Komplett vállalkozás 30 perc alatt?

Hogyan tudsz egy teljes vállalkozást elindítani és termékeket eladni úgy, hogy nem akarsz raktárat, vevőszolgálatot és  irodát fenntartani? Az egész elindítására elég akár mindössze 30 perc és némi kezdőtőke!

Egy nagyon izgalmas üzleti lehetőségről írok most, amit Magyarországon még nagyon kevesen használnak.

Add el más termékét!

Képzeld el, hogy csatlakozol egy partnerprogramhoz (affiliate program), ahol kapsz egy speciális kóddal ellátott hivatkozást a cég weboldalára, amin keresztül látogatókat küldesz nekik. A látogatók után, akik bizonyos időn belül (általában 30-90 nap) vásárolnak, jutalékot kapsz. A bevétel bizonyos százalékát. Manapság rengeteg hazai és nemzetközi affiliate programmal rendelkező online vállalkozás létezik.

Eddig jól hangzik, de hogyan szerzel látogatókat a partner cég weboldalára, ha nincs a témában felépített saját adatbázisod és/vagy honlapod?

Egy remek lehetőség erre, ha AdWords hirdetéseket futtatsz. Add meg direktben a partner azonosítóval ellátott hivatkozást céloldalnak. Így ha valaki a Te hirdetéseidből érkezik az anyacég weboldalára és vásárol, akkor jutalékot kapsz. Akkor éri ez meg, ha a hirdetésekre költött összeg kevesebb, mint a jutalékod.

Gondolj bele, ha ezt össze tudod hozni, akkor onnantól létrehoztál tulajdonképpen egy pénzgyárat, ami passzív jövedelmet generál. Beletöltesz például 100 Forintot és rövid időn belül 120-at ad vissza. Ha jól csinálod akár megsokszorozhatod a pénzed évente anélkül, hogy Neked kellene bajlódni ügyfelekkel, kiszállítással, termékfejlesztéssel stb. Tulajdonképpen ez az egész olyan, mintha a cég AdWords hirdetéseit jutalék fejében kezelnéd, de szigorúan ki kell termelned a hirdetés költségeit.

Alaposan tájékozódj!

Eddig mesésen hangzik igaz? Van itt pár dolog, amivel nem árt, ha tisztában vagy mielőtt belefogsz!

  • Olyan terméket kell találnod, amit könnyű eladni, jól lehet témára célozni, így hatékonyan hirdethető az AdWordsben.
  • Nem árt, ha a termék egy speciális réspiacot céloz, jól kell választani!
  • A magyar piac rettentő kicsi, gondolkodj nemzetközi léptékekben, ha van rá mód. Keress Olyan céget, amelyik termékét sok országból is meg lehet vásárolni.
  • Találd meg azt a vállalkozást, amelyik remek és vonzó termékekkel rendelkezik, mégis a marketingje nem olyan jó (kiaknázatlan lehetőségeiket Te fogod kihasználni).
  • A mérhetőséggel gond lesz, mivel nem tudod majd az eladási konverziókat követni az AdWordsben. (Hacsak nem tudod elérni, hogy a Te konverzió követő kódod bekerüljön az anyacég eladást megköszönő oldalába.)
  • Az elején az első pár tízezer forintod (vagy még több) a tanulópénz lesz, ne várd, hogy az indulástól kezdve nyereséges lesz ez az üzlet.
  • Ja és nagyon jó AdWords-ösnek kell lenned, hogy ez a biznisz bejöjjön!

Buktatók…

Ha a cég eleve hirdet az AdWordsben vagy valamelyik másik Affiliate partner megelőzött, akkor gondban leszel, mert az AdWordsben egy adott keresésre csak 1 db hirdetés jelenhet meg, ami egy bizonyos domain névre mutat. Vagyis a hirdetők, akik ugyanazon domain név alatt levő tartalmat hirdetik, versenyezni kezdenek egymással és az nyer, akinek relevánsabbak a hirdetései az AdWords rendszere szerint. (Az aranyrud.hu és a befektetes.aranyrud.hu is ugyanahhoz a domainhez tartozik, tehát egy aldomaines megoldással nem kerülhető ki ez a szabály.)

