatnak is jelezetm, hogy nem töröl a rendszer. Sajnos semmiféle választ nem küldtel, sőt ismét hírlevelet kaptam.

    Ezt a stílust nem igazán reklámozza az oma.

    Ez az erőszakos stílus nem igazán szép…..

    • Kedves Sebastian!

      Egyszerre több helyre voltál feliratkozva, pl. blogértesítő és néhány email tanfolyamunkra is. Ha az egyikről leiratkozol, attól még a másik listán rajta maradsz. Vagyis mindenhonnan le kell iratkoznod, ha nem kívánsz több levelet kapni.

      Megnyugtatásul: mindenhonnan töröltük most az emailcímed (legalábbis azt amiről a kommentet küldted).

      Üdvözlettel: Márton

  12. Nagyon örülök, hogy részt vehettem a tanfolyamon!

    Megmondom őszintén, hogy úgy mentem a tanfolyamra, hogy “remélem hallok majd 1-2 új dolgot, ötletet is”, de az OMA live képzés messze felülmúlta minden várakozásomat.
    Hihetetlen mennyiségű tudásanyagot kaptunk az 52 óra alatt és ami nagyon fontos, hogy nem pusztán elméleti síkon, hanem a lehető legjobban gyakorlati példákon keresztül bemutatva a MIT-MIÉRT-HOGYAN és nem utolsó sorban azt is HOGYAN NE tegyünk valamit amennyiben sikeresek és hatékonyak szeretnénk lenni az online marketingben, ami természetesen erősen hatással van az offline üzleteink hatására is.

    Ha egy mondatatban szeretném összefoglalni a véleményemet:
    Aki valaha szeretne megjelenni az interneten, ez a minimum amit tudnia kellene,
    akár webmester, cégtulajdonos, vagy marketing szakember.

    Köszönöm a tudást amit kaptam és ezúton kivánok további sok sikert Mártonnak és Zsoltnak is !

    ui: ha lesz OMA LIVE haladó tanfolyam akkor már van egy jelentkezőtök :)

    • Szia László!

      Mi meg köszönjük, hogy részt vettél és kitartóan végigcsináltad!

      És azt is, hogy megosztottad a véleményed itt a blogunkon!

      Jó érzés, hogy Neked is sok újat tudtunk mondani, annak ellenére, hogy évek óta honlapokkal és online kampányokkal is foglalkozol!

      Sok sikert kívánunk! Reméljük hamarosan találkozunk!

  13. Sziasztok!
    Mit tegyek , ha a weboldalam cikkeit amit mi irtunk egy az egyben másolják?

    Várom válaszotokat.

    Üdv. Bodáné Baráth Aliz

    • Bocsáss meg, de valamit nem értek. Megnéztem a weboldaladat, mert kíváncsi voltam a cikkeidre, de egy szemernyi cikket sem találtam.

      Egyébiránt én magam is szebetalálkoztam, a gyümölcsfa metszésével kapcsolatot ábrázoló képpel, amit az én weboldalamról töltöttek le. Beírtam a vendégkönyvébe, ha nem törli ki, bejelentem a google-nak. Persze egy cikk ellopása sokkal bosszantóbb, akár sértő is lehet.

      Üdv, Julia

    • Kedves Aliz!

      Érdemes lehet egyből ügyvédhez fordulni és ügyvéd által megírt levelet elküldeni a másoló cégnek. Nem tudsz túl sok mindent tenni…

      Ha az ügyvéd kellően jól rá tud ijeszteni, akkor a legtöbb esetben ilyenkor abbahagyják a másolást és a jogsértést és nem kerül sor további pereskedésre.

      • Az ügyvéd van amikor órabérért dolgozik, így az ilyesmi nem feltétlenül jó megoldás, ha a pénztárcánkat nézzük.:)
        Talán az a legegyszerűbb, hogyha az ügyvédünktől kérünk egy útmutatást, hogy pontosan mit kell ilyenkor a másik embernek mondani. Akár egy sablonlevél megírására is rávehetjük. Ezzel levesszük a válláról ezt a terhet, nem kell ez miatt zaklatni. Azonban ha ez sem használ, akkor érdemes az ügyvédet ismét megkeresni, hogy lenne egy bírósági ügy számára.:)

    • Szia,

      Lépj be a Google webmester eszközökbe és kattints a SPAM jelentésre: https://www.google.com/webmasters/tools/spamreport?hl=hu
      Pipáld ki az ismétlődő oldal és az egyéb checkbox-ot, utána a megjegyzésbe írd be hogy másolják az oldaladat.

      A google neked fog igazat adni.
      Persze előtte figyelmeztetheted a konkurenciát, hogy vagy abbahagyja a tevékenységét, vagy csak a 68 milliomodik oldalon lesz a gugliban :)))

      Üdv:Laci

      • Hasonló megoldásra gondoltam én is. Szerintem is, ez a legjobb megoldás.

        Julia

      • Laci, ez is jó ötlet, de gyakorlatilag nem működik olyan jól… Én már próbáltam hasonlót és bizony hónapok múlva sem történt semmi, nem tudom milyen gyakorisággal és komolysággal kezelik az itt beérkezett feljelentéseket, mert eddig eredményt ebből nem láttam.

        Ettől függően fenyegetőzésre jó lehet, csak nehogy a másoló jelentsen fel minket, hogy mi duplikáltuk az ő tartalmát és utólag majd futhatunk az igazunkért…

        • Szia,

          Mindenesetre olcsóbb mint az ügyvéd és jó esetben még hatásosabb is lehet, mert egy per évekig is elhúzódhat.
          Ha én lennék a másolgató akkor elgondolkoznék rajta, hogy megéri-e nekem, hogy kitiltsanak a Google-ból…még az is elriasztó, hogy van rá esély, hogy ez megtörténhet.

          Ezért gondolom hatásosnak a módszert, nemcsak azért mert teszkó gazdaságos :)

          Üdv:Laci

Trackbacks

  1. oma hu szerint:

    VIDEÓ! Az OMA Live záróestjén készült egy kis riport velünk, melyben elmondjuk, mi hogyan éreztük megunkat: http://bit.ly/azkeKK

  2. Gombos Zsolt szerint:

    Ilyen még nem volt! Interjú velem és Mártonnal az OMA Blogon: http://bit.ly/azkeKK

Szólj hozzá!

*