Kötelező olvasmányok (nem csak) nyárra

A legtöbben ilyenkor nyáron kicsit lazítani próbálunk. A nyár a számos iparágban pangást jelent. Sokan ilyenkor mennek el szabadságra stb. (Persze ha vízibicikli kölcsönződ van, akkor épp most következik a munka számodra.) Megfigyelésem szerint nyáron az emberek nem szeretnek dolgozni. Aki teheti menekül a munka elől. De legyünk kicsit elnézőbbek, vegyük úgy hogy a legtöbben felkészülnek az év végi hajtásra. Statisztikák igazolják, hogy sok esetben az év utolsó 4 hónapjában termelik meg a cégek a bevételeik nagyobbik felét.

Azért a pihenés mellett ha teheted használd ki a nyarat arra, hogy a jövőre is gondolsz. Tanulj kicsit, küldd el a kollégáidat tréningekre vagy olvass el pár olyan könyvet, amit már régóta szerettél volna. Vagy ha például rossz idő van és nem tudod azt csinálni amit szeretnél, töltsd hasznosan az időt! Alapozd meg a év végi hajtást, gyűjts új ötleteket, frissítsd fel az elméd!

Biztos ismered Te is a népszerű mondást:

“Aki nem fejlődik, az nem stagnál, hanem hanyatlik…”

A népszerű OMA tudásanyagok mellett szeretnék figyelmedbe ajánlani pár jó könyvet (mondhatni alapművet), melyek igen nagy hatással voltak rám is!

Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj!

Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj!A legnagyobb löketet ez a könyv adja nekem időről időre. Már többször elolvastam. Olyan emberek életét és sorsát tanulmányozza, akik valami nagyot alkottak életük során. Alap tanítása, hogy minden világrengető tett 1 gondolattal kezdődik. Bármit is szeretnénk elérni az életben CSAK rajtunk múlik. Nem elég álmodozni, próbálgatni, hanem akarni kell és tenni érte. Biztos hogy van megoldás minden problémára, csak meg kell találnunk mi magunknak. Thomas Edison híres kísérletezéséről is ír, miszerint 10.000 próbálkozás után jött rá, hogy tud működőképes villanykörtét készíteni.

Hihetetlenül inspiráló mű, rengeteg híres idézet és magvas gondolat van benne, első kiadása 1938-ban jelent meg. (Nem elírás.) Ajánlom minden vállalkozónak, művésznek és sportolónak!

T. Harv Eker: A milliomos elme titkai

T. Harv Eker: A milliomos elme titkaiEz a könyv arról szól, hogyan tudod feloldani a gátakat saját magadban, amelyek megakadályoznak, hogy sikeres legyél / vagy még magasabbra törjél. Nagyon tetszik az alapgondolat: mi magunk vagyunk felelősek a sorsunkért és gondolataink predesztinálnak minket arra az életre amit élünk. Először “fejben” kell elfogadnunk és magunkévá tenni azt amit szeretnénk elérni. Ha nem hiszünk megingathatatlanul a sikerben nem is fog beteljesülni vágyunk! Azért vagyunk szegények vagy gazdagok, mert fejben azok vagyunk. Eléggé “amerikai” stílusú, de attól még jó kis könyv!

Timothy Ferriss: 4 órás munkahét

Timothy Ferriss: 4 órás munkahétAmikor olvastam, nem tudtam eldönteni, hogy kalandregényt, sci-fit vagy üzleti sikertörténetről szóló könyvet olvasok. Sok ismerősöm például felháborítónak találta a könyvet. Tény, hogy van benne egy adag túlzó önmarketing (néhol habos a történet), de a szerző életfilozófiája miatt mindenképpen érdemes elolvasni! Nagyon jó ötletek vannak benne arra vonatkozóan, hogyan építsd fel önműködő online vállalkozásod, ami a tökéletes szabadságot elhozza számodra. Mókás és meghökkentő történetek színesítik a tartalmat. Tipikusan elgondolkoztat arról, hogy mennyire másként is lehet élni, mint “megszokott”.

Te melyiket olvastad eddig (és hányszor)?

Comments

  1. Napoleon Hill Gondolkozz és gazdagodj című könyívét már többször is elolvastam, használni is szoktam, sőt ajánlani is szoktam másoknak. Szerintem is egy alapmű, és mikor az ember elakad a megvalósítással egy kis ötletet, erőt mindenképpen lehet meríteni belőle.