A Google AdWords szabályzata tiltja az átirányító oldalak használatát, a duplikált tartalmú tüköroldalakat és az úgynevezett híd oldalakat, aminek csak az a célja, hogy egy köztes oldal legyen a hirdetés és a végső cél között. Tehát ezzel sem tudod kivédeni, ha már többen is hirdetnek az adott cég weboldalára. Vagy keress más affiliate partnert, vagy gondolkodj el a következő megoldáson.

Az viszont nem tilos, hogy egy értékes tartalommal rendelkező témába vágó oldalt hozz létre, amin vannak hasznos írások, cikkek, blog, közösségépítés, és az egésznek a célja, hogy végül rajtad keresztül (az affiliate linken keresztül) eljussanak az érdeklődők a vásárlásig, ami az anyacég oldalán zajlik.

És még egy dolog, ne felejtsd el, hogy a megszerzett jövedelem után adóznod kell. De erről inkább kérdezd meg az adott helyzetben a könyvelődet!

A fenti üzleti konstrukció működik a világban földrajzi korlátok nélkül és teljes mobilitás mellett. Vannak, akik  jól élnek belőle, de többen nagyon sok tanulópénzt buktak már el ezzel.

Te hallottál már affiliate linkes AdWords hirdetésekről?

Comments

  1. Nagyon klassz írás!

    Talán még annyival kiegészíteném, hogy az affiliate programba bevont termék típusa nagyon befolyásolja a lehetőségeket.
    Az infótermékek és egyéb olyan termékek/szolgáltatások (pl. előadásra, képzésre belépő), amelyek változó költsége (“sokszorosításának” költsége) elenyésző, magasak lehetnek a jutalékok.
    Egyéb termék esetében olyan alacsonyak, hogy csak tömeges értékesítés esetén lehet számottevő haszonban reménykedni.
    Így az affiliate gazdának olcsó reklám.
    Illetve az affiliate programok és az MLM között is lehet némi párhuzamot találni:
    “Legyél az ingyenes értékesítőm! Ha eredményes vagy, az eredményből részesülsz.”

    Szerintem nagyon-nagyon jó minőségű terméket/szolgáltatást kell ki fogni ehhez.
    Olyat, ami akár magát is eladná. (Igaz, oda meg minek affiliate program…)

    • Egyetértek, ha ebben a műfajban gondolkodik bárki, akkor sok csillagállásnak pozitívnak kell lenni… :-)

    • Démon szerint:

      Ha egy termék magát is eladja, akkor is kell affiliate, mert hiába van jó terméked, ha nem tud róla senki. Szerintem pontosan ez a feladata az affiliatenek, hogy potenciális vásárlókat küldjön a weboldaladra, és hogy ott vásárol-e valaki, az már nem az affiliate dolga, hanem a weboldaladnak a feladata. Szóval, ha nincs látogató, pénz sincs. Ezért kellene jobban megbecsülni az affiliate partnereket és nem vásárlás után fizetni nekik, hanem vitt látogatószám után (habár nem tudom Magyarországon mi a bevált módszer, csak sejtem, hogy nem az utóbbi hanem az elôbbi).

  2. Érdekes… Én még nem találkoztam ilyennel. Nektek vannak ilyen partnereitek?

  3. daikirii szerint:
  4. János szerint:

    Jó cikk – egyszerű összefoglalás! “Amit nem tudsz egyszerűen elmagyarázni, azt nem is érted egészen.” (Albert Einstein).
    Tetszik az elmélet.
    Szeretnék belevágni.

    Felnőtt fejjel értetlenkedtem a PC körül 1991-ben, – mígnem a számomra blokkolóan hiányzó alapismeretet (a PC könyvtár fa-struktúrája, és szoftverhierarchiája) egy DOS tanfolyamon meg nem kaptam. Tovább már az egész tanfolyam nem érdekelt, teljesen mást csináltam a gépeken, onnan individuálisan eligazodtam és fejlesztettem magam.

    Most ugyanilyen blokkom van az internet-marketing körül!
    Keresem azt az ismeretet, ami ezt feloldaná bennem.
    Minden segítséget szivesen fogadok!

  5. Nekem van egy partnerprogramokhoz kapcsolódó oldalam(katt a nevemre). Most linkelik intenzíven, várom a hatást.

  6. “Egy nagyon izgalmas üzleti lehetőségről írok most, amit Magyarországon még nagyon kevesen használnak.”

    És ez Magyarországon így is fog maradni. Sajnos!

    • Pedig a kapu nyitva áll bárki előtt. Az internet korában amit Amerikából meg lehet csinálni, azt meg lehet Magyarországról is. Nem véletlenül mondtam, hogy ha lehet, akkor inkább nemzetközi piacban érdemes gondolkodni.

      Sőt egy nemzetközi cég bizonyos földrajzi célpiacaink érdemes mozgolódni!

      A végtelen sok tényező és kombináció igazi lehetőség!

      Még egy megjegyzés: ezzel a bejegyzéssel nem reklámozni szerettem volna ezt az üzleti modellt. Kockázatos, de mint tudjuk: “kockázat nélkül nincs veszteség”! :-)

      • Szerintem nem csak lesznek Magyarországon ilyen vállalkozók / vállalkozások, hanem már vannak. Csak éppen nem ugrálnak a szemünk előtt. Mert az igazi lehetőség tényleg a külpiacokban rejlik és egy ponton már nem látható hogy egy oldalnak magyar gyökerei vannak vagy sem.

        • Engem már kb 3x próbáltak megkeresni hasonló lehetőséggel magyar vállalkozások, hogy kínáljam jutalékért cserébe a szolgáltatásaikat, de minden alkalommal hiányzott az átláthatóság a dologból. Mivel úgy tűnt, hogy fizetni nem nagyon akarnak, inkább hagytam az egészet
          A Tőzsdeász angol verziójában (www.chartoasis.com) majd akarok ilyen affiliate programot indítani, mert az jóval tisztább ügynek tűnik, de a magyar affiliate programokat erősen meg kell válogatni.

    • Ez olyan elcsépelt szöveg. Mindenki ilyesmit szokott mondani.:)

  7. Ez egy remek lehetőség, csak el ne mondjátok senkinek ;)
    Lesz valami Affiliate ajánlatotok?

    • Nem :) Jelenleg is van partnerprogramunk, de ez egyelőre zárt, csak előminősítés után lehet bekerülni. A post egy kreatív ötlet, részünkről semmi sales nincs benne.

  8. Szendy Tibor szerint:

    Tisztelt fórumozók.

    Szendy Tibor vagyok, egy 19 közgazdaságtan hallgató. A fenti cikk után rájöttem, hogy teljességgel fölösleges az egész felsőoktatás ha az írás mögött realitás is lakozik.

    Nagyon szívesen venném fel a kapcsolatot olyan emberekkel akik ilyet már véghezvittek és passzív jövedelemből élnek és ha esetleg bevezetnének ebbe a világba nagyon hálás lennék, időt és energiát nem spórolva.

    • Kedves Tibor!

      Én is a fősuli alatt találkoztam az első MLM-mel, ha gondolja küldjön egy e-mailt a canthere@gmail.com -ra.

    • Tibor, az szuper hogy már hallgatóként tájékozódsz olyan blogokon és oldalakon ami alapvetően cégeknek, vállalkozóknak szól! Ez már önmagában dicséretes. Ez azonban: “teljességgel fölösleges az egész felsőoktatás” nem igaz, igenis kellenek az alapok, kell az elmélet és a történelem. Csak hogy legyen mitől eltérni. :) Viccet félretéve, ezekben az intézményekben nyilván nem tud 100% életszerű, és teljesen naprakész lenni a tudás, főleg ebben a folyamatosan változó és megújuló témában.

      • Én is fősulis hallgató vagyok, csak nem dicsekszek vele.:D
        A főiskola egy alap tudást tud adni azon a területen ahol mi fejlődni akarunk. Ehhez jön az innen és amonnan szerzett hasznos infók.:)

  9. Én éppen az affiliate marketing témával foglalkozok és összegyűjtöttem a magyarországi affiliate programokat egy katalógusba. Szerencsére az utóbbi hónapokban sok program indult, jelenleg 195 szerepel a katalógusban és a következő címen található:

    http://www.affiliatemarketing......katalogus/

    Persze ennél több program van, de nem mindegyik nyilvános, vagy ha program nem felelt meg az általános affiliate szabályoknak, akkor nem került bele. De azt hiszem végre nálunk is kezd beindulni ez az értékesítési forma és most már van miből válogatni.