    A 4 órás munkahét könyvet még csak egyszer olvastam el, de meggyőződésem, hogy nem az volt az utolsó.

    A Milliomos Elme titkait sajnos még nem olvastam, de tervbe van már egy ideje.

    Egy másik alapmű, ami ugyan nem olyan könnyű kis olvasmány, mégis bátran tudom ajánlani annak, aki komolyan gondolja, hogy “mindent” meg akar csinálni: Stephen R. Covey “Először a fontosat”

  2. Ezek tényeg remek könyvek!
    Adhatok egy tippet én is?
    Az Al Ries – Jack Trout páros lényegében minden könyve.
    Pozícionálás, Új pozícionálás, A marketing 22 vastörvénye.
    De talán a legfontosabb: Alulról építkező marketing.

  3. Elgondolkodott már valaki azon, hogy Edison villanykörtéje még ma sem működne, ha a “4 órás munkahét” elvét vallotta volna? :)

    Évek óta napi 16 órát dolgozom, mert nem sikerült megvalósítanom a “4órás munkával milliókat kaszálok” című szitut. Pedig másoknak kiválóan műxik!

    Meg is monta a zasszony: eccör még megbánod! Kis hazánkban böcsületös munkával nem lehet möggazdagonni! :)
    Igaza van? ;-)

  4. Szőke Attila szerint:

    Szuper könyvek. Olvastam őket biztosan nem elég figyelmesen.

    Lehet hogy rossz helyen vagyok? Dolgozok 16 órát és nem haladok ,a hiba bennem van gondolom de újra olvasom őket.

  5. Igazatok van, tényleg nem egyszerű létrehozni egy olyan üzleti rendszert, amely 4 órás munkahéttel kitermel annyi jövedelmet, hogy az ember elkaristoljon belőle. Hazánkban szinte lehetetlen már az állandóan változó törvények, ügyefogyott és átteinthetetlen szabályok és mérhetetlenül túzó bürökrácia miatt sem.

    1. A mai világban viszont már nincs “röghözkötöttség”…

    2. a legtöbb példa azt mutatja, hogy ahhoz, hogy 4 órás munkahetet alakítson ki valaki, előtte évekig vagy akár évtizedekeig iszonyat módon meg kellett érte dolgozni. Kvázi előre megfizette az árát.

    Szóval nem könnyű kivitelezni azt, amit Timothy barátunk ír, egyrészt nem biztos, hogy mindent 100%-ig el kell hinni ami ott le van írva, másrészt pedig ha olyan könnyű lenne, akkor már sokan megcsinálták volna az ismerőseink között is…

  6. Köszöntök mindenkit. tényleg nagyszerü könyvek csak javasolni tudom mindenkinek.

  7. A fenti könyvek is nagyon hasznosak, de szerintem ha már ilyen témáról van szó, akkor Robert Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa című könyve is “alap” mű.
    A külföldi egyetemeken/főiskolákon már tantárgyi keretek között téma a tudatos vagyon építés, itthon ez még persze gyerek cipőben jár.

    Nagyon jó a blog!

    Sok sikert!

    • Igen, ezeken kívül nagyon sok hasznos olvasmány létezik. A pénzügyekkel a legtöbb ember hadilábon áll, mert nem tanult meg bánni vele, pedig pénzügyei mindenkinek vannak, annak is, akinek van pénze és annak is akinek nincs….

  8. Ábrahám Tünde szerint:

    Üdvözlöm az oldal alkalmazóit!Én a milliomos elme titka című kiadványt olvastam.
    Hatalmas bátorítást adott nekem ahhoz,hogy nulláról én is képes vagyok hatalmas eredményeket elérnem.Köszönöm az írónak ,hogy ezt a könyvet megírta,és a sorsnak hogy rátaláltam.A többi könyvet is szeretném elolvasni mert tudom ,CSAK HASZNOSAK LESZNEK A SZÁMOMRA.Mindenkinek sok sikert kívánok !

Trackbacks

  1. Gombos Zsolt szerint:

    OMA könyvespolc: kötelező olvasmányok a nyári uborkaszezonra: http://bit.ly/15iALM

  2. […] nyári – sokak számára pihenősebb – időszakra ajánlottunk már nélkülözhetetlen könyveket és email tanfolyamot is, de most egy igazán kivételes programra szeretnénk felhívni a […]

Szólj hozzá!

*