    • Köszi László az ötletet!

    • uzunov zsoro szerint:

      Kedves László,

      úgy látom Ön nagyon otthon van az affiliate programokban, így arra kérném,
      hogy a küldőldi affiliate programok (mint pl: auto traffic monopoly és még sok ilyet találtam) amiből rengeteg kering a neten és hírdeti a nagy pénz kereseti lehetőséget valójában mi áll ezek mögött és mi a valóság, ezek tényleg működnek?

      Előre is köszönöm a válaszát.

      U Zsoro

  10. Klassz! Nekem van három cégem ami termel.Egyik külföldre is termelhetne.Van -e olyan valaki aki fel tudná futtatni ?Én csak termelni szeretnék,de nem nagyon értek az olyan rendszerekhez mint amiről szó van és az időm sem engedi. Ha volna jelentkező aki beszáll az online eladásba szívesen beveszem a buliba.

  11. Itt egy lehetőség

    20 % jutalék

    http://vallalkozasvezeto.hu/ta.....molas.html

    Üdv

    TJ

  12. Kedves Márton!

    Először is nem igazán futhat Adwords-ben 2 hirdetés 2 különböző account alatt, ami ugyanarra a domain-re mutat, pláne az affiliate linkeket azonnal kivágják.

    Ezt úgy szoktam csinálni, hogy veszek egy saját domain-t vagy többet is, és nem átirányítom, hanem MASK-elem. Godaddy-n nagyon egyszerűen csak be kell állítani. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy az én domain-em alatt fog megjelenni a Merchant oldala az affiliate linkkel. (azért írtam, hogy akár több domaint is, mert a Főcím után az URL a második meghatározó faktor a CTR-ben, szóval érdemes tesztelni.)

    Sajnos az Adwords ilyen, viszont nem csak Adwords létezik, nagyon ajánlom a Looksmart PPC hálózatát, nagyon jól konvertál, lehet affiliate linket direcbe linkelni, viszont kicsi a volumen…

    A másik, hogy általában nem célszerű PPC-ben olyan ajánlatokat promózni, ami a vásárlás után fizet, pláne ha 20%-ot fizet, mint itthon egyesek… (ClickBank-en amiket promózok általában 75-80%-ot fizetnek!)

    Vannak a CPA network-ök, ahol találni olyan affiliate programokat, amelyek a lead-ek – azaz a feliratkozók után fizetnek.

    Pl. amit most promózok pl. az egy fogyókúrás terméknek az ingyenes kipróbálása után fizet 35 dollárt. Kitölt az illető egy űrlapot és kapok 35 dollárt. De van olyan is, ami simán a látogatók után fizet, pl. 10cent/látogató és kész! Ha pedig elég profi vagy, és el tudsz kapni egy Bannerrel egy “Jet Stream”-et, akkor egy zsák pénzt tud hozni az ilyen…

    Viszont a jobb CPA network-ökbe nagyon nehéz bejutni, mivel ezek a dörzsölt affiliate marketingeseket keresik, az amatőröket azonnal kiszűrik a beszélgetésen. Továbbá itt van mindenkinek egy “affiliate managere” is, aki elhelyezi nekem a konverzió követő kódot bármelyik “thank you” page-be – tehát ennyit a konverzió követésről!

    Sajnos a hazai affiliate marketing halott, engem egyáltalán nem motivál, kár bele időt pazarolni, ráadásul tényleg nagyon kicsi a piac, harmadik, hogy még a Wolf Gábor sem rendelkezik olyan szoftverrel, hogy szívesen promóznám…

    Legközelebb tájékozódj kicsit jobban kedves Márton, mielőtt ilyesmiről írsz, mert azért vagyunk már egy páran itthon, akik ebből pénzelnek is, nem csak beszélnek róla.

    Üdv, Greg

  13. Lehet, hogy én pesszimista vagyok, vagy a rossz tapasztalataim irányítják a gondolataimat, de az ADWORDS-és a hosonló üzleti próbálkozásokkal kapcsolatban is skeptikus vagyok. Gondolkodjunk! Hány embernek jelenthet tuti üzletet a sok ezer közül? Az egyik hozzászólásomban már írtam, a szerencse is nagyon fontos, mert a vásárlók nagyon kiszámíthatatlanok. A jó szimat pedig az üzleti élet egyik tótumfaktuma. Egy nagyon jó kulcsszó is okozhat nagy bosszúságot, ha googl kereső robot úgy ítéli meg.

    Én nem hiszek a weben meghirdetett kereseti lehetőségekben, vagy annak kereseti lehetőségeiben.

    • A bátyám rendszeresen jár a K&H-ba Google csekkeket beváltani. Pedig alig pár weboldala van, ahogy hirdetéseket helyez el…na meg az enyém. Sokan csinálják ezt sikeresen, hidd el. Néha (rémálmaimban) eszembe jut, hogy mi lesz velem, ha a Google-lal valami baj lesz – annyira függ az üzletem, a megélhetésem tőle…

    • A marketingben a szerencsének kisebb a szerepe, mint azt a legtöbben gondolják! A vásárlókat pedig ha statisztikai alapon vizsgálja az ember, akkor nem kiszámíthatatlanok. Mondhatni Mérő László szavaival: “Mindenki másképp egyforma”!

  14. A hozzászólások elmentek kicsit más irányba (is), és erről jut eszembe…nem akartok egy “kilépés a piciny magyar piacról” típusú postot írni (szigorúan online, persze…)? Lenne egy csúcs infotermékem külföldre, de félek belekezdeni, mert nem értünk az online nemzetközi piacokhoz. Látom, mások is vannak így. Bár egy post-ban ezt megfogalmazni… De egy ilyen szemináriumra tuti vevő lennék.

  15. Kedves Márton!

    Teljesen mindegy mit mondanak a Google-ös munkatársaid (ők sokszor olyan “szakértők” akik még sose Adwords-öztek…), az se számít mi tilos és mi nem, az számít mit mutat a gyakorlat: 10-ból 10x elutasította a Google az affiliate linket tartalmazó hirdetésemet… Viszont a Mask-elés kiválóan működik!

    Azért köszi a tippeket, és sok sikert mások Adwords kampányának a manageléséhez havi 10 ezerért!

    @Szalai Gabriella – ha van angol nyelvű infó terméked, nagyon egyszerű a dolgod: felmész a ClickBank oldalára, létrehozol egy fiókot, készítesz egy sales oldalt (érdemes megbízni egy szövegírót hozzá, mert azok akik Affilite marketingből élnek, nem fognak promózni, ha nem elég profi a sales oldalad és a dörzsöltebbek azonnal kiszúrják…) szóval beajánlod az infótermékedet és kész. Amint elfogadták 100.000 (azaz: százezer) affiliate láthatja és promózhatja a terméked bármelyik pillanatban!

    Azt hiszem egyenlőre ennyi, de ha van kérdés még szívesen válaszolok!

    Üdv, és kívánok sok Jet Stream-et!

    • Greg!

      Meglep az arroganciád, a Google-ös kollégák nevében is kikérem magunknak amit írtál!

      A személyeskedésed tedd félre, ha ezen a blogon bármihez hozzászólsz. (Ja és örülnénk, ha vállalnád az arcod és a teljes neved is, mint sokan mások.)

      Ha a rendszer elutasítja az affiliate linked, akkor lehet kérni kivételt. És az, hogy a maskolt oldaladat nem szűrte ki, nem azt jelenti, hogy megengedett. Kérlek ilyen inkorrekt megoldásokkal ne traktálj itt senkit és ne tájékoztasd félre az olvasóinkat!

  16. Amit írtam a Maskelést Perry Marshall ajánlotta – Perry jelenleg a legnagyobb szaktekintély a világon Google Adwords témában, amit az eredményei mutatnak: szerintem senki a világon nem épített még rajta kívül 1.000.000 fős adatbázist pusztán Adwords-ből…

    Sorry, ha arogánsnak érezted a hozzászólást, szerettem volna némi hasznos infóval és tapasztalattal szolgálni a témában, nah de mind1…

    (képet nem tudom hogy kell feltölteni, a nevem meg Greg)

    Üdv,

  17. Nézd Greg, semmi gond. Csak érdemes alapul venni, hogy a Black Hat SEO is működhet, ideig óráig talán meg is érheti valakinek, hosszútávon mégse ajánlott.

    Ahhoz, hogy képet hogy tudsz feltölteni, itt adunk segítséget, próbáld ki:
    https://www.online-marketing-akademia.hu/blog/2010/06/avatar-azaz-a-becekep-a-hozzaszolas-mellett/

    Sok sikert!

  18. Magyarországon tényleg kevés az értelmes termék, legalább is olyan, amit hosszú távon lehetne promózni. Nekem volt olyan, amikor egyszerre 300 partner szórta a linkeket, de igazat adok az előttem szóloknak: itthon kicsi a piac, nagy az átfedés és kevés a megfelelő termék. Aki meg már listával vagy Adwords tőkével rendelkezik, hajlik afelé, hogy ne más üzletét futassa fel, hanem a sajátját. A cikk nagyon jó és igaz is, csak sztem Mo-n nem tündököl az affiliate. (Bár tudom László ezt nem osztja)

    Ez a clickbank meg társaik jó dolgok, de még én sem találkoztam olyannal, aki ebből élne. Van itt olyan?

    Márton, a cikk jó bár 30 perc alatt azért egy affiliate üzlettel sem indulunk meg ;) Ha pedig a házirend nevet követel, akkor csak olyat engedjetek be, aki ezt betartja. Én nem szoktam olyan emberrel vitába keveredni, aki nem vállalja a nevét, arcát. Még akkor sem, ha sejthető róla, hogy ért ahhoz, amit csinál.

    A nevem: Miklovicz Norbert :)

    A kommentem abszolút pozitív, tetszik a cikk és az emberek is, akik szakértelmükkel hozzászóltak.

  19. Szerintem aki még nem tapasztalt, az kezdje az ingyenes hirdetésekkel. Viszont egy jó web oldal , vagy blog fontos.

  20. tamás szerint:

    Sziasztok!

    Milyen partnerprogram szoftvert ajánlanátok a magyar piacon affiliate marketing beindításához?

    • A Post Affiliate Pro-val van tapasztalatom, nem rossz progi, kicsit nehézkes a beállítása, a magyar felület fordításait inkább néhol ferdítésnek hívnám… :-) De egyébként amire való, azt teljesíti.

      Ebben a témában Liktor László az illetékes, olvasd feljebb!

  21. Klassz bejegyzés, értékes kommentek. Még új vagyok itt, lesz mit tanulnom tőletek. ;)

    Én szívesen kerülnék kapcsolatba olyanokkal akik látogatókat, vásárlókat irányítanának az oldalamra, de egyelőre nulla tapasztalatom van ebben. Ha valakit érdekel, írjatok az info@alakformalofehernemu.hu-ra.
    A termékcsaládnak nemigen van konkurenciája itthon, a célcsoport jól körülhatárolható.

  22. Cegeknek melyik affiliate networkot ajanlod? (termek eladasa vegett)

Trackbacks

  1. OMA.hu szerint:

    Ismét egy kevesek által használt megoldás: Komplett vállalkozás 30 perc alatt? Új post az OMA Blogon: http://bit.ly/bznDG9

  2. Gombos Zsolt szerint:

    Ismét egy kevesek által használt kreatív megoldás:Komplett vállalkozás 30perc alatt – Új post az OMA Blogon: http://bit.ly/bznDG9

  3. Kati szerint:

    RT @gomboszs: Ismét egy kevesek által használt kreatív megoldás:Komplett vállalkozás 30perc alatt – Új post az OMA Blogon: http://bit.ly/bznDG9

  4. Komplett vállalkozás 30 perc alatt? Igen, lehetséges! http://ow.ly/3EmNJ

  5. […] Sok-sok blog csinál nem kis pénzt termékek szolgáltatások ajánlásából.  Számos ilyennel találkozhatsz, mint például könyvek, éttermek, szoftverek, tárhelyszolgáltatók, de legyen bármilyen termék vagy szolgáltatás. (partnerprogramok) […]

Szólj hozzá!

*